Teraz jest 25 paź 2020, 21:55


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 11   [ Posty: 105 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:24 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Cytuj:
Turbo performance boost ratio

Z tego co mnie się wydaje, jest to opcja do OC do odblkowania. Procesor jest git, masz wszystko sprawne w sterownikach? Nic się nie działo ostatnio. Nie wierzę, aby procesor ograniczał grę do takiego stopnia, żebyś nie miał płynnej gry przy takiej karcie i takie ilości ram.

Wejdź jeszcze w panel sterowania nvidia -> zarządzanie ustawieniami 3D -> w ustawienia programu wybierz Andromedę -> w polu poniżej "CUDA procesory graficzne" masz zaznaczonego GTX1060?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 30 mar 2017, 05:19
Posty: 36
Gra w: ME Andromeda
Więc tak sterowniki mam aktualne, nic złego sie nie dzialo. W ustawieniach nvidia jest zaznaczona moja karta. Sam juz nie wiem. moze jakies ustawienia graficzne w grze??
Nawet podkrecilem procesor o 10hz i tam chyba jest jakas opcja turbo ale boje sie tego włączyć :)

Azzinoth A te fps jak moge to ustawic?? i czy w ogóle mozna jakos to sprawdzic??


//Poprawiłem lekko post, dbajmy o nasz język ;)


Ostatnio edytowano 30 mar 2017, 17:47 przez kosynier, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:46 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2013, 21:00
Posty: 1269
Lokalizacja: 022 :)
Gra w: Sci-Fi
Procesor jest sporo mocniejszy od mojego, karta też jest duuużo mocniejsza od mojej i ma 8gb ramu więcej więc to nie możliwe że coś go ogranicza. W gre wchodzi albo zasyfiony komp, jakiś wirus albo Andromeda jakimś cudem odpala się na integrze.

Opcja turbo możesz włączyć, jest to kompletnie bezpiecznie o ile nie masz fabrycznego chłodzenia bo wtedy może się przegrzewać (bo te standardowe chłodzenie dołączane do procesorów AMD to śmiech na sali).

Co do fpsów to sprawdzałem po prostu programem zewnętrznym do sprawdzania wydajności podzespołów, nie wiem czy jest coś wbudowane w Andromedę co by pokazywało FPS.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:48 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 30 mar 2017, 05:19
Posty: 36
Gra w: ME Andromeda
raczej mam chlodzenie standardowe bo nic nie dokupowałem extra. te fps-y mnie ciekawia bo nie zabardzo wiem jak i gdzie to sprawdzic. zasyfiony komp hmm mam w sumie wolnego miejsca na dysku c ok 40 gb wiec moze to to?? a moze przeinstalowac na inny dysk??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:54 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2013, 21:00
Posty: 1269
Lokalizacja: 022 :)
Gra w: Sci-Fi
Wolne miejsce nic do tego nie ma, bardziej mi chodziło o jakieś naściągane programy chodzące w tle, jakaś masa bezużytecznych "poprawiaczy" komputera ściągane razem z programami. No i do tego jakieś wirusy też mogą być. Przeinstalowanie na inny dysk też nie pomoże, chyba że ten dysk C jest uszkodzony to wtedy tak.

Odpal Andromedę, wciśij "~" wpisz tam "perfoverlay.drawfps 1" (oczywiście bez myślników) i wyświetlą Ci się fps, żeby wyłączyć wpisujesz "perfoverlay.drawfps 0".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 17:56 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
ewentualnie fraps - zewnętrzny programik


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 18:20 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 30 mar 2017, 05:19
Posty: 36
Gra w: ME Andromeda
no wiec tak ustawilem grafike na medium, wlaczylem fps-y i tak na multiplayer jest miód malina. wszystko pieknie smiga. w normalnej rozgrywce fps pokazuje 60 41 ale czesto spada do 16 a nawet do 10. jaka moze byc tego przyczyna??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 18:23 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2013, 21:00
Posty: 1269
Lokalizacja: 022 :)
Gra w: Sci-Fi
Spadki są w jakimś konkretnym miejscu czy co jakiś czas zupełnie randomowo?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 18:27 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 30 mar 2017, 05:19
Posty: 36
Gra w: ME Andromeda
hmm zrobilem taki tylko 5 min test ale wyglada ze skacze randomowo. w miejscach gdzie jest wiecej detali zauwazylem wiekszy spadek. dziwne bo karta powinna na luzie pociagnąc. zaraz poczytam cos w sieci, moze znajde jakies instrukcje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Andromeda mi pójdzie?
PostNapisane: 30 mar 2017, 18:29 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
A może limit klatek świruje? Spróbuj wyłączyć v-sync w opcjach gry

tak btw. Powinniśmy przenieść się do tematu z problemami technicznymi ;P


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 11   [ Posty: 105 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules