Wczytywanie
Teraz jest 21 lip 2019, 11:11


Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 21 maja 2015, 21:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 20:56
Posty: 1
Hej, czy moze mi ktos pomoc; mianowicie czy pojdzie wiedzmin 3 na takim sprzecie ? :

OS version: Windows 8 (64-bit)
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4200M CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
Amount of RAM: 8104MB
Graphic card: Intel(R) HD Graphics 4600; GeForce GT 755M 2048MB
Screen resolution: 1366 x 768 (32 bit) (60Hz)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 21 maja 2015, 21:35 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
Ja Wam powiem, że jestem w głębokim szoku.
Mam:
Phenoma X4 955, 3,2GHz (bez żadnego kręcenia)
GTX 560Ti od Gigabyte 1Gb i 4Gb Vramu.
4Gb ram DDR3

Gra hula w 1920x1080 w ustawienia średnie/wysokie, a tekstury na uber. Wygląda miodnie, ma +-30fps


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 07:15 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 14 lut 2012, 14:26
Posty: 33
Ja mam:
Procek: AMD FX-6300 (dokładnie ten)
Grafika: GTX 650 MSI (Dokładnie ta)
RAM: 8GB DDR3 1333mhz
System: Windows 7 64-bit

I gram na LOW z rozdzielczością 1440-900 na 20-30 fps'ach. Oczywiście mogłoby być lepiej ale nie mam kasy na kupowanie nowej karty za 700-900zł więc gram tak jak teraz, średnio mam 24-27 fps'ów ale zdarza się, że do 30 podskoczy :) Największy odnotowany spadek do 18fps'ów gdy była cutscenka z Dzikim Gonem i to zimno z nich "dymiło"(?) - wszystko mierzone Frapsem.

Ogólnie nie narzekam, jestem wręcz dumny że mój pc daje mi pograć w grę na którą czekałem tyle czasu :P (gram dla fabuły i zabawy, a nie grafiki więc nie przeszkadza mi LOW).



ps
Mam pytanie: Wie ktoś może czy wyjdą jakieś mody poprawiające grafike (osłabianie bardziej niż poprawę) tak aby lepiej się grało na słabszych kompach? Np usuwanie trawy bo po co ona :D tylko więcej renderowania itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 08:19 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 17 maja 2015, 13:30
Posty: 25
pochooy napisał(a):
Ja Wam powiem, że jestem w głębokim szoku.
Mam:
Phenoma X4 955, 3,2GHz (bez żadnego kręcenia)
GTX 560Ti od Gigabyte 1Gb i 4Gb Vramu.
4Gb ram DDR3

Gra hula w 1920x1080 w ustawienia średnie/wysokie, a tekstury na uber. Wygląda miodnie, ma +-30fps

Takie ściemy to możesz swoim koleszkom z twojej okolicy opowiadać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 19:59 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lis 2012, 12:12
Posty: 16
I3 2120, r9 270x podkrecona, 8Gb ram, SSD - semi-ultra(chodzi o same opcje graficzne, nie probkowanie) . 40fps w walce, sam jestem w ciezkim szoku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 20:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
StStory napisał(a):
pochooy napisał(a):
Ja Wam powiem, że jestem w głębokim szoku.
Mam:
Phenoma X4 955, 3,2GHz (bez żadnego kręcenia)
GTX 560Ti od Gigabyte 1Gb i 4Gb Vramu.
4Gb ram DDR3

Gra hula w 1920x1080 w ustawienia średnie/wysokie, a tekstury na uber. Wygląda miodnie, ma +-30fps

Takie ściemy to możesz swoim koleszkom z twojej okolicy opowiadać.

No prosze cie. Po co mialbym cos wkrecac, dla niedowiarka moge nagrac filmik :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 20:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2011, 18:34
Posty: 10
Dokładnie wczoraj odpaliłem na następującej konfiguracji
E5200 Dual Core 2,5 MGhz
GT450 i co najważniejsze 4GB RAM
natywka 1900x1080
TAK WIĘC GRA WCALE NIE WYMAGA 6GB wystarczy 4GB i karta z DX 11
Na swoim innym kompie (właściwie komp starego) gra poszła na Radeon 7700 Series


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 20:32 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka

Dołączył(a): 08 maja 2011, 20:53
Posty: 432
pochooy napisał(a):
StStory napisał(a):
pochooy napisał(a):
Ja Wam powiem, że jestem w głębokim szoku.
Mam:
Phenoma X4 955, 3,2GHz (bez żadnego kręcenia)
GTX 560Ti od Gigabyte 1Gb i 4Gb Vramu.
4Gb ram DDR3

Gra hula w 1920x1080 w ustawienia średnie/wysokie, a tekstury na uber. Wygląda miodnie, ma +-30fps

Takie ściemy to możesz swoim koleszkom z twojej okolicy opowiadać.

No prosze cie. Po co mialbym cos wkrecac, dla niedowiarka moge nagrac filmik :)


Poproszę :).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 21:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
Dla niedowiarków:
na początku po odpaleniu gry jest 27-28fps, potem 32-34 i tak się utrzymuje, Gdy na tym samym kompie, pod monitorem 19 odpalałem na tych samych ustawieniach, tylko, że w 1400x900 gra miała ponad 40fps. Specjalnie nagrywane szajsfonem, żeby nie było, że coś kręcę.
https://www.youtube.com/watch?v=mFAYZVI ... e=youtu.be


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 22 maja 2015, 23:39 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 16:20
Posty: 12
pochooy napisał(a):
Dla niedowiarków:
na początku po odpaleniu gry jest 27-28fps, potem 32-34 i tak się utrzymuje, Gdy na tym samym kompie, pod monitorem 19 odpalałem na tych samych ustawieniach, tylko, że w 1400x900 gra miała ponad 40fps. Specjalnie nagrywane szajsfonem, żeby nie było, że coś kręcę.
https://www.youtube.com/watch?v=mFAYZVI ... e=youtu.be


W walce 20 fps = nie grywalne. Ale na nisko / średnich już pewnie da się grać więc nie jest źle.

U mnie to wygląda tak:
i5 4460
r 280x
8gb ram
Średnio / wysokie z postprocesami 40-50 fps
Straszyli tymi wymaganiami straszyli a rzeczywistość kompletnie inna, jak zwykle :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules