Teraz jest 25 cze 2019, 18:31


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 24 mar 2011, 12:20 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 mar 2011, 12:12
Posty: 3
Witam. Mam taki problem:
GRA chodzi ale nie widać roślin i ubrania bohatera, są przezroczyste!!!!!!
POMOCY
amd 3600+
2Giga RAM
ATI 512 4850


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 24 mar 2011, 17:11 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, 08:08
Posty: 351
Gra w: The best game ever - Gothic.
Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 26 mar 2011, 10:43 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 mar 2011, 12:12
Posty: 3
Niestety nie pomogło!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 01 kwi 2011, 08:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 mar 2011, 22:01
Posty: 3
Wiem że ten problem może dotyczyć tych co posiadają karty ATI z serii od HD3XXX - HD6XXX. Sam również staram się dociec co jest nie tak (moja karta ro HD4850 512RAM) a nowe stery nic nie dają. Być może stare sterowniki mogą być lepsze.
Jak znajdę rozwiązanie to napiszę.

Teraz już wiem ze to wina sterowników, gdyż po odinstalowaniu wszystkich składników CCC i działaniu na sterach W7, problem zniknął. Niestety po ponownej instalacji CCC i różnych konfiguracjach ustawień aplikacji 3D problem znowu się pojawił. Może coś nie tak z powiązaniami Catalyst z Direct 9 ale to tylko przypuszczenie.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 05 kwi 2011, 18:12 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 mar 2011, 12:12
Posty: 3
odinstalowałem direct, Catalyst a nawet sterownik spod menagera i.......


Działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale dzięki za pomoc KOLEDZY____________


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Brak drzew, roślin i ubrania
PostNapisane: 06 kwi 2011, 07:58 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 mar 2011, 22:01
Posty: 3
Spoko już rozwiązałem problem nawet jak jest zainstalowany CCC oraz direct, (dla Windows 7).
Ustawiania Catalyst: (spod paska narzędziowego)
3D setting:
Anti-aliasing - application managed
Anisotropic filtering - application managed
Catalyst A.I. - disable
Mipmap detail level - high performance
Wait for vertical refresh - always off
Adaptive anti-aliasing - disable
OpenGL setting - triple buffering (nie włączony)

W załączniku screen ustawień panelu CCC

Powodzenia i życzę miłych wrażeń wizualnych
Pozdrawiam.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules