Mam skupienie ulepszone do poziomu drugiego, już trochę z niego korzystałem, ale trochę ta cecha jest dla mnie zagadką.
Zdobywa się je poprzez zadawanie obrażeń - ale ilekroć nawalam łukiem z jakiejś dalszej odległości i widzę, że zadaję obrażenia, to jednak przy równoczesnym obserwowaniu paska skupienia nie widzę żadnego odzwierciedlenia... tzn. jest przyrost ale jakiś taki skokowy, poza tym mam wrażenie, że mało synchroniczny w stosunku do moich strzałów. Chyba, że skupienie przyrasta wyłącznie z obrażeń zadawanych poprzez ciosy z umiejętności?
O pasach przyrostu skupienia pisałem już w innym temacie... nie działa mi żaden. Ani uniq +30%, ani niebieski +20% ani pospolity +10%... i to na żadnej postaci (w atrybutach ciągle mam 0%). Zastanawiam się przypadkiem, czy nie zależy to od jakiegoś perku inkwizycji albo coś?
Jeszcze jedna rzecz - jak dokładnie działają "detonatory umiejętności"? Mam perk z drzewka inkwizytora, który gwarantuje mi bonusy do skupienia przy wyzwoleniu detonatora... no ale właśnie. W opisie czytamy, że dana umiejętność staje się detonatorem po użyciu jej na nieprzytomnych przeciwnikach. Jakie stany zaliczamy więc do nieprzytomności? Powalenie? Uśpienie? Zamrożenie?
Co do przyrostu skupienia to też zauważyłem, że raz idzie pasek szybko a innym razem wolno a mam główna postać łotrzyka na 2 sztylety to pasek powinien zapełniać się expresowo przy tak szybkim ataku. Natomiast co do tych stanów to myślę, że większość działa. Te kombinacje to coś jak w DA1, gdzie np zamrożonego walniesz kamienną pięścią i po sprawie. Tutaj zresztą też to działa ale te stany są dość krótkie więc nie zawsze zdążę. Jest jednak sporo umiejętności, które np usypiają na 10 sek. Można to próbować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości