Wczytywanie
Teraz jest 24 mar 2019, 01:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 18:41 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 18:34
Posty: 5
witam

moj laptop :

lenovo y70-70
i7 dysk SSD
8gb ramu
NVIDIA GeForce GTX 860M 4gb


najnowszy patch 1.3 sciagniety
gra oryginalna

gram na srednich

laptop ma moze 2 tygodnie wiec jest nowy


czasami mam problem z plynnoscia gry, z czego to moze wynikac i jak temu zaradzic? pozatym wszystko dziala

sterowniki karty graficznej mam sciagniete pod wiedzmina, ustawienia karty graficznej i zasilania rowniez, laptop podlaczony, wszystkie inne procesy i programy w tym czasie powylaczane, game booster 3 zainstalowany


pomocy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 19:40 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 24 maja 2015, 15:57
Posty: 104
a gra oryginalna jest


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 19:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 18:34
Posty: 5
Karwasz napisał(a):
a gra oryginalna jest


tak jak napisane powyzej - tak oryginalna

sciagnieta z oficjalnej strony za pomoca kodu, ktory otrzymalem przy zakupie lapka w sklepie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 20:21 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
A co ma oryginalnosc do plynnosci skoro czy pirat czy oryginal to to samo w przypadku wieska :p3:
Problemem jest slaby laptop. Ustawienja na minimum, mniejsza rozdzielczosc i graj. Twoj laptop minimalnych wymagan nawet nie spelnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 20:28 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 18:34
Posty: 5
Haze napisał(a):
A co ma oryginalnosc do plynnosci skoro czy pirat czy oryginal to to samo w przypadku wieska :p3:
Problemem jest slaby laptop. Ustawienja na minimum, mniejsza rozdzielczosc i graj. Twoj laptop minimalnych wymagan nawet nie spelnia.


no wlasnie ustawialem juz na najnizsze i problem jest ten sam

gra chodzi normalnie i momentami jest poprostu problem z plynnoscia


to sa rekomendowane

Rekomendowane: Intel Core i7-3770 3.4 GHz/AMD FX-8350 4 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 770/4 GB Radeon R9 290 lub lepsza, 40 GB HDD, Windows 7/8/8.1 64-bit
Źródło: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=20436


a ja mam :
Intel Core i7-4710HQ (4 rdzenie, od 2.50 GHz do 3.50 GHz, 6 MB cache)
NVIDIA GeForce GTX 860M
Wielkość pamięci karty graficznej 4096 MB GDDR5 (pamięć własna)
ram 8gb
win 8.1 64-bit



dlaczego wiec twierdzisz ze nie spelniam wymagan? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 20:47 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
Bo nie widzisz chociażby najmniejszej różnicy między specyfikacją pod Wiedźmina 3 (części desktopowe), a swoją (części notebookowe).

Twoja grafika jest tylko 6 razy gorsza od rekomendowanej.
To samo procesor. Gdy twój procesor pracuje na 100% wydajności to ma zegar 3,5 Ggz, gdzie tamten ma od razu 3,5 Ghz. Ogólnikowo twój procesor to jakieś 80% tego co trzeba do W3 jeżeli przyjmiemy, że i7-3770 to 100%. Więc też jest wolniejszy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 21:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 18:34
Posty: 5
Haze napisał(a):
Bo nie widzisz chociażby najmniejszej różnicy między specyfikacją pod Wiedźmina 3 (części desktopowe), a swoją (części notebookowe).

Twoja grafika jest tylko 6 razy gorsza od rekomendowanej.
To samo procesor. Gdy twój procesor pracuje na 100% wydajności to ma zegar 3,5 Ggz, gdzie tamten ma od razu 3,5 Ghz. Ogólnikowo twój procesor to jakieś 80% tego co trzeba do W3 jeżeli przyjmiemy, że i7-3770 to 100%. Więc też jest wolniejszy.



no ok patrzac na to pod takim katem to faktycznie racja

czyli nic nie mogę zrobić ? generalnie gra mi sie bardzo dobrze i w ogole nic nie scina tylko poprostu czasami jest problem z plynnoscia, nie umiem inaczej tego opisac i nie ma znaczenia jaka rozdzielczosc ustawie ani czy niskie czy srednie

jak rozumiem nic wiecej nie da sie zrobic aby jakos temu zaradzic ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 24 maja 2015, 21:34 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
Nic nie zrobisz. Ja bym się cieszył, że one są tylko czasem i mogę grać sobie :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 25 maja 2015, 14:41 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 maja 2015, 18:34
Posty: 5
Haze napisał(a):
Nic nie zrobisz. Ja bym się cieszył, że one są tylko czasem i mogę grać sobie :D



ogolnie bym nie robil problemu ale moj brat ma ten sam model z tymi samymi parametrami i ma pol na niskich, pol na srednich i wszystko chodzi plynnie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: !!! Pomocy !! problem z płynnoscia gry
PostNapisane: 25 maja 2015, 15:40 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
Pobierz patcha 1.04 który dziś wyszedł, może coś pomoże.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules