Wczytywanie
Teraz jest 23 mar 2019, 19:12


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc.
PostNapisane: 27 cze 2015, 22:23 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Witajcie.
Miesiąc temu zakupiłem nowy komputer (tak, spełnia wymagania gry, gram, a raczej grałem na uber, więc mój problem nie dotyczy żadnych wymagań), zaraz po postawieniu systemu etc. zainstalowałem Wiedźmina 3 i grałem w niego dobry miesiąc. Ostatnio zdecydowałem się na przeinstalowanie go, a tak sobie, bez powodu, robiłem porządki, gry instalowałem na świeżo, nieistotne. Od wczoraj zainstalowałem już Wieśka trzy razy i za każdym razem to samo. Mam już ikonki GOGu i W3 na pulpicie. Klikam w nie i nic, ikonki exe nie reagują. Próbowałem uruchamiania jako administrator, próbowałem tryby zgodności z W7 itd. I nic, grę oczywiście posiadam oryginalną. Bardzo proszę o możliwie szybką pomoc. Powtórzę, że gra instaluje się normalnie, właściwie już jest zainstalowana. Nie ma jej jak włączyć po prostu. Jedyne co działa, to uruchamianie W3 za pomocą GeForce Experience, ale wtedy nie włącza się GoG, a co za tym idzie, nie mogę pobrać pozostałych patchy (mam 1.1 pobrany ręcznie, bo po instalacji gry, gog w ogóle się nie uruchamiał) jak i DLC. Pomożecie?

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 27 cze 2015, 22:32 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 21 maja 2015, 15:40
Posty: 84
Te skróty są podpięte do wcześniejszych lokalizacji, czy zostały utworzone po instalacji? Jeżeli to pierwsze znajdź folder gdzie masz zainstalowanego GOG oraz Wiedźmina i utwórz nowe skróty, a stare usuń.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 27 cze 2015, 22:42 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Po pierwszym i każdym następnym odinstalowaniu Wieśka, wszystkie "śmieci", foldery, podfoldery itd. zostały skasowane. Skróty są czyste, nowiutkie, dodane automatycznie z instalacji. Ale nie tylko skróty z pulpitu nie działają. Jak uruchamiam z folderu, bezpośrednio, to również nie działa. Próbowałem wyłączać antywirusa, zaporę systemu.. nic nie pomaga, przecież nie będę kupował nowego Wieśka, skoro mam świeży oryginał..

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 27 cze 2015, 22:56 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 21 maja 2015, 15:40
Posty: 84
W takim razie nie wiem. Ale jeżeli gra Ci się uruchamia w Experience, to możesz pobrać DLC i łatki z głównej strony GOG'a. Wystarczy że się zalogujesz, klikniesz na zakładkę account - library - witcher 3. Będziesz mógł przynajmniej grać, zanim ktoś rozwiążę ten problem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 08:55 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Niestety, nie zadowala mnie to. Pragnę jedynie móc normalnie korzystać z GOGa i uruchamiać grę jak było do czasu reinstalacji. Czy ktoś inny ma jakieś pomysły? Nie wiem już, co robić :(

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:27 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Po formacie były instalowane biblioteki Visual c++ runtime?


Ostatnio edytowano 28 cze 2015, 09:32 przez daniel_reds, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:29 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Nie było żadnego formatu, jeśli masz na myśli system. Ręcznie pobralem patch 1.6, teraz ściągam polish language pack i potem DLC z GOG.COM. Ręcznie. Aktualnie, sam nie wiem jak, może przez patch 1.6 doszedłem do tego, że Wiesiek mi się włącza, normalnie z ikonki pulpitu, ale nadal bez GOGa, GOG.exe po prostu nie reaguje, mogę klikać 100 razy i nie włączy się. Z czystej wygody chcę grać normalnie z GOGiem, który jak wiadomo automatycznie powiadamia mnie i instaluje mi wszystkie aktualizacje czy też DLC. Nie mam zamiaru za każdym razem robić tego ręcznie i dziennie sprawdzać, czy coś się pojawiło. Miałem kiedyś (mam win7) podobny problem ze starymi Gothicami, klikałem ikonki, a te nie uruchamiały się, ale wtedy w menedżerze zadań w procesach wystarczyło wyłączyć jakieś "win32" czy coś w tym stylu i gra się uruchamiała. Teraz, przy GOGu tego nie ma. Przeglądałem przez te dni sporo neta i ludzie najczęściej mają problem, że klikają w GOGu "play" i gra nie reaguje. U mnie z kolei sam GOG nie chce się włączyć jakby coś go blokowało.

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Ostatnio edytowano 28 cze 2015, 09:33 przez MartinGT, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:32 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Możesz też wejść w główny katalog z grą i jest tam folder redist-->MSVC2012_x64 i uruchamiasz instalator.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Raczej nie jestem jakimś komputerowym laikiem, ale w głównym katalogu z grą folderu "redist" nie posiadam. Dla pewności mogę wstawić screena z zawartością katalogu.

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:45 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
I pewnie to jest problem, bo już nie raz miałem problem z aplikacjami, przez brak bibliotek VCR. Sprawdź, czy na płytach nie ma tego folderu "_redist". Jak nie to już wrzucę na serwer.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules