Amandir napisał(a):
Wolland, a skąd wiesz?
Bo byłem w szkole, była wywieszona lista przyjętych, i złożyłem już papiery oryginalne i jestem przyjęty.
Amandir napisał(a):
U mnie wyniki dopiero jutro...
To reguluje zdaje się rozporządzenie kuratora oświaty w danym województwie, więc może kwestia województwa.
Ifrexalis napisał(a):
'Humanizm' to przeżytek
blablablablablablabla wszędzie to słyszę, to już się robi nudne...
I dlatego jest jak jest. Bo "human to przeżytek". I mamy zalew jełopów...
Ifrexalis napisał(a):
który nie przygotowuje do życia (tj. zdobywania chleba i herbaty).
Serio wierzysz że ścisłe przygotowują?
Ifrexalis napisał(a):
No, chyba, że chodzi o "wyszkolenie" kolejnego pana psychologa/historyka/literaturoznawcy/politologa - Wtedy można już jakoś wytłumaczyć sens profilu. Ledwo, ale jednak.
Wniosek: olać jakiekolwiek ambicje. Olać jakiekolwiek zainteresowanie. Iść na kierunek na który aż mnie mdli na samą myśl. Na kierunek którym w ogóle się nie interesuję i w ogóle nie rozumiem o co chodzi- czarna magia. Ukończyć (cudem z litości przepchniętym) ów kierunek. Zdać maturę (każdy debil zda, 30% starcza). Tylko co potem?
Tacy geniusze "nic nie rozumiem, nie lubię tego, w ogóle to jakieś dziwne ale idę bo się podobno opłaca" mnie dobijają!
Ifrexalis napisał(a):
Czy jest czego gratulować? szczerze mówiąc nie. Nie dlatego, żem jest złośliwy (co jest prawdą), a dlatego, że to najprostszy "kierunek" jaki istnieje.
Aha, czyli iść dla szpanu na coś co mnie po prostu nie interesuje tylko po to bo tam jest modnie?
Ifrexalis napisał(a):
Niestety, ale jest bardzo słaby materiałowo. Program wybiórczy, przygotowany w sposób taki, aby student "pojął" minimum wiedzy w minimum czasu. A jeśli nie "pojmuje", to jest to jego problem w oczach kadry wychowawców.
Jak cała polska edukacja...
A w sumie myślenie "NIE DLA HUMANA" jakie panuje od kilku lat i przez najbliższe wiele lat będzie mi pasuje. Zalew ścisłowców a mniej humanistów- więcej pracy na humanistów

Ścisłowcy na zmywaki do Londynu

Grunt to zacząć szukać pracy jeszcze w czasie studiów. Mi zależy na pracy w dziennikarstwie, ale to marzenia, czy coś z tego wyjdzie- zależy od szczęścia

Ostatecznie: premier Polski historyk, prezydent Polski historyk.
Human:Ścisłe 2:0