Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:05


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 08:45 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
witam czy ktos ma spadek Fpss w novigradzie ? bo ja tylko jak wjade do novigradu to gra mi strasznie laguje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 08:57 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka

Dołączył(a): 24 cze 2011, 13:46
Posty: 688
Lokalizacja: Wrocław
I tak będzie zawsze :) Każdemu spadają fps i niech nikt nawet nie próbuje kłamać, że nie ma spadków. Wynika to tego, że jest tam ogromna ilość szczegółów otoczenia, ludi, głosów, muzyki itp its. Jednym słowem Norma :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 13:25 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Haze napisał(a):
I tak będzie zawsze :) Każdemu spadają fps i niech nikt nawet nie próbuje kłamać, że nie ma spadków. Wynika to tego, że jest tam ogromna ilość szczegółów otoczenia, ludi, głosów, muzyki itp its. Jednym słowem Norma :)

Aham dzieki uspokoiłes mnie ;d juz myslalem ze karte mam do dupy ;/ a dopiero co ja kupilem to czyli nawet na najlepszych kartach bedzie spadek fpss w miastach ? Ja mam tak w oxsenfurcie i novigradzie czy na skellige tez bedzie taka lokacja co bede fpps spadac ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 14:17 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
To zależy też od Twojego sprzętu i ustawień graficznych gry. Spadki są na pewno, ja osobiście tego jakoś nie odczułem. Gram na średnich, a tekstury mam na wysokich i rozdziałka 1680x1050 (GTX 660 + 8GB ram + i5 3470 3,2) I ogónie chodzi bardzo dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 14:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 10 cze 2015, 14:13
Posty: 2
Mi w Novigradzie cały czas doczytywało dużo dała defragmentacja dysków, wcześniej cały czas dysk chrupał a teraz sporadycznie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 14:34 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Zefi napisał(a):
To zależy też od Twojego sprzętu i ustawień graficznych gry. Spadki są na pewno, ja osobiście tego jakoś nie odczułem. Gram na średnich, a tekstury mam na wysokich i rozdziałka 1680x1050 (GTX 660 + 8GB ram + i5 3470 3,2) I ogónie chodzi bardzo dobrze.

w otwartym teranie to mi gra nie laguje tylko jak wjade do novigradu czy do oxsenfurtu to az strach ja mam gre na wysokich ustawiona moze zmienc na średnie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 15:14 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
No próbuj próbuj, ja zawsze włączam sobie frapsa i ustawiam odpowiednie ustawienia graficzne aż złapie ten stabilny "środek". Poczytaj sobie w sieci, jakie ustawienia warto wyłączyć/zmniejszyć w grze, bo są takie, które warto wyłączyć, a nie traci się na efekcie wizualnym.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 17:11 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Zefi napisał(a):
No próbuj próbuj, ja zawsze włączam sobie frapsa i ustawiam odpowiednie ustawienia graficzne aż złapie ten stabilny "środek". Poczytaj sobie w sieci, jakie ustawienia warto wyłączyć/zmniejszyć w grze, bo są takie, które warto wyłączyć, a nie traci się na efekcie wizualnym.

a mógłbys mi powiedziec które ustawienia wylonczyc tak zeby na efekcie nie stracic ja wylonczylem nivida snchrnoziacje podswietlenia shader dalem na niskie co moge jeszscze obnizyc w opcjach i mam pytanie 2czy mozna odinstalowac Patch 1.05 wydaje mi sie ze mi gre spiepszył gra mi sie crashuje teraz co 6 razy po 4 minut jak mialem 1.04 to gralo sie dobrze do godziny czasu moglem grac


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 10 cze 2015, 19:50 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
Może tu coś dla siebie znajdziesz http://forums.cdprojektred.com/threads/36088-A-compendium-of-tweaks-and-fixes-for-the-PC-version
Powiedz mi jeszcze co to za karta i ile ma pamięci.

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 11 cze 2015, 02:06 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Ja mam akurat w Oxenfurcie stałe 30 fps czasem skoczy do 29-28, za to w Novigradzie już gorzej bo duże skoki od 22 do 30.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules