Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 31 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 25 maja 2015, 16:36 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2015, 16:31
Posty: 3
Witam, mam takie pytanko mam taki komputer :
i5-4690k
gigabyte ga-b85-hd3
8 gb ramu good ram 1600
zasilacz 750 chieftec
gtx 660
dysk wd green 500
dysk ssd 120 good ram
Zakupiłem Wieśka 3 i na low 45 fps- spada do 36 na średnich 33 fps spada do 28. Czy to jest norma? czy coś u mnie nie tak ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 17:34 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
wyłoncz nividA Hair works i patach pobierz najnoszy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 18:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2015, 16:31
Posty: 3
niestety mam tak od początku wyłączone patch pobrany i dupa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 18:48 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Przecież to normalne. Na takim sprzęcie więcej fpsów nie będzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 19:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 maja 2015, 16:31
Posty: 3
na takim kompie procek jeden z lepszych, mówi Pan o karcie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 20:19 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Gra najwięcej "mocy" pobiera z GPU, a nie CPU. Nawet najmocniejszy procek Ci nic nie da, jeśli masz słabą kartę graficzną. Możesz pokombinować z ustawieniami jeszcze, zmniejszyć rozdzielczość, lecz większego fpsa się nie spodziewaj.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 26 maja 2015, 20:25 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 21 maja 2015, 10:22
Posty: 41
Taka karta graficzna jest podawana dla wymagań minimalnych. Czyli to sprawka grafy. Musisz obniżyć ustawienia grafiki w grze i może będzie coś lepiej. Ewentualnie sugerował bym powyłączanie wszystkich progsów oprócz wiedzmina może parę fps się uciuła.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 27 maja 2015, 09:13 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
proponowałbym też wejsc w panel sterowania Nivida i Ustawić na Wydajnosc ja mam inny problem z ta gra mianowicie zawiesza sie i wywala do pulpitu po 30 40 minutach


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 27 maja 2015, 10:34 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
geralt789 napisał(a):
proponowałbym też wejsc w panel sterowania Nivida i Ustawić na Wydajnosc ja mam inny problem z ta gra mianowicie zawiesza sie i wywala do pulpitu po 30 40 minutach


Zmienianie wartości w panelu sterowania Nvidi, jakoś specjalnie nie pomoże. Sam się tym bawiłem i maksymalnie miałem maksymalnie o 1 fps więcej.
Niestety, gra jest słabo zoptymalizowana, szczególnie pod słabsze karty graficzne. Gra miała napędzić sprzedaż nowszych kart. Nvidia też się nie popisała i wydali sterowniki, które na keplerach obniżają wydajność. Nawet titany mają z tym problem.
Więc jeśli macie słabe gpu, to przygotujcie się na problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wiedzmin 3-fpsy
PostNapisane: 27 maja 2015, 11:44 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
No chyba że tak ale słaba karte to ja nie mam gtx 770 gra mi chodzi na ultra z wyłonczonym Hair works wszystko ładnie śmiga tylko ja mam taki problem ze mnie wywala z gry do pulpitu i pisze problem ze sterownikami i nie tylko ja mam ten prbolem bo goscie na gtx 950 maja ten sam problem i go za nic nie da sie usunoc faktcznie z optymalizacja sie nie popisali


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 31 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules