Hmm... u mnie nie było żadnej losowości, grę przechodziłam 3 razy (rycerzem, łotrzykiem, magiem) i za każdym razem było tak jak zdecydowałam. W każdej grze wybierałam inną, wystarczyło porozmawiać i zrobić misję tylko dla tej wybranej przy stole narad. A może to zależy od tego ile mamy zgromadzonej władzy? Może jest jakiś próg, od którego nasz wybór będzie istotny?
Mam pytanie jak jest uzasadnienie jeśli gramy kobietą, która nie jest magiem, że nie możemy zostać boską? Chyba, że ludzka kobieta nie władająca magią ma taką możliwość.
Znalazłem ciekawą informację, przeglądając inne forum co do wyboru Boskiej.
"Its based on your mage choices and who became ruler of Orlease. Though you can influence the choice a little bit, those are the two main factors in the choice of a Divine."
Czyli, że to poprzednie wybory (dotyczące sojuszu z magami, wybór cesarzowej) głównie wpływają na wybór Boskiej, a misje supportowe mają tylko małe znaczenie. Nie wiem, na ile to prawda, ale to by może wyjaśniało niektóre "zbugowane" wybory.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości