Wczytywanie
Teraz jest 14 gru 2018, 15:05


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Komputer na 100%- jak ustawić, co zmienić.
PostNapisane: 19 lis 2012, 17:47 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Dobra. Mam 2.8GHz procesor, Windows 7 32 bit, 2GB ram, GeForce 9600GT.
I jak odciążyć wszystko. Wiecie, mniejsze zużycie ramu (zegar CPU z "gadżety" w Windowsie moim wskazuje z reguły na... 50%!!), i wszystko inne.
Wszelkie pomysły mile widziane byle nie psuły kompa :)
Do gier potrzeba mi.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer na 100%- jak ustawić, co zmienić.
PostNapisane: 20 lis 2012, 18:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 20 lis 2012, 17:28
Posty: 2
Gra w: Prototype 2
Dobrym pomysłem byłoby skorzystanie z programu TuneUp Utilities o ile dobrze pamiętam był on dołączony do PC Formatu wydanie 5/2012. Program naprawia błędy systemu, wyłącza zbędne elementy podczas gier, a także oczyszcza system z "syfu". Nie wiem jaki masz procesor ale gdyby dało się go podkręcić do bardzo Ci to polecam (przy okazji mógłbyś zainwestować w lepsze chłodzenie). Oczywiście istnieje jeszcze kilka sposobów zwiększenia wydajności, ale te są najbardziej przystępne bez wymiany podzespołów. Zaciekawił mnie także użycie procesora, które wynosiło 50% najprawdopodobniej trochę kurzu zebrało się na wentylatorze procesora (coolerze) i spowalnia go, co powoduje przegrzewanie się.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer na 100%- jak ustawić, co zmienić.
PostNapisane: 24 lis 2012, 18:16 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Zegar CPU ale ten zegar CPU ma podział.
Duży zegar Użycie CPU sądzę że w normie, ile nie pamiętam ale nic dużego.
Drugi zegar, mniejszy połączony z nim nazywa się pamięć ram i to ten cwaniaczek 50% zaanektował.

TuneUp Utilities jest płatny :(

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules