|
Autor |
Wiadomość |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 19 lut 2013, 21:46 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
jasne Rala, chciałam tylko wiedzieć.
Nic ważnego. Chociażby zmiany religii - zdarzały się w ważniejszych miejscach na Litwie, ale w XIV cała Litwa była jeszcze zabobonna i te zmiany były raczej pozorne. Wieśniacy nie polowali na "swoje" czarownice, bo wciąż ich śmierci itp, przypisywano wszelkie kataklizmy. Żeby jakaś wioska która nie ma jakiegoś ważnego powiązania z kościołem zmieniła wiarę, to dopiero za ok 200 lat. Ale jak już mówiłam - to twoja sesja, a ja naprawdę nie miałam zamiaru tak się czepiać.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
|
trala
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 19 lut 2013, 21:57 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: W3/Gwint
|
Wioska Lidii była przy granicy z Rzeczpospolitą, więc założyłam, że wpływy Chrześcijańskie były trochę silniejsze niż w głębi. To pierwsze. Drugie, to to, że jest tam coś więcej, związane z fabuła, ale nie mogę wszystkiego zdradzać od razu. Wiem Par 
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 19 lut 2013, 22:07 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Mogły być silniejsze, ale wieśniacy nie zaatakowali by wiedźmy. nawet w Rzeczypospolitej było zabobonnie, a ludzie tak szybko nie rezygnują ze swoich wierzeń.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
trala
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 19 lut 2013, 22:17 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Jest tam coś więcej, związane z fabuła - to jest decydująca przyczyna, nie mogę się w nią dalej zagłębiać 
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 19 lut 2013, 23:18 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Ok. To będziemy dalej dyskutować, jeśli będzie o czym, jak będzie więcej informacji.
|
|
Góra |
|
 |
Kepason
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 21 lut 2013, 16:12 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 21 lut 2013, 16:42 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Dreamfall Chapters
|
|
Góra |
|
 |
AdDur
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 21 lut 2013, 17:46 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 14 sie 2012, 22:23 Posty: 12641 Lokalizacja: M(h)roczna Wieża
|
Ja chyba na razie przeczekam. W razie gdyby akcja miała zostać posunięta do dnia następnego, to deklaruję spędzenie nocy w pobliżu wozu.
_________________ Nie znosisz ludzi, kontaktów z nimi, czujesz się źle za każdym razem, gdy opuszczasz swoją siedzibę. Gdy już musisz wchodzić w interakcję ze społeczeństwem, dajesz się poznać jako osoba wyjątkowo nieprzyjemna, neurotyczna, sakrastyczna i groźna.
|
|
Góra |
|
 |
trala
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 21 lut 2013, 18:44 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Nie Son, nie widzę problemu  Jak skończycie rozmowę w kuchni i u sołtysowej to przejdziemy do kolejnej tury, w której będzie trochę więcej akcji Tak przy okazji: czy ktoś jest kategorycznie przeciwny temu, żeby przespać najbliższą noc w wiosce (jest późny wieczór) i następnego dnia z rana wyruszyć na poszukiwanie Wielisza? Ktoś ma jakieś inne plany?
|
 |
AdDur
|
Tytuł: Re: Sesja - Bóg Krwi - komentarze Napisane: 21 lut 2013, 18:47 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 14 sie 2012, 22:23 Posty: 12641 Lokalizacja: M(h)roczna Wieża
|
W wiosce zostać żaden problem - ale pod żadnym pozorem w jakimkolwiek budynku.
_________________ Nie znosisz ludzi, kontaktów z nimi, czujesz się źle za każdym razem, gdy opuszczasz swoją siedzibę. Gdy już musisz wchodzić w interakcję ze społeczeństwem, dajesz się poznać jako osoba wyjątkowo nieprzyjemna, neurotyczna, sakrastyczna i groźna.
|
|
Góra |
|
 |