|
Autor |
Wiadomość |
AdDur
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 18:56 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 14 sie 2012, 22:23 Posty: 12641 Lokalizacja: M(h)roczna Wieża
|
Namesmus Castacarari
- Ciekawe...Czyli w uproszczeniu chodzi o chronienie dobra, poprzez ochronę osoby, którą uzna się za na tyle dobrą, aby była tego godna? I dodatkowo połączenie tego z pogardą dla dóbr doczesnych, aby móc w pełni skoncentrować się na misji... Muszę przyznać, że to dość rzadki pomysł, chociaż słyszałem o grupach, które wyrzekały się doczesności, aby doskonalić swoją sztukę... - przerwał na chwilę. - Ale co konkretnie zmotywowało cię do wstąpienia do Towarzyszy? Chciałaś zwalczać zło czynem, chronić tych którzy tego potrzebują, czy też nakazała ci to wiara?
_________________ Nie znosisz ludzi, kontaktów z nimi, czujesz się źle za każdym razem, gdy opuszczasz swoją siedzibę. Gdy już musisz wchodzić w interakcję ze społeczeństwem, dajesz się poznać jako osoba wyjątkowo nieprzyjemna, neurotyczna, sakrastyczna i groźna.
|
|
Góra |
|
 |
|
Kocilla
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:06 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 20 lut 2011, 22:23 Posty: 6151 Lokalizacja: Międzyrzecz.
Gra w: StarCraft II, World of Warcraft, Hearts of Iron III, Wargame.
|
Rienc Snow
Zawiesił zdziwiony wzrok na zaklinaczu. Spodziewał się wielu rzeczy, ale na pewno nie tego, że ktoś zechce zapytać go o imię. Milczał chwilę idąc przed siebie z rękoma założonymi za głową. W końcu wzruszył niedbale ramionami. - Co za różnica, zaklinaczu? - rzucił jakby od niechcenia. - Imię to tylko imię, nic więcej. Możesz mówić na mnie jak chcesz. Nie wystarczy Ci wiedzieć, że jestem po prostu zwykłym grajkiem? Fakt, nietypowy to widok, żeby grajek paradował z zwisającą u pasa szablą i dwoma długimi nożami, ale to dziwić raczej nie powinno. W końcu podróżują z dhampirem, który źle czuje się przy wodzie, kobietą, która nosi w sobie geny większej ilości raz, niż większość chłopów widziała na oczy przez całe swoje nędzne życie i orczycą, która szuka swojego kamrata!
|
|
Góra |
|
 |
Shartan
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:13 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Kearis Sarkin
Spojrzał w niebo. Zapowiadało się, że będzie padać. - Jeśli tak mówisz to czemu nie. Skoro pozwalasz nazywać siebie jak chcesz będę musiał wymyślić dla ciebie jakąś nazwę.
_________________ KP - PTP
KP - SWO
KP - TTP
KP - PŻ
KP - UŚ
|
|
Góra |
|
 |
AdDur
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:26 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Namesmus Castacarari
- Ja sądzę, że Reginald pasuje. - wtrącił się Namesmus.
_________________ Nie znosisz ludzi, kontaktów z nimi, czujesz się źle za każdym razem, gdy opuszczasz swoją siedzibę. Gdy już musisz wchodzić w interakcję ze społeczeństwem, dajesz się poznać jako osoba wyjątkowo nieprzyjemna, neurotyczna, sakrastyczna i groźna.
|
|
Góra |
|
 |
Shartan
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:28 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Kearis Sarkin
Spojrzał na Namesmusa. - Reginald mówisz Namesmusie, a dlaczego uważasz, że akurat to imię będzie pasowało do naszego muzykalnego towarzysza?
KP - SWO
KP - TTP
KP - PŻ
KP - UŚ
|
|
Góra |
|
 |
AdDur
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:31 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Namesmus Castacarari
- Zawsze troche kojarzył mi się z nadętym paniczykiem, który na wszystko patrzy z góry. A imię pasuje do takiego jak ulał. Poza tym jest takie arthystyczne...
|
|
Góra |
|
 |
Vadi
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:33 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Wiedźmin, Dragon Age
|
Gerri Oloė
Nie nagadała się tyle chyba od samego początku swojej podróży przez Kartazn. Ale przynajmniej dyskusja toczyła się w sposób kulturalny. No, jeśli nie liczyć pierwszych uwag grajka. Nie dziwiła się już dalszym pytaniom, choć przecież ona nie dopytywała się, czemu każdy z nich wybrał taką za nie inną profesję. Rozumiała, że chcą poznać współtowarzyszy na szlaku, a przecież najłatwiej zacząć od tego, kto nie ma powodu skrywać swoich poglądów. Spojrzała życzliwie na Virianina: - Myślę, że nie pytasz o młodzieńczą chęć nauki jak lepiej wywijać mieczem, tylko już o właściwe związanie się z Bractwem przez pierwszą przysięgę. A więc wszystko, co wymieniłeś. Wiara i pewność, że to co robią Towarzysze jest słuszne. Nawet jeśli inni mają patrzyć na mnie jak na błędnego rycerza - dodała w myślach. - "Grajek" to też może być imię. Skoro tak chce. - powiedziała swobodnie. Kłótnie i docinki uważała za dziecinadę.
|
Góra |
|
 |
Shartan
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:39 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Kearis Sarkin
Kearisowi grajek kojarzył się trochę inaczej, ale widocznie każdy go postrzegał na swój własny sposób. - Faktycznie imię Reginald pasuje do osób z wyższych sfer, ale kojarzy mi się ono też z pokorą. Reginaldzie obiad podano. Już idę mamo, a nasz muzykalny towarzysz z pokorą ma niewiele wspólnego.
KP - SWO
KP - TTP
KP - PŻ
KP - UŚ
|
|
Góra |
|
 |
AdDur
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:41 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Namesmus Castacarari
- A zatem jaka jest twoja propozycja? - zwrócił się do Kearisa.
|
|
Góra |
|
 |
Shartan
|
Tytuł: Re: Legendy Anrubi - tu gramy Napisane: 14 mar 2013, 19:58 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Kearis Sarkin
- Właśnie nie wiem. Nasz towarzysz przypomina mi pewną historię o szczurołapie, ale sam kojarzy mi się z wiewiórką. Może Wiewiór. Można by też go nazywać Grajek jak zaproponowała Gerri.
KP - SWO
KP - TTP
KP - PŻ
KP - UŚ
|
|
Góra |
|
 |