Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:44


Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 01:16 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
W walce jest około 33.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 09:22 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Ja mam trochę inne pytanie. Jakie opcje graficzne można ustawić na minimalne, a jakie na wysokie, żeby poprawić wydajność nie ujmując ładności w grze?
Na moim Lenovo y510p z GT 755M i i5-4200 właśnie bawię się z ustawieniami grafiki i chciałbym poznać zdanie innych na ten temat. Np, zwiększyć jakość tekstur kosztem jakości terenu, czy bardziej skupić się na szczegółach.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 09:28 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 16 maja 2011, 12:55
Posty: 217
Unikaj opcji takich jak AA blur itp, staraj się zwiększać jakość tekstur.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 09:38 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Szczególnie nurtują mnie dwie opcje. Jakość terenu i poziom szczegółów. Warto je wymaksować? Szczerze, to nie za bardzo widzę różnicę na ustawieniu tego na min i max.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 10:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
http://www.geforce.com/whats-new/guides ... king-guide
tutaj masz porównanie, co daje jaka opcja i ile zżera.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 11:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2015, 10:22
Posty: 9
@daniel_reds Mam dokładnie ten sam model lapka. Jak uda Ci się jakoś fajnie ustawić grafikę to byłbym mega wdzięczny jakbyś podesłał mi skriny ustawień ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 11:19 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
@oli
Na podkręconej karcie o 135Mhz w zakładce podprocesy ustawione na wysokie +AA(oprócz bloomu i SSAO). W grafice większość na low, tylko tekstury i jakość terenu na wysokie, szczegóły na średnie rozdzielczość 1366x768 i na otwartym terenie przeważnie 30fps, czasem jakieś skoki do 27, ale są niezauważalne. W wioskach jest to 24-21 fps, więc te spadki są lekko odczuwalne, lecz da się grać. Odradzam najnowsze sterowniki od Nvidia. Dopóki zieloni nie wydadzą poprawionych sterowników pod keplery, musimy kombinować. Najważniejsze, że gra się płynnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 11:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2015, 10:22
Posty: 9
@daniel_reds
Dzięki wielkie za info.
Niestety zainstalowałem najnowszy stery, a to dlatego, że miałem jakieś mega stare jeszcze z tamtego roku...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 11:34 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Polecam wersje 350.12
Podobno będzie fix pod keplery ^^
https://www.youtube.com/watch?v=jd8EPeM ... e=youtu.be


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 23 maja 2015, 11:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2015, 10:22
Posty: 9
Łał tego się nie spodziewałem :D Cieszyłem się mega, że w ogóle mi wiesiek ruszył a tu proszę :D Miejmy nadzieję, że szybko wypuszczą te poprawione stery.
A teraz instaluje te starsze sterowniki i testuje na Twoich ustawieniach ;)

EDIT:
Po zainstalowaniu tych starszych sterowników gra nie startuje, pojawia się komunikat, że program przestał działać :/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules