Wczytywanie
Teraz jest 14 gru 2018, 10:40


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 19 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 08:47 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Wiesz, już zamówiłem nowy zasilacz, jak przyjdzie, zamontuję, to dam znać czy to coś pomogło ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 15:01 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Dobra, przepraszam za dwa posty pod rząd ;)

Zasilacz nowy zamontowany, niestety nic to z 'trybem' nie zmieniło, może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co robić dalej?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 17:02 
Wiedźma z Głuszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04
Posty: 4288
Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
Do reinstalacji/sprawdzenia (niekoniecznie w tej kolejności):
- sterowniki karty graficznej (najlepiej w wersji podstawowej bez dodatkowego badziewia)
- sterowniki monitora (jeśli istnieją)
- zmiana odświeżania ekranu
- reinstalacja DirectX
- sprawdzenie poprawności zapięcia monitora, ewentualnie wymiana kabla

_________________
"Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 17:50 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Waber, to co napisałaś zrobiłem. Ze sterownikami grafiki kombinowałem od podstawowych z płytki po najnowsze, niedawno miałem formata (przerzuciłem się z XP na 7), ustawienia monitora dałem na fabryczne, jedynie chyba ten kabel trza by wymienić, bo mnie się już wena wyczerpała. Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to śmiało pisać ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 18:01 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
To co to za monitor jest, mm?

Masz jakiś zapasowy? próbowałeś podłączyć zapasowy i sprawdzić wtedy? Na sieci opisują jeszcze przypadki, kiedy monitor należy zabrać do serwisu, by go "przeprogramowano".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 18:05 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Jest to monitor LG FLATRON W2252S, słyszałem, że z monitorkami firmy LG są jakieś przeboje ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 18:07 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
No, niestety - właśnie o LG chodziło. Popatrz no za gwarancją, albo napisz na ich infolinię. Ponoć odpowiadają w sensownym czasie od otrzymania zgłoszenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 30 sty 2013, 18:11 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Z tą gwarancją, to już pewnie po, monitor ma jakieś 4 lata więc gwarancja pewnie poszła, mam jeszcze w piwnicy stary 14 calowy monitor CTX o dziwo płaski, muszę go podłączyć i sprawdzić. Szkoda, że za oknem ciapa, tak to bym wywalił ten monitor i zasypał śniegiem, dziadostwo... No nic muszę w takim razie myśleć nad wymianą albo i co? Napiszę może jeszcze do LG ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tryb oszczędny-monitor
PostNapisane: 01 lut 2013, 12:31 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7960
Gra w: Banowanie ;]
Słuchajcie, włączam komputer już dzisiaj drugi raz i co? Trybu nie ma :D Komputer nabrał jakoś szybkości. Jak się go pozbyłem - pojęcia nie mam, jedynie co wczoraj instalowałem to Steama i grę Saints Row The Third, oby trwało to jak najdłużej, dziękuję wszystkim za pomoc w tym wątku ;)

Edit: Jednak zbyt pochopnie oceniłem sytuacje, problem powrócił, jak coś to dalej będę oczekiwał na jakieś pomysły ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 19 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules