Wczytywanie
Teraz jest 25 mar 2019, 01:56


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 09:32 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2015, 09:23
Posty: 19
Gra w: Goat Simulator
Ceadmil dh'oine.
Chciałbym się zapytać czy ktoś już kupił Wieśka 3 na PC mimo posiadania gorszego sprzętu niż polecają twórcy by odpalić na MINIMUMUM i mu jako tako śmiga. Sam mam gorszy a nie chce kupować jeśli mi nie pójdzie w takim przypadku kupuje PS4 + W3 :)

Dodatkowo dla ciekawych dodam swój sprzęcik:

Karta graficzna: amd radeon hd 7770
Procesor: IntelŸ PentiumŸ CPU G2030 3.00GHz
RAM: 8 GB
Zasilacz: fsp400-60apn 400W


Ostatnio edytowano 19 maja 2015, 10:48 przez zajarany12, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 10:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 13 maja 2015, 10:07
Posty: 2
Podpinam się do pytania w szczególności o procesor - sam spełniam wymagania minimalne do karty graficznej i rekomendowane do RAMu, ale procesor i5 760 teoretycznie nie łapie się do minmalnych. Czy mogę liczyć na odpalenie gry? Ktoś może posiada ten procesor i już na nim odpalał?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 10:07 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 17 maja 2015, 13:30
Posty: 25
Mam taki komp:
proc: i3 3,1Ghz
ram: 8GB
grafa: radeon hd 5830 1GB

Wiec z tego co widać poniżej minimalnych. Działa na średnich ustawieniach w rozdziałce 1280x960. Gra chodzi bardzo ładnie mimo że wymagań minimalnych nie spełniłem.


Ostatnio edytowano 19 maja 2015, 12:52 przez StStory, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 10:09 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 16 maja 2011, 12:55
Posty: 217
Moja specyfikacja jest sporo poniżej minimum:
Latptop
i7 3610QM
650m DDR5 v2
8GB Ram
Windows 10

Gram na minimalnych ustawieniach rozdzielczość 1366x768 dziś będę testował wyższe ustawiania i jak to wychodzi w fps


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 11:18 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2015, 09:23
Posty: 19
Gra w: Goat Simulator
StStory i ajax są sciny ? ile fps


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 11:29 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 16 maja 2011, 12:55
Posty: 217
zajarany12 napisał(a):
StStory i ajax są sciny ? ile fps


Na moje oko ścin nie ma dziś po pracy usiądę z frapsem i sprawdę ile jest fps w czasie walki i miotania znakami.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 11:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2015, 11:02
Posty: 6
Odpalał ktoś już Wieśka na zestawie I5 2500k, GF GTX 660 i 6gb ramu? Zastanawiam się jak chodzi Wiesiek na takim komputerze, 30FPS na niskich bez żadnych spadków FPS da się wycisnąć czy raczej na komfortową grę nie ma co liczyć?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 12:05 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 17 maja 2015, 13:30
Posty: 25
U mnie 25-35 fps ale najczęściej na liczniku 30fps. Więc gra jest płynna bo jak wiadomo fraps tez swoje robi. Ustawienia dla cieni , wody , zasięg widoczności roślinności i liczebności postaci tła mam na minimum. Jakość terenu i tekstur ustawione na wysokich. Gra nie chrupie jest płynna jedynie zdarza się że tekstury się doczytują po chwili.


Ostatnio edytowano 19 maja 2015, 12:48 przez StStory, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 12:35 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2015, 10:22
Posty: 9
ajax napisał(a):
Moja specyfikacja jest sporo poniżej minimum:
Latptop
i7 3610QM
650m DDR5 v2
8GB Ram
Windows 10

Gram na minimalnych ustawieniach rozdzielczość 1366x768 dziś będę testował wyższe ustawiania i jak to wychodzi w fps


Z tego co widzę na benchmarkach mój 755m jest trochę lepszy od 650m, więc teoretycznie w3 powinien mi ruszyć, no nie? Tylko obawiam się czy procek i5 4200m wystarczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 19 maja 2015, 13:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sty 2015, 16:48
Posty: 4
Też się zastanawiam czy kupić. Procek starczy, 8 gb ramu tylko karta radeon 7770 ;/. Myślicie, że da radę na 1024x768? minimalne detale ofc


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules