Wczytywanie
Teraz jest 20 paź 2019, 02:02


Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 18 sty 2016, 15:33 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
zaktualizowałeś sterowniki graficzne?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 19 sty 2016, 23:17 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 lis 2015, 09:01
Posty: 4
Oczywiście.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 20 sty 2016, 01:20 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Ok. Musiałem wyeliminować potencjalny błąd sterownika. Te kropkowanie to jakość odwzorowania cieni. Sprawdź w panelu NVidia ustawienia - wygładzanie cieni/przezroczystość. Ustaw ten parametr na [pod kontrolą aplikacji]. Zobaczymy czy puści.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 25 sty 2016, 16:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 25 sty 2016, 16:23
Posty: 1
Witam, mam taki nietypowy problem. Przeszukałem forum i nie znalazłem takiego tematu. Mianowicie, załączyłem sobie ostatnio GoGa, aby ściągnąć nowy update 1.12. Po aktualizacji załączyłem grę, pobiegałem trochę i ku mojemu zdziwieniu w pewnych miejscach gdzie jest cień pod Geraltem wyświetla się prostokąt, który tak jakby w jego obrębie wymazywał cień o ile można to tak nazwać. Z początku myślałem, że to może jakiś randomowa sytuacja. Wczytałem save i dalej to samo. Takie coś pokazuje się w niektórych miejscach, jak na razie spotkałem się z tym w Novigradzie w niektórych budynkach, za Wyspą Świątynną na plaży itp. Tak to mniej więcej wygląda https://www.youtube.com/watch?v=4NNAwSUb_y4 . Jakieś sugestie? Na poprzednim patchu 1.11 wszystko było cacy. Sterowniki od grafy to AMD Catalyst 15.11.1, na Crimsonach jest to samo, więc to nie to. W ostateczności pobiorę całą grę jeszcze raz i co najwyżej zedytuję save żeby działał pod 1.11.

Komputer na jakim gram to:
AMD Phenom II x4 840
4GB RAM
HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB
MSI Radeon R9 270 2GB
Chieftec CFT-650-14CS 650W

Poszperałem trochę w sieci i okazuje się, że ten sam bug występuje na konsoli XOne także po update 1.12. Odnośnik do nagrania nieszczęśnika https://www.youtube.com/watch?v=-6GdOY09Z5k . Liczę na pomoc. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Problem graficzny
PostNapisane: 13 lut 2016, 21:41 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 03 lut 2012, 16:45
Posty: 46
Witam od pewnego czasu w grze pojawiaja się dziwne błędy. Wygląda to jakby model się wielokrotnie powtórzył i rozjechał. Poniżej zdjęcie.
Tutaj bład pojawił się na tablicy ogłoszeń. Inne to np.: wiatrak ma jeden wielki czarny pas, statek Radowida ma dziwne pasy na sobie.

http://ifotos.pl/z/seesqxn


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problemy z grafiką
PostNapisane: 14 lut 2016, 10:46 
Casual
Casual

Dołączył(a): 14 lut 2016, 00:15
Posty: 1
Witam. Mój problem z grafiką polega na tym, że Geralt stojąc na jakimś podłożu przenika nogami przez niego (stoi poniżej tekstury podłoża). Problem występuje właściwie tylko przy jakiś rowach lub wzniesieniach. Czym to jest spowodowane? Mam grę zaktualizowaną do 1.12.

http://ifotos.pl/z/seeqhxn


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 4 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 31 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules