Wczytywanie
Teraz jest 27 maja 2019, 00:28


Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 10 cze 2015, 22:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2011, 18:34
Posty: 10
Dzisiaj trochę się namęczyłem ale poszło. Co prawda nie sprawdzałem ilości frapsów ale co tam ;)))))
Gram na stacjonarce z GTX770 więc nie ma problemu ale jako że zakupiłem wieśka na gog-u tak dla testów instaluje go na innych słabszych kompach.
Jak wcześniej napisałem gra odpaliła na Core-Duo 2,5 GHz z kartą graficzną GTS450 a dziś postanowiłem odpalić na lapku ASusa X53SV (procek i7 ale karta grafiki 540M 1Gb 8GbRAM).
Na początku schody......
Błąd BEX64 (firewall jak się okazało) bo rozwiązanie znalezione na jednym z forum nie pomogło ale prezentuję bo może się komuś przysłuży:
odpalić cmd w trybie administratora (prawy klawisz myszy i uruchom w trybie) i wpisać komendę :
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
jeżeli zgłosi access denied znaczy że konsola nie odpalona w trybie administratora
następnie restart kompa
Dalej problem więc odinstalowanie firewalla w moim przypadku commodo firewal
i drugie rozwiązanie pokazane na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=ArAimZG0J70
z tym że pewne zmiany w stosunku do pokazanego tam przykładu
a więc
komenda dxcpl.exe
znalezienie exe i dodanie do listy ale bez włączenia tej opcji co pokazano czyli FORCE WRAP nie włączone !!! ale za to wybrany na dole Feature_level_limit ustawiony na 11_0 bo 11_1 powodował brak pamięci i wysypanie wieśka.
Gra odpaliła co prawda na najniższych i w oknie bez ramek ale działa (przed chwilą doszłem do gryfa na początku)
Wiem że nie ma szału ale działa na GF540 1Gb DDR3
Mam nadzieję, że komuś to pomoże ;))))))))))) a tym co przeszli pozwoli odpalić grę chociaż na chwilkę w pracy dla przypomnienia klimatu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Co zrobić by wiedzmin 3 mi poszedł
PostNapisane: 12 cze 2015, 14:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 cze 2015, 14:44
Posty: 1
Witam . Dostałem niedawno wiedzmina 3 w prezencie jednak mimo zmniejszenia wszystkich ustawień graficznych do minimum gra strasznie klatkuje . scr.hu/7a92/579xr tutaj jest moja karta graficzna , procesor oraz ilość ramu . Czy jest jakiś sposób dzięki któremu mogłby mi wiedzmin 3 pojsc jesli nie to co musialbym dokupic zeby przynajmniej poszedl mi na minimalnych.

Przeniosłem temat do podobnego już wątku //Z


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co zrobić by wiedzmin 3 mi poszedł
PostNapisane: 12 cze 2015, 18:29 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
ściagnij najnowsze sterowniki do wiedzmina3 i je zainstaluj potem pobierz Patche 1.02.103.104 masz je W gog Jak jestes zarejestrowany wchodzisz w Gog Glax Dajesz kolo Play jest More najezdzasz kursorem i wchodzisz Dowland Expreis cos takiego i tam masz Patche pokolei je instaluj i pobierz sterowniki !!! najnowsze jesli masz karte Nivida to na stronie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy działa W3 na komputerach poniżej minimalnych wymagań
PostNapisane: 13 cze 2015, 00:24 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Po prostu nie masz karty graficznej. To co masz, to zintegrowana, więc o płynnej grze możesz zapomnieć. No chyba że wgrasz tweaki, które obniżą grafikę to całkowitego minimum, ale wtedy gra wygląda paskudnie. Żadne sterowniki nie pomogą.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 7   [ Posty: 64 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules