Wczytywanie
Teraz jest 26 maja 2019, 23:35


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Laptop do wiedźmin 3
PostNapisane: 01 kwi 2015, 15:59 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 kwi 2015, 14:04
Posty: 1
Witam, mam laptopa lenovo ideapad Z710, procesor jest dosyć dobry - i7 4710MQ, 8gb ramu, no i karta graficzna geforce 840m, wiem, że cały czas fora są zasypywane takimi pytaniami, ale nie mogłem znaleźć wyczerpującej odpowiedźi na temat laptopów, które podołają wiedźminowi. Wracając do mojego sprzętu, karta graficzna, którą posiadam ma 2gb pamięci DDR3, nawet w minimalnych jest podana karta z pamięcią DDR5 i sporo lepszymi osiągami, do tego trzeba jeszcze uwzględnić to, że karty graficzne w laptopach zostają w tyle za kartami do PCetów. Mam szanse zagrać w wiedźmin 3 na opisanym sprzęcie chociaż z przy minimalnych detalach i bez klatkowania?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Laptop do wiedźmin 3
PostNapisane: 03 kwi 2015, 20:51 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lut 2012, 15:08
Posty: 325
Lokalizacja: Stacja nasłuchowa Gethów
W 1366 ujdzie, a na FHD cóż pozostaną minimalne.

Są karty w laptopach które dorównują pecetowym AMD 290X czy gtx 970 ale to już inna półka cenowa.

Przykładowo taka maszynka powinna dać rade wieśkowi nawet na ultra
http://www.bluemobility.pl/laptop_custo ... s_id=25336

Cena wydaje się duża ale jeśli ktoś chce złożyć podobnego peceta (całego, a nie tylko buda) to wcale nie wyszłoby dużo taniej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Laptop do wiedźmin 3
PostNapisane: 04 kwi 2015, 11:26 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
Wcale nie wyszloby duzo taniej?
Racja miedzy 5, a 7 tysiacami nie ma wcale duzej roznicy .... Po za tym tego laptopa i tak trzeba pozmieniac bo ani 4gb ramu ani dysk 500 gb nie sa ciekawe i nagle wychodzi 8tysi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Sprzęt pod Wiedźmina3
PostNapisane: 18 kwi 2015, 22:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 kwi 2015, 22:30
Posty: 1
Witam. W najbliższym czasie dokupię sobie kość ram 1600mhz 4gb aby moje dwie kości wynosiły 8gb ram. Problem następujący, otóż moja karta graficzna i procesor przy wiedźminie wymiękną, zatem chciałbym się dowiedzieć jaka mniej więcej grafa oraz procesor od AMD (Socket AM3, AM3+) uniosły by wiedźmina na średnich.

Proszę o w miarę szybką odpowiedź i z góry dziękuję :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzęt pod Wiedźmina3
PostNapisane: 19 kwi 2015, 08:42 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2011, 00:37
Posty: 6735
Gra w: Zawal przed czterdziestką
Od tego jest juz założony temat, jednak zanim modowie przeniosą - na średnie http://www.game-debate.com/games/index. ... cher%20III - tutaj masz rozpiskę.

_________________
.

Obrazek

AG - BÓG IMPERATOR

CLICK


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules