Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:06


Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 4   [ Posty: 39 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 11 lip 2015, 08:03 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 27 gru 2014, 01:22
Posty: 158
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Skyrim, Wiedźmin 3
Możesz poszukać gameplaju na YouTube - https://www.youtube.com/results?search_ ... 3+gtx+960m (tylko patrzy czy to nie 960 bez "M") i będziesz miał punkt zaczepienia co ta karta potrafi. Full HD z jakimiś średnimi ustawieniami pociągnie płynnie (ale też bez jakiejś epickości ;)).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Problem z włączenem wiedzmina
PostNapisane: 14 lip 2015, 22:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 14 lip 2015, 22:00
Posty: 1
Witam mam problem którego rozwiazania nie potrafe znaleść na internecie.

mianowicie instalacja przeszła prawidłowo ale gdy włączączam gre widać klepsydre ładowania ale nic sie nie włącza nawet launcher.
jeśl chodzi o mój sprzęt to:

GeForce GTX 680
AMD FX(tm)-8150 Eght-core Processor
16 GB pamięci ram
windows 7

Proszę o pomoc
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 23 lip 2015, 20:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 23 lip 2015, 19:56
Posty: 2
Witam!

Właśnie odpaliłem nowego kompa --> http://zapodaj.net/7856a9e318ebb.png.html
Odpalam wiedźmina i ku mojemu zdziwieniu ledwo mogę myszką ruszać nie mówiąc już o grze, zmniejszam wszystkie ustawienia na minimalne i ciągle to samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 14 wrz 2015, 01:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 14 wrz 2015, 01:18
Posty: 1
Witajcie,
specjalnie pod Wiedzmina 3 kupilem nowego laptopa, klasa srednia ale z moich wstepnych kalkulacji powinno smigac. Niestety.
Wiedzmin nawet na najnizszych ustawieniach caly czas klatkuje, nie na tyle zeby nie dalo sie grac, daje rade, ale wiadomo ze chcialoby sie lepiej ;)
Macie jakis pomysl co z tym zrobic?
laptop nowy,, od soboty mam, moze cos poaktualizowac, sam nie wiem, karte graficzna probowalem ale nie znalazl nic nowego

oto moj lapek: (lenovo z51-70)
Windows 8.1 64 bit
procesor intel core i7 - 5500U CPU 2.4 ghz
8 gb RAM
grafika amd radeon R9 M375

z gory dzieki za wszelka pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Zacinki
PostNapisane: 05 lis 2015, 13:22 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2015, 09:01
Posty: 4
Witam serdecznie, mój sprzęt Nvidia GTX 960, 8 gb RAM 1600, intel celeron 2,7

Rozgrywka jest płynna na wysokich ustawieniach lecz co jakiś czas doświadczam zwiechy obrazu i głosu na ok 3 sekundy, zanim większość powie, że to wina słabego procesora to chciałbym powiedzieć, że monitorowalem podczas rozgrywki użycie procesora i jak w miastach osiąga 100% tak w terenach gdzie głównie pracuje karta np otwarte szlaki, albo małe zamknięte lokacje gdzie jego użycie też jest niskie max 70% i tak doświadczam zwiech.
Nie jest ważne czy to miasto, open area czy "zamknięte" Kaer Morhen z prologu gry, czasem jedna na godzine, czasem jedna co 2 minuty, nie ma reguły.
Wiecie czym to może być spowodowane?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 05 lis 2015, 14:01 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Nie ważne, że monitorowane użycie jest 70% czy 100% ( przeważnie procesor będzie miał duże obciążenie w wymagających grach), ważne jaką ma efektywną moc. Zegar dual core 2,7 to nie jest demon prędkości i komfortowo raczej na takim dziadku nie powalczysz w Wiedźminie 3. Karta do tego procesora jest za szybka co również może być powodem dławienia szyny.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 05 lis 2015, 14:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2015, 09:01
Posty: 4
Dzięki, tak myślałem właśnie, modernizowałem niedawno kompa, na procesor dopiero przyjdzie czas :)
Karta faktycznie jest mocno ograniczona przez celerona, bo rozkręcając w afterze do ok 70-75% taktowania juz wysiada komp (zwiecha)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Problem z grą
PostNapisane: 10 gru 2015, 02:11 
Casual
Casual

Dołączył(a): 10 gru 2015, 02:08
Posty: 1
Witam. Wiedźmin 3 - v1.10 (próbowałem każdego patcha po kolei) strasznie mi się tnie nawet na najniższych ustawieniach. Bardzo liczę na pomoc. Mój rumak -
HyperX 8GB [DDR3 1600MHz CL10 FURY Blue Series]
AMD X8 FX-8320 8x 4.0 Ghz
MSI GeForce GT 730 4GB
ASUS M5A78L-M/USB3
Dysk HDD 3,5" SATA 500GB

Dodam oczywiście, że mam zainstowanego dx11, biblioteki c++ i najnowsze sterowniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Temat Ogólny] Wiedźmin 3 nie działa/zacina się.
PostNapisane: 04 sty 2016, 19:54 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 sty 2016, 19:48
Posty: 1
Witam!

Gra zacina mi się na każdej możliwej rozdzielczości tzn od niskiej-ultra. Mój pc to :
PŁYTA GŁÓWNA GIGABYTE H81M-S1 NA CHIPSECIE H81
( 2 ZŁĄCZA USB 3.0 / 2 ZŁĄCZA USB 2.0 / PCI-E 16x / 2 ZŁĄCZA PCI-E 1x )
Procesor : INTEL CORE I5 4460 - 4x 3,2GHz TURBO: 3,4GHz - 6MB CACHE
KARTA GRAFICZNA NVIDIA GE FORCE GTX 960 2GB 128bit DDR5 - 1228MHz / 7010MHz
DYSK TWARDY 1000GB 5400RPM/7200RPM 32MB/64MB CACHE SATA III
ZASILACZ 600W Z FILTREM PFC ORAZ CICHYM WENTYLATOREM

Win 7 x64 / Direct 11

Jakies porady :(? Sterowniki posiadam najnowsze.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 4   [ Posty: 39 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules