Wczytywanie
Teraz jest 25 mar 2019, 02:37


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 27 sie 2015, 14:20 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Research w sieci dotyczący tego problemu nie przyniósł rezultatów. Pytanie techniczne- gra legalna?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 30 sie 2015, 12:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 gru 2014, 17:03
Posty: 7
Oczywiście, że tak :aniol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 31 sie 2015, 10:52 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Spróbuj przeinstalować grę lub pobawić się ustawienia mi grafiki, bo mogą to być błędy antyaliasingu. Ustaw w panelu nvidia antyaliasing oraz przezroczystość tekstur pod kontrolą aplikacji. Wyłącz zamknięcie środowiska. Włącz Vsync. To jedyne co mi przychodzi do głowy, nie spotkałem się ani z takim problemem ani z jego rozwiązaniem w sieci.
Możesz również przejść na inną (starszą) wersję graficznych, ciekawe czy te artefakty nadal będą się utrzymywać.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 03 wrz 2015, 18:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 gru 2014, 17:03
Posty: 7
Rozumiem, zobaczę co uda się jeszcze wykombinować, chociaż grę już przeszedłem to
i tak trzeba będzie pogłówkować z racji tego, że niedługo wychodzi pierwszy dodatek.
Również nie zauważyłem, aby ktokolwiek zgłaszał tego typu problem z Wiedżminem :watpliwosc:
i bardzo mnie to dziwi, że jestem taki wyjątkowy.

Dzięki za poświęcony czas, jakby coś pomogło to napiszę ( tego przejścia na starszą wersję
sterowników jeszcze na pewno nie próbowałem).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 05 lis 2015, 17:53 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2015, 17:25
Posty: 1
Witam.
Mam problem z teksturami niekturych obiektów w grze po zaauktualizowaniu najnowszej wersji, DLC i pacha PL. Chodzi mi o tablice z ogłoszeniami i studnie(tam gdzie jest misja wygnania upiora) w Białym Sadzie.

Tu są screen z gry (tablica i studnia):

https://drive.google.com/file/d/0ByBBLP ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0ByBBLP ... sp=sharing


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 25 lis 2015, 17:21 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 wrz 2014, 18:06
Posty: 47
Witam, mam ten sam problem co kolega wyżej. Kombinowałem z ustawieniami, ale nic się nie dzieje. Krzakuje w zasadzie wyłącznie tablica i ta studnia, plus kilka mało ważnych obiektów. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?


EDIT

Po wielu trudach i znojach w końcu udało mi się usunąć denerwujący błąd. Jakby ktoś miał jeszcze podobny błąd to polecam odinstalować patcha 1.11, tylko, ze podczas odinstalowywania samego patcha może wystąpić błąd, że gra nie będzie chciała się włączyć, w tym celu trzeba ponownie ją zainstalować i patchować wyłącznie do wersji 1.10. U mnie wszystko już działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 01 gru 2015, 11:09 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka

Dołączył(a): 08 maja 2011, 20:53
Posty: 432
Pytanko - czy ktoś wie jak poradzić sobie z błędami wprowadzonymi przez najnowsze patche? Chodzi mi gł. o doczytywanie się tekstur czy też gdy Geralt nagle kuca, podobnie Płotka i tak wędrują (ciężko to wytłumaczyć...). Gram na ustawieniach najwyższych, komputer spokojnie je spełnia 16 gb ddr3, Geforce 970, i7-4790


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 01 gru 2015, 15:25 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Heimdall napisał(a):
Pytanko - czy ktoś wie jak poradzić sobie z błędami wprowadzonymi przez najnowsze patche? Chodzi mi gł. o doczytywanie się tekstur czy też gdy Geralt nagle kuca, podobnie Płotka i tak wędrują (ciężko to wytłumaczyć...). Gram na ustawieniach najwyższych, komputer spokojnie je spełnia 16 gb ddr3, Geforce 970, i7-4790

Nie wiem jakie masz ustawienia panelu nvidia, ale prewencyjnie wyłącz zapisywanie jednostek cieniowania na dysku i włącz buforowanie. Reszta parametrów [pod kontrolą aplikacji] Skala czasowa doczytywania tekstur w dużej mierze zależy od dystansu rysowania obiektów w grze.
Jest to ogólnie problem z grą i póki co nie ma na to rozwiązania.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Kilka problemów z grą.
PostNapisane: 06 gru 2015, 16:49 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7965
Gra w: Banowanie ;]
Czołem, ostatnio kupiłem sobie DLC Serce z Kamienia i jeszcze raz postanowiłem przejść grę, niestety gra nie za bardzo chce ze mną współpracować. Tak więc do sedna: Pierwsze co zauważyłem, to często tekstury się nie doczytują (takie rozmazane maziaje się robią np. zamiast miotły jakiś npc używa rozmazanego zlepku pikseli, czasem w miejscu gdzie powinien padać cień jest jeden wielki kwadrat, rozjeżdżają się tekstury tablic ogłoszeniowych czy tekstury skał. Nie zawsze, ale zdarza się, albo przy włączeniu gry ogólnie tekstury meeeega długo się ładują).

Kolejny problem to bugi, mnóstwo bugów. Pierwszy był taki, że szambelan nie chciał się ruszyć - zweryfikowałem pliki, dociągnęło jakieś 32mb i ruszył. No okej. Teraz kolejny problem, wojownik gonu w elfich ruinach zaciął się totalnie i stoi tylko w miejscu otoczony barierą i nic się nie dzieje - tutaj znowu zweryfikowałem pliki i ponownie dociągnęło 32mb i działa. Ciekawe co będzie w dalszym etapie gry...?

Ostatni raz, jak grałem w Maju/Czerwcu w wiedźmina to było wszystko elegancko, żadnych problemów z teksturami czy bugami, nic. Teraz jak gra zaktualizowała sie do 1.11 to jakieś dziwne kwiatki się robią.

Mój sprzęt:
- I5 3,2 Ghz
- Gtx 660 2gb
- 8gb ram
- Win 7 64bit

Tak jak wspomniałem, wszystko pół roku temu było elegancko, a teraz takie lody. Oczywiście stery od grafy zaktualizowane, gra oryginalna, nic się nie przegrzewa - temp w normie. Zmieniałem jakość ustawień od najniższych/średnie/własne - bez zmian. Ktoś coś? Z góry dzięki ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kilka problemów z grą.
PostNapisane: 06 gru 2015, 19:45 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 wrz 2014, 18:06
Posty: 47
Jeśli chodzi o te problemy z teksturami to ja miałem to samo tylko, że bez dodatku na patchu 1.11. Po wielu próbach, które nie dawały rezultatów przeinstalowałem na wersję 1.10. Od tamtej pory śmiga bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules