Wczytywanie
Teraz jest 17 gru 2018, 20:36


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 22 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 11 mar 2010, 22:01 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 54
Lokalizacja: Kinowa.
Gra w: Pasjans.
Moja maszyna działa na Windows XP z SP3.

Płyta główna: Gigabyte G31M-S2L
Procesor: Intel Pentium Xeon III C2D E8200 @ 2.66 Ghz
Pamięć: Goodram 2048 MB DDR2 800 Mhz
Karta graficzna: nVidia Gainward GeForce 9600Gt 512 MB DDR3
Dźwięk: Realtek HD Audio, głośniki 2.1
Dysk: WD Caviar 500 GB
Monitor: Asus VW193D 19" WIDE

Komputer ma rok, ale do tej pory jest niezawodny. Żadna gra, którą testowałem nie zajechała go jeszcze. GTA 4 co prawda pozwala jedynie na "medium", ale gry takie jak Prototype, Risen, Crysis, Assassin Creed, Wiedźmin, Gears of War czy Bioshock chodzą bez najmniejszego zawiasu. Jestem zadowolony. ;)

_________________
La Cosa Nostra. Giovane d’onore.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 23 maja 2010, 15:25 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 mar 2010, 21:46
Posty: 1153
Lokalizacja: Szczecin
Gra w: Dragon Age
Windows 7 Ultimate
Płyta główna: Intel Bearlake G31
Procesor: Intel(R) Dual-Core(TM)2 Duo CPU E5200 2.50GHz
Pamięć: 4GB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB) Green Edition DDR3
Dźwięk: Realtek ALC883 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Dyski: 250GB, 120GB
Monitor: LG Flatron W1942S 19"

Komentarz: Nie narzekam :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 23 maja 2010, 15:33 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Wkrótce planuję modernizację większości (razem z mobo i systemem na 7 ^^), konfiguracja z 2007:

Linux Ubuntu + MS WInXP SP3 (do gier)

Płyta główna: Asus M2N4-SLI
Zasilacz: Fortron 400W
Procesor: AMD Athlon x2 4200+ 2,2 GHz (@2,4 GHz do GTA :D)
Pamięć: 2GB GoodRam 667 MHz DDR2
Karta graficzna: Galaxy GeForce 7900GS
Dźwięk: AC97 + SoundBlaster Audigy SE
Dysk: 160GB WD
Karta TV :D: nieużywana już Leadtek WInFast cośtam
Napęd DVD: LG LightScribe jakiśtam
Peryferyjne: mysz, klawiatura, głośniki 5.1 Trusta, kierownica Apollo (w planach mam jeszcze pada bezprzewodowego X360 for Windows - Black)
Monitor: ASUS VW192s 19"

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 28 paź 2010, 20:32 
Wiedźma z Głuszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04
Posty: 4288
Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
Win7 Pro PL 64BIT
Płyta główna: ASUS P7P55D
Procesor: Intel Core I7-870 2,93GHZ
Pamięć: 8GB RAM (2xPATRIOT 2*2 1600 DDR3)
Karta graficzna: ASUS GTX460 1GB/256
Dźwięk: 8-ch HD, DTS; Logitech USB Headset
Dyski: 2x1TB SAMSUNG HD103SJ 7200 32MB
Monitor: IIYAMA E2710HDSD-B1 LCD 27"

_________________
"Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 04 lis 2010, 10:50 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2010, 16:09
Posty: 25
Lokalizacja: Polska, Łódź
Gra w: DRAGON AGE, STARCRAFT,LEFT 4 DEAD, CRYSIS,C-S
Waber powiedz mi po co Ci aż 8GB ramu??

_________________
NADZIEJA TO POCZĄTEK TRAGEDII


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 04 lis 2010, 11:13 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2010, 16:09
Posty: 25
Lokalizacja: Polska, Łódź
Gra w: DRAGON AGE, STARCRAFT,LEFT 4 DEAD, CRYSIS,C-S
Mój konfig wygląda następująco:
laptop DELL Studio 1555
-intel core duo t4200 ~ 2.0Ghz
-3GB ram ddr2 ~ 800Mhz
-ati radeon 4650 ~ 256MB
-250GB hdd

Nic specjalnego ale w Dragon Age na max ustawieniach gram i tylko czasem leciutko klatkuje(i to wcale nie pod czas walki...)
Oczywiście działam na win 7 U x64.

Składam też mojej dziewczynie kompa o następującej konfiguracji:

-PROCESOR AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W OEM
-SCYTHE SHURIKEN REV.B (SCSK-1100) S478/775/1366/754/939/AM2/AM2+/AM3
-ASUS ATI Radeon HD4850 1024MB DDR3/256bit DVI PCI-E (625/1986)
-ASUS M4A88T-V EVO/USB3 AMD 880G Socket AM3 (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE)
-KINGSTON KHX1600C9AD3B1/2G (narazie 2GB, ale to kwestia miesiąca...: )
-OBUDOWA AEROCOOL PGS VS-9 - CZARNA
-ZASILACZ MODECOM PREMIUM 400 (narazie powinien wystarczyć, ale jak podepnę cross fire to zmienię...)
-dvd rw jakiegoś philipsa z light scribe (z którego nie kożystam...)
-200GB hdd Seagate Barracuda sata (puki co ten wystarczy)

Oczywiście win 7 U x64

_________________
NADZIEJA TO POCZĄTEK TRAGEDII


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 04 lis 2010, 14:55 
Wiedźma z Głuszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04
Posty: 4288
Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
minioo napisał(a):
Waber powiedz mi po co Ci aż 8GB ramu??

Minioo,
kusiło mnie, żeby odpisać, że taki RAM jest mi niezbędny do zarządzania wszechświatem :P , ale chwilowo postanowiłam być poważna i zaspokoić Twoją ciekawość, a przy okazji odpowiedzieć na ewentualne pytania typu "po co Ci: system 64-bitowy/ dwa dyski 1TB" itp.

Przede wszystkim: komputer nie służy mi jedynie jako „zabawka” do kilku gier – to również moje narzędzie pracy i nauki, w których to czynnościach cenię sobie możliwość odpalenia miliona aplikacji równocześnie, zawrotną szybkość działania i brak zadyszki.
Wiadomo, że w systemach 32-bitowych komputer widzi tylko część RAM, niezależnie od tego jaki jest w rzeczywistości, ale system 64-bitowy widzi już całe (w moim przypadku) 8GB. Skoro więc mam możliwość posiadania systemu 64-bitowego i 8GB RAM, to dlaczego nie? Wszystko działa po prostu dużo szybciej, bo programy są w RAM i nie muszą doczytywać się z dysku czy swapować na dysk.
Kończąc ten dziwaczny elaborat o „du*ie Maryni”, powiem tak: wiadomo, że w codziennych warunkach nikt normalny nie jest w stanie wykorzystać takich parametrów, ale przecież nie o to chodzi, żeby wywalić na sprzęt (tak czy inaczej) kupę szmalu po to, żeby za rok zasrać sobie (za przeproszeniem) na maxa wszystkie dyski i modlić się do jakiegoś Światowida czy innego krasnala o dodatkowy RAM.

Jeśli powyższa (dość wylewna wg mnie) odpowiedź nie będzie dla kogoś satysfakcjonująca, to na wszelki wypadek udzielam alternatywnej – krótszej i zdecydowanie wyczerpującej temat:
- Ot, kaprys.

;)
Pozdrawiam
waber

_________________
"Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 04 lis 2010, 15:55 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2010, 16:09
Posty: 25
Lokalizacja: Polska, Łódź
Gra w: DRAGON AGE, STARCRAFT,LEFT 4 DEAD, CRYSIS,C-S
Acha...

Jeśli do pracy to rozumiem i przepraszam za GŁUPKOWATE pytanie!

Mnie natomiast korciło zadać Ci to pytanie...:P

Dziękuję za "wylewną" odpowiedź :aniol:

_________________
NADZIEJA TO POCZĄTEK TRAGEDII


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 15 lis 2010, 21:29 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2010, 12:06
Posty: 759
Windows 7 Ultimate 64bit
Płyta główna: Asus P5E
Procesor: Intel Core2 Duo CPU E8400 3.0GHz
Pamięć: Corsair Twin 2x DDR2 1066Mhz 2x2GB RAM
Karta graficzna: Asus Radeon HD4870 512MB (niestety tylko tyle)
Dźwięk: Creative Sound Blaster Audigy SE + to co zintegrowane z mobo
Dyski: Samsunga bodajże, w każdym razie SATA2 80GB
Monitor: stareńki LG Flatron L1710B 17"
Zasilacz: Chieftec 560W

Gdyby nie to, że zbieram na auto, to bym sobie sprawił mocniejszego blaszaka. :D
Kompa używam do pracy, nauki i grania ab und zu.

_________________
Obrazek
http://crysiscore.pl <--- zapraszam
http://www.youtube.com/user/CrysisCorePL <-- i tu, na kanał użytkownika


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nasze konfiguracje
PostNapisane: 16 lis 2010, 16:46 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lis 2010, 20:09
Posty: 150
Oto mój blaszak :diablo:

Monitor: iiyama ProLite E2407HDSD (FULL HD)
System: Windows 7 32bit
Płyta Główna: Foxconn A6GMV
Procesor: AMD Athlon II x4 635 (4x2,90 GHz)
Pamięć RAM: 4 GB DDR3 1333 MHz
Karta Graficzna: ATI Radeon 5670 ( 1GB ) DDR5
Dysk/i: Baracuda 250 GB SATA 2 || Hitachi 500 GB SATA 2
Zasilacz: 550v

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I' am Psycho - Redaktor/Newsman CrysisCore


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 22 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules