Wczytywanie
Teraz jest 21 lis 2019, 01:05


Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 03 cze 2015, 08:49 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Tylko, że GeForce Experience potrafi zmniejszać wydajność, nawet jeśli nie optymalizujemy w nim gier. Zalecana jest też instalacja sterowników na czysto, żeby uniknąć możliwych komplikacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 03 cze 2015, 09:14 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Tylko, że GeForce Experience potrafi zmniejszać wydajność, nawet jeśli nie optymalizujemy w nim gier. Zalecana jest też instalacja sterowników na czysto, żeby uniknąć możliwych komplikacji.

tak zainstalowałem na czysto z tym twoim programem i dupa ;/ jeszcze gorzej wywala mnie 5 razy po 10 minutach czy 5 te starsze to moglem pograc troche dłuzej tylko teraz nie pamietam jakie to byly 345 cos takiego ale nie wiem czy 12 czy 58 ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 03 cze 2015, 09:22 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Jaką masz wersje systemu? Używałeś Display Driver Uninstaller?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 03 cze 2015, 17:09 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Jaką masz wersje systemu? Używałeś Display Driver Uninstaller?

64 bit windows7 tak używałem i dupa ;/ dalej ten problem sterowniki przestały odpowiadac ale odzyskaly sprawnosc i to losowo wyskauje po 30 minutach raz po 10 wkurzaja mnie te crash musze co chwile Zapisywac gre ustawilem nawet detale na średnie i dalej dupa ;/ moze pomoze mi zmniejszenie zegara ale nie mam programu do tego ale tez watpie czy cos da ludzie pisali ze to duzo pomaga zmniejszenia do 0 czy cos takeigo wracam do 347.25


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 08:16 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Jeszcze jedno możliwe rozwiązanie
1. W trybie awaryjnym odinstaluj całkowicie sterownik do grafiki (najszybciej to zrobić programem Display Driver Uninsatller)
2. Wgraj najnowsze stery pod windows 7 64bit
3. W panelu sterowania Nvidia w zakładce "Zarządzanie ustawieniami 3D", wybierz witcher3.exe i zmień:
Optymalizacja wątkowa: włącz
Tryb zarządzania: Preferuj maksymalną wydajność.
4. Menedżer Zadań-->Usługi-->prawy dolny róg "Usługi"-->poszukaj Nvidia Streamer Service--> dwa razy LPM--> tryb utuchamiania- wyłącz
5. Zainstaluj wszystkie patche
6. W głównym katalogu gryGOG/TW3WH/ bin/x64 , utwórz skrót "witcher3", wklej na pulpit i uruchamiaj grę z tego. Możesz też ustawić uruchamianie jako administrator i w zgodności z win 7.
7. W tym samym katalogu usuń plik galaxy.dll (najpierw go skopiuj, żeby w razie czego go przywrócić)
8. W opcjach gry zmień uruchamianie gry na okienko bez ramek, a jeśli tak masz to na pełny ekran
9. Wyłącz synchronizacje pionową, limit klatek, hairworks, zmniejsz zasięg widoczności roślinności, zmniejsz rozdzielczość
10. Żadnego OC karty i procesora.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 08:57 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Jeszcze jedno możliwe rozwiązanie
1. W trybie awaryjnym odinstaluj całkowicie sterownik do grafiki (najszybciej to zrobić programem Display Driver Uninsatller)
2. Wgraj najnowsze stery pod windows 7 64bit
3. W panelu sterowania Nvidia w zakładce "Zarządzanie ustawieniami 3D", wybierz witcher3.exe i zmień:
Optymalizacja wątkowa: włącz
Tryb zarządzania: Preferuj maksymalną wydajność.
4. Menedżer Zadań-->Usługi-->prawy dolny róg "Usługi"-->poszukaj Nvidia Streamer Service--> dwa razy LPM--> tryb utuchamiania- wyłącz
5. Zainstaluj wszystkie patche
6. W głównym katalogu gryGOG/TW3WH/ bin/x64 , utwórz skrót "witcher3", wklej na pulpit i uruchamiaj grę z tego. Możesz też ustawić uruchamianie jako administrator i w zgodności z win 7.
7. W tym samym katalogu usuń plik galaxy.dll (najpierw go skopiuj, żeby w razie czego go przywrócić)
8. W opcjach gry zmień uruchamianie gry na okienko bez ramek, a jeśli tak masz to na pełny ekran
9. Wyłącz synchronizacje pionową, limit klatek, hairworks, zmniejsz zasięg widoczności roślinności, zmniejsz rozdzielczość
10. Żadnego OC karty i procesora.

odinstalowałem i zianstalowalem stare sterowniki moglem pogradz godzina na tych 340.28 z tym to ja zrobilem optymalizacja wantkowa i tryb zarzondzani i dalej dupa patche dopiero pobieram spróbuje nr 6 i 7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 08:59 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
geralt789 napisał(a):
daniel_reds napisał(a):
Jeszcze jedno możliwe rozwiązanie
1. W trybie awaryjnym odinstaluj całkowicie sterownik do grafiki (najszybciej to zrobić programem Display Driver Uninsatller)
2. Wgraj najnowsze stery pod windows 7 64bit
3. W panelu sterowania Nvidia w zakładce "Zarządzanie ustawieniami 3D", wybierz witcher3.exe i zmień:
Optymalizacja wątkowa: włącz
Tryb zarządzania: Preferuj maksymalną wydajność.
4. Menedżer Zadań-->Usługi-->prawy dolny róg "Usługi"-->poszukaj Nvidia Streamer Service--> dwa razy LPM--> tryb utuchamiania- wyłącz
5. Zainstaluj wszystkie patche
6. W głównym katalogu gryGOG/TW3WH/ bin/x64 , utwórz skrót "witcher3", wklej na pulpit i uruchamiaj grę z tego. Możesz też ustawić uruchamianie jako administrator i w zgodności z win 7.
7. W tym samym katalogu usuń plik galaxy.dll (najpierw go skopiuj, żeby w razie czego go przywrócić)
8. W opcjach gry zmień uruchamianie gry na okienko bez ramek, a jeśli tak masz to na pełny ekran
9. Wyłącz synchronizacje pionową, limit klatek, hairworks, zmniejsz zasięg widoczności roślinności, zmniejsz rozdzielczość
10. Żadnego OC karty i procesora.

odinstalowałem i zianstalowalem stare sterowniki moglem pogradz godzina na tych 340.28 z tym to ja zrobilem optymalizacja wantkowa i tryb zarzondzani i dalej dupa patche dopiero pobieram spróbuje nr 6 i 7 troche sie boje nr 7 ze jak usun ten pilk to mi gra nie bedzie dzialac skopiuje go ok a potem nie wiem czy go bez prbolemowe wkleje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 09:53 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Po prostu zrób tak po kolei jak pisałem, a nie każdy punkt osobno. Nic się nie stanie. A tak wogóle co Ty za sterowniki instalujesz? Najnowsze to 353.06
http://www.nvidia.pl/download/driverRes ... x/85854/pl
I patche instaluj. Ludzie piszą, że juz 1.03 im pomógł.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 10:58 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Po prostu zrób tak po kolei jak pisałem, a nie każdy punkt osobno. Nic się nie stanie. A tak wogóle co Ty za sterowniki instalujesz? Najnowsze to 353.06
http://www.nvidia.pl/download/driverRes ... x/85854/pl
I patche instaluj. Ludzie piszą, że juz 1.03 im pomógł.

instaluje po kolei narazie patch 1.00 musze pobrac mam 50 % to chyba najwiencej ma 22 gb tak zainstalowem 353.06 i gówno dalo wrócilem do starego 345.28 i moge dlugo pograc a co do punktu 6 t jak mam to zrobic mam przeciez pilk wither3 w folderze mam go przez to urchomic czy wkelic skrót do tego folderu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 04 cze 2015, 12:36 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
22 GB to ma sama gra. Pobierasz gre zamiast patcha. Skrót wklej na pulpit i z tego uruchamiaj.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules