Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 30 wrz 2020, 10:21


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 16 wrz 2012, 22:55 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 wrz 2012, 20:29
Posty: 16
Po "zaaplikowaniu" formy wampirzego lorda i po naukach harkona jak uzywac tego i tego ... zaraz na poczatku jak ide w pierwszym quescie do tego kolesia w zamku to wszyscy mnie atakuja mimo ze jestem w normalnej formie ? o co chodzi ? to bug ? tak za kazdym razem sie dzieje jak wczytuje gre


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 17 wrz 2012, 08:15 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Pytanie - do którego kolesia? i do jakiego zamku?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 17 wrz 2012, 15:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 wrz 2012, 20:29
Posty: 16
Chodzi o poczatek questow z dlc - odprowadzlem serene do tego wampirzego zamku, dalem sie harkonowi przemienic w lorda i on tam mi pokazuje jak uzywac mocy. jak wychodze z tego "treningowego
' pomieszczenia to mnie wszyscy atakuja ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 17 wrz 2012, 16:08 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Nie zabiłeś nikogo? Spróbuj uciec z zamku i poczekać kilka dni a później ponownie wrócić.

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 04 lis 2012, 17:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 lis 2012, 17:34
Posty: 1
Podobno jeżeli jestes wampirem (Zostales zainfekowany i nie uleczyles sie w 24 godz.) Jest takie cos jak poziom wampira... Co 24h w grze zmienia sie na wyzszy i masz inne moce... forma trzecia, jest najlepsza, ale mozna powiedziec zenajmniej kozystna, bowszyscy cie atakuja jak cie zobacza. zeby obnizyc poziom wampira trzeba wysysac krew z ludzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 04 lis 2012, 18:46 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
BlastBlooxer napisał(a):
Podobno jeżeli jestes wampirem (Zostales zainfekowany i nie uleczyles sie w 24 godz.) Jest takie cos jak poziom wampira... Co 24h w grze zmienia sie na wyzszy i masz inne moce... forma trzecia, jest najlepsza, ale mozna powiedziec zenajmniej kozystna, bowszyscy cie atakuja jak cie zobacza. zeby obnizyc poziom wampira trzeba wysysac krew z ludzi.


Tyle że sytuacja, o której mówi autor tematu, ma miejsce w zamku wampirów, a nie pośród ludzi, tak więc wysoki poziom wampira nie ma nic do rzeczy. Jak sugerował ktoś wyżej, być może kogoś zabito i o to się rzucają.

edit
Po chwili guglowania można znaleźć takie rozwiązanie, co już sugerował ktoś powyżej:

Cytuj:
When the vampires become hostile, run away (don't attack anyone) and leave Volkihar Castle. Once you've reached the mainland of Skyrim and the vampires are no longer pursuing you, return to Volkihar Castle and they will no longer become hostile towards you, allowing you to continue doing the vampire quest-line.

Please note, if this doesn't work for you, then try waiting 24 in-game hours before returning to Volkihar Castle.
(Also, you don't need to run out of the castle, if you want you can use a console command or spell to teleport out of the castle too, works equally as well.)

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 05 lis 2012, 09:39 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2012, 09:34
Posty: 3
Witam.
Miałem podobny problem co przedmówca czyli atak wampirów na mnie tuż po przemianie. Postępowałem zgodnie z instrukcjami (uciekłem, przenocowałem 24h w innym miejscu i wróciłem). Tu powstaje nowy problem. Wampiry uważaja, że zrezygnowałem z daru lorda Harkona (wtf?) i odsyłają mnie do niego bym znów stał się wampirem. Sam Harkon zas nic takiego u mnie nie stwierdza. (być może winny temu jest mod Adeptus Astartes, który czyni mnie odpornymi na choroby, jednak mam moce lorda wampirów itd). Prosiłbym zatem o konstruktywne sugestie :)
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 05 lis 2012, 12:52 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
Pierwsza sprawa, to wyłącz mod i zobacz, czy coś to da :). Ale nie sądzę, bo to pewnie jakiś bug, bo poguglowałem troszku, jak zwykle, i trafiłem na opisy podobnych przypadłości, ale brak konkretnej, sensownej i potwierdzonej odpowiedzi. Wychodzi na to, że wskutek jakiegoś bugu postać za każdym razem po zmianie formy wraca do postaci śmiertelnika, jakim był przed skumaniem się z wampirami, a sposobem na to jest stanie się wampirem przed pójściem do Hakona. Ale nie gwarantuję, że to coś pomoże, bo nie miałem czegoś takiego i posługuję się tylko tym, co znalazłem na forach poświęconych Dawnguard.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 05 lis 2012, 13:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2012, 09:34
Posty: 3
Wyłączenie moda nie bardzo coś pomogło. Niezbyt podoba mi się perspektywa na "pałe" stawania się wapirem przed odwiedzinami. Spróbuję troche popodróżowac po Skyrim zanim odwiedze ich. Może to coś da jak w przypadku atakowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z wampirzym lordem
PostNapisane: 05 lis 2012, 14:02 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
A masz grę zaktualizowaną do najnowszej wersji (1.8)? Chyba powinna ona poprawiać błędy w Dawnguard, a z tego co się orientuję na Steamie jest już wersja działająca z peelką (ale głowy za to nie dam, bo na razie odinstalowałem Skyrim i nie wiem, jaki jest ostatni patch do polskiej wersji).

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 29 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules