Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 24 maja 2015, 10:30 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 10:23
Posty: 2
Witajcie!
Również dołączę się do pytań- czy gra pójdzie na moim lapku, a że jestem w takich sprawach zielonych...
asus x751L
i7-4510U (tylko nie wiem jak z Ghz, standardowo mam chyba 2, ale jest tam też napisane obok "up 3,1 Ghz)
8 GB ram
Ge GTX 850M
win 8.1

Dzięki wielkie za pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 24 maja 2015, 16:41 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 maja 2015, 21:32
Posty: 6
Pójść na pewno pójdzie. Testowałem, na acer aspire v5. Tam jest i5 4200U, 8Gb RAM i gt750M, Więc sprzęt nieco gorszy. Gra odpaliła, w rozdzielczości tej 1300 coś. Natywna dla 15.6 cala. Wszystko na low, około 20 fps. Więc szału nie było, ale Twój sprzęt lepszy więc kto wie.

tu masz benchmarka na Twojej karcie: https://www.youtube.com/watch?v=mQxuN9G411c
Chodzi na medium.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 24 maja 2015, 19:35 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2015, 09:23
Posty: 19
Gra w: Goat Simulator
Nie założyłem tego tematu żeby ludzie się pytali czy im gra pójdzie tylko żeby ludzie pisali czy im działa poniżej minimum, od tego macie inny założony temat.

Ogłaszam że na moim komputerze:

Karta graficzna: amd radeon hd 7770
Procesor: IntelŸ PentiumŸ CPU G2030 3.00GHz
RAM: 8 GB

Wiedźmin 3 działa w 26-40FPS. Dziękuje za uwagę.

Tym którzy kupili grę życzę miłej zabawy a ci którzy spiracili niechaj płoną w piekle :)


Ostatnio edytowano 25 maja 2015, 05:43 przez zajarany12, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Czy Wiedźmin 3 zadziała na tym sprzęcie?
PostNapisane: 24 maja 2015, 21:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 21:14
Posty: 1
Cześć wszystkim, mam pytanie jak w temacie - czy gra odpali na minimalnych gdzieś w 30 fps na tym sprzęcie? :huh: na youtube ludzie grają na tej karcie wprawdzie, ale jednak wolę się was spytać i upewnić zanim wydam ponad 100 zł, rozumicie...

Karta graficzna - Nvidia GeForce 840M
Procesor - Intel Core i7 4500U
RAM 4GB


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 24 maja 2015, 22:07 
Casual
Casual

Dołączył(a): 23 lut 2014, 15:58
Posty: 17
Lokalizacja: Śląsk
Gra w: DAO Przebudzenie
Chodzi na low i po wyłączeniu wszystkich bajerów. 20-30fps
Procesor Intel Pentium Dualcore E6500 2,93 Ghz
Płyta główna GA-G41M-ES2L 775
Moduł pamięć DDR II PC800 4GB CL5
Dysk twardy Samsung HD160JJ 160GB SATA2 7200rpm
Karta graficzna Radeon HD 6670
Zasilacz 400W
Windows 7 64 bit


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 25 maja 2015, 19:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2015, 19:33
Posty: 1
Hejka ja mam i5 2500+ @ 4GHZ 8 GB ram i radeona 6870 czyli juz starsza karta. według producentów nie powinienem niemal odpalić gry.....
Dla osób posiadających podobna konfigurację polecam poniższe ustawienia


i wiedźmin śmiga mi na wysokich przy rozdzialce fuul hd .
wyłączona nvidia hairworks
wyłączony antyaliasing

w zakładce post procesy warto wyłaczyć wszystko !!! poza wyostrzeniem to mozna dać na maxa. i światło tez mozna właczyc.
czemu tak? bo sa tam opcje zamulajace gre i ZBRZYDZAJĄCE grafike. np rozmycie czy rozmycie w ruchu oraz bloom tak samo winietowanie . aberacja chromatyczna i jakieś DOF i DAF to wszystko sprawia ze miało być niby realistycznie a sprawia ze mamy wrazenie jakby wszystko bylo zamglone i jakbysmy patrzyli ciągle pod słońce. z tymi właczonymi opcjami gra wyglada brzydko. mnie to zszokowało. a jak sie wyłaczy te opcje gra wyglada o niebo lepiej i działa płynniej.
oswietlenie ssao i hbao+ polecam wyłaczyć lub max na ssao. hbao+ obciaza juz bardzo.

z kolei z zakładki grafika najbardziej obciazaja karte graficzną poza wymienionym antyaliasingiem i nvidia hairworks zagęszczenie trawy ! warto dać na srednie. oraz zasieg widocznosci roslinnosci na srednie. oraz cienie to zamula najbardziej te 3 opcje polecam na srednie.

textury.szczegóły i detale terenu na wysoki mozna dac bo mało obciazaja.

liczba obiektów mam na wysokim a zmniejszam na srednie tylko w novigradzie. Bo grafa sie meczy bo musi przetwazac tyle postaci chodzacych naraz ;)

warto potestować nie automatem low,średnie ,wysokie, tylko samemu bo nieraz jedna opcja odchaczona wystarczy by gra działała w wyższych detalach.

opcje uber tez na wyrywki testowałem i tez moglem grac z niektórymi ustawieniami tak ale czasem widac było spadki płynnosci wiec zrezygnowałem. to juz opcja dla silniejszych kart graficznych z 4gb pamieci na pokładzie

jeśli komuś pomogłem to fajnie ;)

czasem na naprawde starszych sprzetach warto zejsc z rozdziałki nizej. gra tez bedzie wygladac fajnie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 26 maja 2015, 11:13 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 16 maja 2011, 12:55
Posty: 217
Ciekawy artykuł testy Wiedźmina na różnych kartach mobilnych i nie tylko:

http://www.notebookcheck.pl/Testy-Wiedzmin-3.142971.0.html

Moje doświadczenia się mniej więcej zgadzają z tym co tam przedstawiono.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 01 cze 2015, 08:23 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Wyszły nowe sterowniki od Nvidii, niby z fixem pod keplery i ogólnie z poprawą wydajność w W3. Pobierać, instalować, testować.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 01 cze 2015, 18:20 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 gru 2012, 15:03
Posty: 14
AMD Athlon II X2 250 3GHz
Gigabyte HD7750 OC 1GB
4GB RAM

Według wymagań teoretycznie gra nie powinna w ogóle chodzić. Tymczasem na ustawieniach mieszanych (od niskich po wysokie np. tekstury) oraz z wyłączonymi w większości postprocesami gra śmiga w rozdziałce 1360x768 w 28-34 fpsach (w baaardzo wymagających lokacjach fpsy spadają, ale nigdy poniżej 22. Gra się bardzo płynnie i przyjemnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 03 cze 2015, 17:28 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2015, 09:23
Posty: 19
Gra w: Goat Simulator
Karta graficzna: amd radeon hd 7770
Procesor: IntelŸ PentiumŸ CPU G2030 3.00GHz
RAM: 8 GB

(Jest to gorszy sprzęt niż polecane żeby grać na minimum)

Odpaliłem na wysokich i co ? -/+ 30 FPS, dla niedowiarków nakręcę filmik.

https://www.youtube.com/watch?v=I_nrEowLyOE


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules