Teraz jest 19 sie 2019, 17:12


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 04 wrz 2010, 17:19 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 wrz 2010, 12:18
Posty: 10
Lokalizacja: Gliwice
Gra w: Aktualnie nie gram, siedzę na forum.
Tak, pokazuje się tylko logo a potem czarny ekran i nic. Nie, nie próbowałem reinstalacji. Patcha 1.10 jeszcze nie ściągałem, zaraz sprawdze czy coś się zmieni. Natomiast patch na DualCore raczej nic nie pomoże, skoro mam Quad Core'a prawda? Tak na chłopski rozum. :P

_________________
Aedd Gynvael: Szkodnik

"Obce rzeczy dobrze wiedzieć, swoje- obowiązek." Autor nieznany

"Wiedźmin spojrzał po kompanii po czym zaczął walić łyżką w pokrywkę.
Dość! Dość!- wrzasnął Zoltan.- Chochelkę, kur*a zniszczysz!"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 04 wrz 2010, 18:12 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 wrz 2010, 12:18
Posty: 10
Lokalizacja: Gliwice
Gra w: Aktualnie nie gram, siedzę na forum.
Zainstalowałem patch'a- nic. Reinstalowałem grę- nic.

Pojęcia nie mam co jest, a chce sobie pograć i już mnie szlag trafia :zly:. Bardzo proszę o jakąś konkretną pomoc.

_________________
Aedd Gynvael: Szkodnik

"Obce rzeczy dobrze wiedzieć, swoje- obowiązek." Autor nieznany

"Wiedźmin spojrzał po kompanii po czym zaczął walić łyżką w pokrywkę.
Dość! Dość!- wrzasnął Zoltan.- Chochelkę, kur*a zniszczysz!"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 05 wrz 2010, 09:09 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Próbuj takich rzeczy:

1. Uruchom bezpośrednio z risen.exe (Program FIles/Deep Silver/Risen)
2. Uaktualnij sterowniki - może to ich wina
3. Wyłącz antywirusa

Dziwny przypadek, zwłaszcza, że reszta gier ci działa...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 05 wrz 2010, 18:35 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 wrz 2010, 12:18
Posty: 10
Lokalizacja: Gliwice
Gra w: Aktualnie nie gram, siedzę na forum.
Wyłączyłem fire wall'a i antyvira- nic. Kolejny reinstal, tym razem do domyślnego folderu (C:\Program Files\etc.)- nic...

Sterowniki mam najnowsze, włączałem z płyty, a pulpitu, z głównego folderu, poprzez managera zadań, poprzez wiersz poleceń i... skończyły mi sie pomysły jak jeszcze mógłbym go uruchomić. Napaliłem się straszliwie na tą grę, ale chyba będę się musiał odpalić, bo najwyraźniej ów gra ni chce, bym skutecznie się przy niej odmóżdżał :(

_________________
Aedd Gynvael: Szkodnik

"Obce rzeczy dobrze wiedzieć, swoje- obowiązek." Autor nieznany

"Wiedźmin spojrzał po kompanii po czym zaczął walić łyżką w pokrywkę.
Dość! Dość!- wrzasnął Zoltan.- Chochelkę, kur*a zniszczysz!"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 18 wrz 2010, 15:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2010, 20:06
Posty: 9
Jest! Zrobiłem! Oto sposób, jak to zrobić :
1. Wkładamy płytkę Risen.
2. Włączamy Risena.
3. Wyskakuje nam czarny ekran i klikamy Ctrl+Alt+Delete.
4. Teraz wyskoczy nam Menadżer Zadań czekamy, aż załaduje się Pulpit (Risen całkowicie się zminimalizuje.).
5. Włączamy Menadżera Zadań (Ctrl+Alt+Delete), klikamy PPM i maksymalizuj. Wyłączamy Menadżera Zadań i włącza nam się Risen. Teraz czekamy z 20-90sek. i gramy :D

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarny ekran, po uruchomieniu gry.
PostNapisane: 27 wrz 2010, 09:33 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 wrz 2010, 12:18
Posty: 10
Lokalizacja: Gliwice
Gra w: Aktualnie nie gram, siedzę na forum.
Wątpię, żeby to coś dawało tak na prawdę, ale skoro Tobie pomogło... W każdym razie- mnie też już wszystko bangla. Wszedłem na stronę ATI i ściągnąłem sobie raz jeszcze sterowniki do garty graficznej. No i podziałało :) Zastanawiam się tylko, dlaczego nie poskutkowało za pierwszym razem... Ale z drugiej strony mniejsza o to, grunt, że teraz działa. Dzięki za wszelkie próby pomocy.
Pozdrawiam, Vanir

_________________
Aedd Gynvael: Szkodnik

"Obce rzeczy dobrze wiedzieć, swoje- obowiązek." Autor nieznany

"Wiedźmin spojrzał po kompanii po czym zaczął walić łyżką w pokrywkę.
Dość! Dość!- wrzasnął Zoltan.- Chochelkę, kur*a zniszczysz!"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules