Wczytywanie
Teraz jest 22 lip 2019, 12:26


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 09:49 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Dobra, momencik, już ogarniam płyty.
Tylko jakim cudem przy pierwszej instalacji nie było żadnych problemów i grałem sobie przez ostatni miesiąc bez problemów, a teraz po kilku reinstalacjach ciągle to samo? Oczywiście zaznaczam, że po odinstalowaniu gry wszystko było czyszczone. Zaraz napiszę odnośnie płyt.

Edit. Nie znalazłem tego na żadnej z płyt. Na pierwszej płycie jest głównie autorun, plik instalacyjny.. na pozostałych tylko jakieś pliki .bin czy coś w tym stylu.
Edit2. Wiem, że mogę się powtarzać, za co przepraszam, ale podkreślam, że gra już z exe uruchamia się normalnie, ale pomijając przy tym GOGa. Wcześniej, gdy wszystko było okej, kliknięcie ikonki Wiedźmina automatycznie najpierw włączało GOGa. Teraz wchodzi bezpośrednio do menu gry.

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 10:01 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
http://sendfile.pl/pokaz/407648---Mtyn.html
Cały folder wklejasz do głównego katalogu gry. W folderze MSVC2012_x64 jest plik vcredist x64. Uruchamiasz go z uprawnieniami administratora i później repair lub install.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 10:03 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Piękne dzięki za poświęcony czas i chęć pomocy. Dam niedługo znać, czy to coś dało :)
Tymczasem miłego dnia życzę.

EDIT. No niestety, dalej to samo. Klikałem repair, potem próbowałem uninstal i instal i nic. Jedyne, co się zmieniło, to gdy teraz klikam na Wieśka, to wyskakuje, żebym włożył płytę, ale kiedy to anuluje, to gra i tak się włącza. A GOG nadal nie reaguje. Tracę nadzieję i chyba będzie potrzebny format :/ Tylko przez to znowu będzie trzeba na nowo instalować inne gry :/

EDIT2. Odbiegając od tematu. Zarówno przy wcześniejszym, prawidłowym działaniem gry z GOGiem, jak i teraz - mam zainstalowane wszystkie DLC. W samym menu gry zaś wyświetlają mi się tylko 3, stroje dla Triss, Yen i karty do Gwinta. To normalne?

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 11:39 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 21 maja 2015, 15:40
Posty: 84
Tak to normalne. Ponieważ te DLC można włączyć lub wyłączyć z menu gry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 11:43 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
A pozostałych się nie da wyłączyć, ale one są w grze, tak? Pytanie retoryczne, ale możesz odpowiedzieć dla pewności.
Problem z GOGiem oczywiście aktualny, więc jak ktoś na coś wpadnie, będę naprawdę wdzięczny :)

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 14:02 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 21 maja 2015, 15:40
Posty: 84
Dla pewności. Tak. Inne DLC są związane z rynsztunkami i zadaniami. Te które zmieniają wygląd postaci i kart możemy wyłączyć jeżeli nam się nie spodobają.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 28 cze 2015, 20:12 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Usuń GOGa i zainstaluj na nowo najnowszą wersję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 29 cze 2015, 09:31 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Też nic, próbowałem praktycznie na samym początku, bo ja mam GOGa z płyty, a później próbowałem instalować nowego, pobranego ze stronki i też nic.

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 29 cze 2015, 13:32 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Z tego co czytam, to wszystkim na ten problem pomogło zainstalowanie/naprawienie bibliotek VCR. Mówisz, że u Ciebie to nie działa? Wrzuciłeś to na pewno do tego głównego folderu gry? GOG Galaxy na której partycji masz zainstalowane? Mówią, że najlepiej mieć go na systemowej (C:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GOG.COM exe i Wiedźmin 3 exe nie reagują, proszę o pomoc
PostNapisane: 29 cze 2015, 14:17 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2012, 01:56
Posty: 36
Gra w: Saga Gothic, Saga Wiedźmin, Risen, TESV Skyrim
Jeżeli chodzi o te biblioteki, to zaręczam, że na pewno wszystko z nimi okej. Ja właściwie już je miałem, bo zainstalowały się automatycznie po grze, ale nawet gdyby coś było nie tak, to później zrobiłem wszystko zgodnie z tym, co pisałeś. Ja posiadam dwie partycje. Partycja C to dysk ssd, głównie na system i jakieś zwykłe aplikacje, a partycja D, to 1 TB na gry, zdjęcia, muzykę etc. GOGa mam zainstalowanego na D, ale za pierwszym razem również tak było, GOG był u mnie zawsze na D, razem z Wiesiem i przez miesiąc działał bez zarzutu, do reinstalacji. Gdybym wiedział, że ta reinstalacja mnie będzie tyle kosztować, w życiu bym jej nie przeprowadził, ale skąd człowiek miał wiedzieć, jak do tamtej pory wszystko było okej :/ Mi się wydaje (nie znam się na tym, ale wiem, że takie coś jest), że coś tego GOGa blokuje, trzeba by chyba dodać jakiś wyjątek czy coś w tym stylu.. do zapory, czy antywirusa.. ale ja nawet próbowałem uruchamiać przy wyłączonym antywirusie i zaporze i też nie działało...

Słuchaj, ja mogę przeinstalować GOGa na dysk C, bo Wiedźmin musi być na D, ale wtedy problem jest taki, że wszystkie DLC instalują mi się na C, a ja wolałbym je jednak mieć na D, bo zsumowane, to trochę później waży, to samo jakieś aktualizacje, a mój ssd to tylko 120GB

_________________
Potem czarodziejka i wiedźmin pobrali się i huczne wyprawili weselisko. Ja też tam byłem, miód i wino piłem. A oni później żyli szczęśliwie, ale bardzo krótko...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 24 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules