Wczytywanie
Teraz jest 25 maja 2019, 15:29


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 11 cze 2015, 14:20 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Qantum napisał(a):
Może tu coś dla siebie znajdziesz http://forums.cdprojektred.com/threads/36088-A-compendium-of-tweaks-and-fixes-for-the-PC-version
Powiedz mi jeszcze co to za karta i ile ma pamięci.

gtx 770 2 gb ram co jak co ale karta nie jest słaba w oxsenfurciee tez mam 30 gorzej w novigradzie ;/ i mam problem z Crashami wywala mnie coraz czesciej po 6 razy gdy wchodze do ekwipunku albo w losowych momentach sterowniki przestaly odpowiadac ta gra zaczyna mnie troche irytowac


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 11 cze 2015, 20:05 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
Karty mamy identyczne. Nie ma się co oszukiwać w mieście jest co renderować. Z wysypywaniem raczej nic nie zrobisz. Mi ta grafika z i5-4670k podkręconą chodzi ~40 klatek. Zazwyczaj chodzi między 35-40. Mi na bardzo częste wysypywanie pomogły łatki i nowe stery do grafiki. Tekstury masz na jakich ustawieniach? Max dla 2Gb to wysokie. Często przyczyną wywaleń jest ilość pamięci na karcie.

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 12:31 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Qantum napisał(a):
Karty mamy identyczne. Nie ma się co oszukiwać w mieście jest co renderować. Z wysypywaniem raczej nic nie zrobisz. Mi ta grafika z i5-4670k podkręconą chodzi ~40 klatek. Zazwyczaj chodzi między 35-40. Mi na bardzo częste wysypywanie pomogły łatki i nowe stery do grafiki. Tekstury masz na jakich ustawieniach? Max dla 2Gb to wysokie. Często przyczyną wywaleń jest ilość pamięci na karcie.

tekstury to na uber reszte na wysokie albo srednie sterowników nie chce pobierac bo mnie wywala do pulpitu czesto wiec mam stare i da sie pograc z 20 - 40 minut czyli optymalizacja jest do dupy w wiesku3 ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 14:04 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
Tylko najwięcej problemów będą robić ci tekstury. Uber potrzebuje ok. 3Gb pamięci. A kiedy kończy się pamięć w trakcie teksturowania to będą crashe. Zmień tekstury na średnie albo wysokie, wyłącz synchronizację, nielimitowane fpsy i sprawdź czy będzie dalej wywalać. Mi nowe sterowniki jednak pomogły na crashe. Moja uszkodzona karta nawet tak często nie wywala.

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 14:52 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
geralt789 napisał(a):
tekstury to na uber reszte na wysokie albo srednie sterowników nie chce pobierac bo mnie wywala do pulpitu czesto wiec mam stare i da sie pograc z 20 - 40 minut czyli optymalizacja jest do dupy w wiesku3 ;/

Gram od dnia premiery i miałem może... jednego crasha? Optymalizacja w tej grze jest b. dobra. Jestem w szoku, że mogę tak płynnie grać na GTX 660 przy ustawieniach średnio - wysokich.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 16:34 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
Wywalanie gry to kompletny random albo trzeba trafić w konfigurację jaką mieli w studiu :D

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 18:04 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Qantum napisał(a):
Wywalanie gry to kompletny random albo trzeba trafić w konfigurację jaką mieli w studiu :D

Ludzie nie wiem jak to mozliwe ale zmieniłem rozdzieczlosc z 1000X800 Na wieksza 1345X800 Cos takiego i normalnie gra mi płynie chodzi nawet w novigradzie mam koło 35 do 45 Fpps Hah ;d Crashe mam dalej ;/ ale płynosc mam lepsza dawalem z teksutrami z wuber na wysokie i dalej mnie wywala ale spróbuje na średnie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 12 cze 2015, 19:57 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lip 2012, 13:34
Posty: 693
to takie rozdziałki istnieją? :D Zmieniłeś rozdzielczość to i proporcje się zrobiły inne może to mieć wpływ. Skoro tekstury nie zmieniają sytuacji z wywalaniem to zobacz jeszcze synchronizację i limit klatek.

_________________
"This is not a plan, but it's a perfect plan"

Origin: QuantinumPL
Steam: qantumforce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 13 cze 2015, 06:46 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
Qantum napisał(a):
to takie rozdziałki istnieją? :D Zmieniłeś rozdzielczość to i proporcje się zrobiły inne może to mieć wpływ. Skoro tekstury nie zmieniają sytuacji z wywalaniem to zobacz jeszcze synchronizację i limit klatek.

Synchrnoizacj mam wylonczona i limit klatek na nieograniczony Nie wiem własnie zmienilem na wieksza z mniejszej i gra mi nie laguje nawet w novigradzie macie jeszcze jakies pomysły co do Crash sterowniki najnowsze mam ale wywala mnie przy rozmowach albo przy walce ;/ uustawialem juz w panelu nivida Optymalizacje watkowa dalem na włoncz try zarzondzania energia i nic


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Novigrad Spadek Fpss
PostNapisane: 13 cze 2015, 07:34 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
A może by tak słownik wziąć do ręki? Poza tym, masz już swój temat i robisz offtop w innym.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 32 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules