Wczytywanie
Teraz jest 22 lip 2019, 12:53


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 31   [ Posty: 301 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pomoc w złożeniu komputera pod wiedźmina 3
PostNapisane: 17 lut 2015, 11:36 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
Nie wiem jak bardzo zależy tobie na ilości pamięci ram, ale ta płyta czyta tylko 8GB (więcej nie odczyta, to jest max)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomoc w złożeniu komputera pod wiedźmina 3
PostNapisane: 17 lut 2015, 15:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lut 2015, 18:46
Posty: 6
Wystarczy mi te 8 gb ramu :) Jednak wolał bym mieć jakiś tańszy prosesor (powiedzmy że za mniej więcej 500 zł)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomoc w złożeniu komputera pod wiedźmina 3
PostNapisane: 19 lut 2015, 00:41 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
intel core i3-4160 i zmien plyte pod intela no astock h81m


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomoc w złożeniu komputera pod wiedźmina 3
PostNapisane: 19 lut 2015, 23:12 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lut 2015, 18:46
Posty: 6
Dziękuje wszystkim za pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wymagania - pomoc w rozwianiu wątpliwości
PostNapisane: 20 lut 2015, 19:22 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lut 2015, 19:11
Posty: 6
Czy mi także pójdzie Wiesław?
Procesor: Intel Quad Core I 7 2600 3.4GHz Turbo 3.8GHz
Ram: 8GB DDR3
Grafika: GeForce GTX460 1 GB
Płyta Główna: Asus P8P67LE
Win: 7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Czy ta konfiguracja nadaję się do Wiedźmina 3 ?
PostNapisane: 21 lut 2015, 10:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 lut 2015, 09:55
Posty: 1
Witam na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem zupełnym laikiem jeśli o kwestie techniczne chodzi. Celuje w zakup Wiedźmina 3 ale nie potrafię przyrównać swojej konfiguracji sprzętowej do tej podanej przez producenta. Posiadam następujący komputer stacjonarny:

I5 4460 3,4 GHz
8 GB RAM DDR3
Radeon R9 270 Gaming 2 GB DDR5
Windows 7 Home Premium

Wiem na pewno, że Wiedźmin na tej konfiguracji będzie chodził. Pytanie tylko czy:

Dam radę pograć na tym komputerze na średnich detalach? Jeśli tak to w jakiej rozdzielczości? Mam AC: Unity który wymagania ma podobne i na aktualnej wersji gram w Full HD na średnio/wysokich bez AA i niektórych graficznych upiększaczy i nie zauważam spadków płynności. Z góry dziękuje za odpowiedź


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy ta konfiguracja nadaję się do Wiedźmina 3 ?
PostNapisane: 21 lut 2015, 16:06 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
Twoja karta porównywalna jest do GTX 660 podanym w wymaganiach minimalnych Wiedźmina. Niskie to na pewno, ale możliwe, że jakoś na średnich też poleci. Ciężko stwierdzić ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy ta konfiguracja nadaję się do Wiedźmina 3 ?
PostNapisane: 21 lut 2015, 16:38 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
-niskie na 120%
-średnio-niskie na 100%
-średnie na 99%
-średnio-wysokie na 50%(oczywiście nie ma mowy o stałych 30 klatkach), ale wtedy to musisz się już modlić o dobrą optymalizację ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Wątpliwość!!
PostNapisane: 22 lut 2015, 14:38 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 lut 2015, 14:31
Posty: 1
Zakupilem niedawno laptopa o takich parametrach:
karta graficzna: nividia Geforce GT 555M
Intel(R) HD graphics family
procesor: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz 2.20GHz
Ram 4GB
64-bitowy system operacyjny

i tu moje pytanie czy poradzi sobie z W3??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wątpliwość!!
PostNapisane: 22 lut 2015, 17:01 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
Tylko po co zakładać nowy temat skoro jest ich już i tak za dużo???
viewtopic.php?f=323&t=17844
viewtopic.php?f=323&t=18000
viewtopic.php?f=323&t=15277

Połączone/Vadi


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 31   [ Posty: 301 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 23 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules