Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:04


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Procesor do Wiedźmina i błąd z dialogami
PostNapisane: 29 maja 2015, 23:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 gru 2012, 15:03
Posty: 14
Witam. Mam problem z najnowszą wersją Wiedźmina. Otóż wszystkie dialogi są ucinane. Napisy są okej, pełne. Dialogi czytane normalnie aż tu nagle scenka się urywa. Napisy zdążę przeczytać, ale jak dubbing urywa ostatnie (2-3 słowa) albo utnie w połowie ostatniego wyrazu to jest to denerwujące. Instalowałem sterowniki wszelakie, te do dźwięku też. To wygląda tak jakby te scenki się skracały, w jakichś 4/5 długości sceny. Instalowałem też grę z różnych platform (oryginał GOGa) i miałem dwie inne kopie. Czym może być wywołane to zjawisko i jak mu zapobiec? Proszę o pomoc.

Specyfikacja kompa:
Procesor: AMD Athlon 2 X2 3.00 GHz (OC 3,3GHz)
Karta: Radeon 1GB HD7750 OC
RAM: 4GB

Gra mi śmiga w miarę stabilnie na mieszanych ustawieniach (od niskich do wysokich) w ~30fpsach. W bardziej wymagających lokacjach są spadki do 22, a w Novigradzie nawet do 18-20. Ale w gruncie rzeczy wszędzie jest 28-34 i gra się wyśmienicie. Dodam też, że po dłuższej rozgrywce czasami wydajność procesora skacze do 100% i tak się przez dłuższy czas utrzymuje i potrafi przyciąć grę od czasu do czasu. Wtedy musze dać mu odpocząć. I tutaj kolejne pytanie. Moja płyta główna obsługuje procesor AMD Phenom II X4. I czy opłaca mi się kupić ten procesor? Czy płynność gry, fpsy itd. poprawią się? Bo wydaje mi się, że karta radzi sobie świetnie, a procesor nie daje rady tej grze. Choć na tych 30 fpsach gra mi sie bardzo dobrze, to jestem skłonny kupić nowy procesor i troche pamieci ram. Ale czy to się opłaca, tzn. przyniesie jakichś efekt? Nie ogarniam za bardzo technicznie komputera dlatego pytam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor do Wiedźmina i błąd z dialogami
PostNapisane: 30 maja 2015, 07:39 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 21 maja 2015, 10:22
Posty: 41
MHO możesz próbować zawsze będzie coś lepiej ale z tego co podałeś wynika że karta grafiki jest dwa razy słabsza niż wymagania minimalne a procesor o którym piszesz że możesz zmienić też nie spełnia wymagań minimum (porównałem z wymaganiami minimalnymi wiedźmina na stronie Benchmark.pl). Sam zdecyduj czy jest sens pakować pieniądze w reanimację. Jak coś nie spełnia wymagań minimum to nie ma bata, zawsze będą jakieś problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Procesor do Wiedźmina i błąd z dialogami
PostNapisane: 30 maja 2015, 11:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 gru 2012, 15:03
Posty: 14
Ja rozumiem to. Ale mam wrażenie, że karta daje sobie rade. Bo bez znaczenia czy ustawie wysokie czy niskie ustawienia graficzne. FPSy te same. Tak jakby procesor tylko nie dawał rady. I nie oczekuje gry na ultra w 60 klatkach tylko ogólnie jakiejś poprawy. Tzn. fakt, jeśli to będzie 5fpsów więcej to nie warto tak jak napisałeś.

@EDIT

Heh... okazało się, że ucinające się scenki wraz z dubbingiem wynikają z OC procka. Cofnąłem do standardowych 3.0GHz i śmiga wszystko pięknie ładnie :D A gra nie straciła na płynności więc będę grał bez OC :D Teraz pozostaje tylko pytanie czy warto na moim miejscu kupić ten procesor?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules