Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:04


Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 13 cze 2015, 18:53 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Spróbuj tak jak napisałem.

Miałes Racje Ustawilem Wszystko na Średnie jakos shapetrów na niskie dalem preferuj maksymalna wydajnosc i optymalizacja watkowa włacz w panelu nivida i gra mnie nie Wywala jak ustawie na wysoki to gra odrazu po 3 minut Bum do systemu ? czemu tak sie dzieje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 13 cze 2015, 19:23 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Karta nie wyrabia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 06:17 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Karta nie wyrabia.

narazie gralem przez 30 minut i nic mnie nie wywalilo ale to wina karty czy gry ? ze nie wyrabia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 07:26 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Jest dość specyficzny problem, bo masz nie najgorszą kartę i nie możesz pograć. Ja mam o wiele słabszą i spokojnie sobie gram na ustawieniach nisko-wysokich. Zmniejsz rozdzielczość, zjedź z ustawieniami na średnie, przełącz na uruchamianie gry w okienku bez ramek i w post procesach też powyłączaj niektóre rzeczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 08:03 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Jest dość specyficzny problem, bo masz nie najgorszą kartę i nie możesz pograć. Ja mam o wiele słabszą i spokojnie sobie gram na ustawieniach nisko-wysokich. Zmniejsz rozdzielczość, zjedź z ustawieniami na średnie, przełącz na uruchamianie gry w okienku bez ramek i w post procesach też powyłączaj niektóre rzeczy.

wywaliło mnie inno 1 raz przy czytaniu tablicy ale to był crash bo nic mi nie wyskoczyło ze problem ze sterowikami potem grałem 1 godzine bez wywalania ale własnie jak zmniejsze rozdzielczosc to gra mi tnie a jak zwieksze to chodzi mi płynie nawet w Novigradzie nie wiem czemu mam rozdzielczosc na 1367 ustawiona cos takiego mam wszystko na średnie ustawione i mnie nie wywala własnie tylko jak dam w okienku bez ramek to mam mały ekran ;/ widze pulpit w procesach wyłonczylem jakos shaderi dalem na niskie rozymcie tła i blur wyłonczylem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 11:35 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
Śledzę twoje problemy z grą i widzę, że siejesz jednym problemem w kilku tematach. Po drugie weź ogarnij swoją pisownię, w tym bełkocie ciężko cokolwiek wyłapać.

Podaj całą swoją konfigurację sprzętu, może procek słaby i karta całkowicie nie wykorzystuje swojej mocy, może mało ramu.
Na początek proponuję włączyć grę, ustawić wszystko na minimum. Rozdziałkę ustaw taką, jaką używa twój monitor domyślnie. Pograj jakiś czas i zobacz czy crashuje. Nic? No to teraz podnieś ustawienia itd. Poczytaj w sieci na temat poszczególnych opcji graficznych w wiedźminie, a wtedy dowiesz się, co potrafi nieźle przydławić grę i to wyłącz lub zmniejsz. Metoda prób i błędów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 14:28 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Zefi napisał(a):
Śledzę twoje problemy z grą i widzę, że siejesz jednym problemem w kilku tematach. Po drugie weź ogarnij swoją pisownię, w tym bełkocie ciężko cokolwiek wyłapać.

Podaj całą swoją konfigurację sprzętu, może procek słaby i karta całkowicie nie wykorzystuje swojej mocy, może mało ramu.
Na początek proponuję włączyć grę, ustawić wszystko na minimum. Rozdziałkę ustaw taką, jaką używa twój monitor domyślnie. Pograj jakiś czas i zobacz czy crashuje. Nic? No to teraz podnieś ustawienia itd. Poczytaj w sieci na temat poszczególnych opcji graficznych w wiedźminie, a wtedy dowiesz się, co potrafi nieźle przydławić grę i to wyłącz lub zmniejsz. Metoda prób i błędów.

Kompa mam dobrego i procek 8 GB RAM Procesor intel i5 3,20 Ghz windows7-64 bity wiec to nie winna sprzentu narazie jak ustawiłem na średnie to nie crashuje oby teraz nic nie wywaliło


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 16:29 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Swego czasu, na zagranicznym forum Wiedźmina i Nvidii sporo pisali o podobnych problemach, więc tam też możesz poczytać. Niektórym udawało się go rozwiązać. Jaki dokładnie masz procesor i wersję directxa?
I kolega wyżej ma rację. Zacznij pisać składniowo, bo ciężko czasem załapać o co chodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 16:57 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Swego czasu, na zagranicznym forum Wiedźmina i Nvidii sporo pisali o podobnych problemach, więc tam też możesz poczytać. Niektórym udawało się go rozwiązać. Jaki dokładnie masz procesor i wersję directxa?
I kolega wyżej ma rację. Zacznij pisać składniowo, bo ciężko czasem załapać o co chodzi.

Czytałem i nic ale chyba rozwiązaniem problem ustawilem gre na średnie i nie wywala mnie wersja directxa11 jak ustawie coś na bure czy wysokie to odrazu ląduje na pulpicie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 14 cze 2015, 19:35 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
Skoro nic ci nie pomaga to raczej nic więcej nie ugrasz. Albo musisz to przeżyć albo rób format i graj na czystym windowsie.

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules