Teraz jest 25 cze 2019, 18:09


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 15 sie 2010, 20:11 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
Witam.
Przed chwilką wgrałem Risena, ale kiedy go włączam robi się czarny ekran. Czekałem 10min. i nic! Żadnych zmian, a kiedy minimalizowałem, zdawało mi się, że przeleciał napis "Risen" na górze ekranu, ale pewien nie jestem może pudełko się odbiło w monitor ;)
Jeżeli ktoś miał ten problem, proszę o odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 16 sie 2010, 06:55 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Podaj konfigurację komputera :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 16 sie 2010, 11:49 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
Oto wykres z panelu sterowania :
Obrazek


@Dodam, że Gothic 3 : EE na dużych detalach chodzi bez zacięcia a ZB na średnich detalach bez zacięcia ;) O G2 i G1 nie wspomnę, bo to jest oczywiste, że chodzą nawet mody bez zacięcia.
A Risen, ma mniejsze wymagania od G3:ZB

@edit
13:39 ; Próbuję uaktualnić składniki DirectX, chociaż mam chyba najnowszą wersję :d

@edit2
Sprawdziłem w panelu sterowania.
Risen v.1.0.<coś tam dalej>
i Banner mają stan "Brak Odpowiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 16 sie 2010, 17:02 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Zainstaluj patcha 1.10 i może Service Pack 3. Warto wrzucić też łatkę dla AMD z naszego downloadu :).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 16 sie 2010, 21:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
Dobra spróbuję ;)
Mam Patcha 1.10, instalowałem podczas pisania tematu.
Dzięki, jakby nie działało dam wam znać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 18 sie 2010, 16:12 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
#Refresh.
Nie działa :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 18 sie 2010, 17:09 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Jaka karta graficzna?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 19 sie 2010, 11:38 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
Macrentofeth napisał(a):
Jaka karta graficzna?

NVIDIA GeForce 8600GT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 04 wrz 2010, 12:25 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 wrz 2010, 12:18
Posty: 10
Lokalizacja: Gliwice
Gra w: Aktualnie nie gram, siedzę na forum.
Witam,
Mam dokładnie ten sam problem... Dopiero co zainstalowałem grę (oryginał) no i nie bardzo mi bangla :/

Mój sprzęcik:
AMD Phenom 9750 Quad Core 2,4 GHz
4 Gb RAM
ATI Radeon 4850 HD 512 Mb
Windows 7 Ultimate

Zielonego nie mam dlaczego mi nie chce działać, skoro do tej pory działało mi wszystko co dorwałem w swe paskudne łapska (na max. detalach)...
Jakby kto był na tyle miły by pomóc, to bardzo bym prosił. Będę dźwięczny :)

Pozdrawiam,
Vanir

_________________
Aedd Gynvael: Szkodnik

"Obce rzeczy dobrze wiedzieć, swoje- obowiązek." Autor nieznany

"Wiedźmin spojrzał po kompanii po czym zaczął walić łyżką w pokrywkę.
Dość! Dość!- wrzasnął Zoltan.- Chochelkę, kur*a zniszczysz!"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 04 wrz 2010, 13:02 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Może tobie patch pomoże? Też pokazuje ci się tylko logo i nic więcej? Próbowałeś przeinstalowywać?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules