|
| Autor |
Wiadomość |
Gawith
|
Tytuł: Wrażenia Napisane: 08 mar 2010, 19:28 |
|
| Darth Metal |
 |
Gra w: Wiedźmin; Assassin's Creed II
|
|
Co tu dużo pisać... Jak tam wrażenia po ukończeniu gry ;>? Jakieś zawody, zaskoczenia, fascynacje? Czy może po prostu... nic? Gra jak każda inna. Osobiście uważam, że The Witcher jest godny tytułu najlepszej polskiej gry RPG. Świetny system walki, wciągająca fabuła, możliwość podejmowania decyzji i następujących po nich konsekwencji, etc. etc. Oczywiście mógłbym wymienić wszystkie zalety, ale czasu nie starczy ;) No, bez spamowania, niech każdy wyrazi swoje odczucia.
|
 |
Macrentofeth
|
Tytuł: Re: Wrażenia Napisane: 08 mar 2010, 19:36 |
|
| Adept analogów |
 |
 |
Gra w: The Guild 2, NWN, Mafia
|
No to tak. Ja grałem ostatni raz w Wiedźmina ~2 lata temu. Wtedy nie było jeszcze ER i grałem bez jakichś patchy, czysta gra. Grało mi się w miarę dobrze, jednak doszedłem do 4 rozdziału i odinstalowałem grę. Przede wszystkim wczytywania. Myślałem, że oszaleję  . Byłem w czwartym rozdziale, na polach, to był moment z Aliną, Celiną etc (grałem od początku na najtrudniejszym  ). Wykonałem tam parę questów, miałem zabić jakiegoś bossa, nie pamiętam, ale mój pasek "ultra combo" się wypełnił i The Witcher zniknął z mojego dysku. Może jeszcze kiedyś zawita... Od wydania ER obiecuję sobie, że ją kupię, ale jakoś nie było jeszcze okazji :D. Jednak gra dobra i czekam na W2 ![Devil ]:->](./images/smilies/devil.png)
_________________ Welcome! Welcome to the party!
 Nice to see you mister Big-Sha! God a downtown!
|
|
| Góra |
|
 |
|
dark rider
|
Tytuł: Re: Wrażenia Napisane: 11 mar 2010, 22:59 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
|
|
Gra bardzo dobra. Grafika, która momentami zapiera dech w piersiach. Muzyka, a przede wszystkim teksty. Dialogi z niektórymi postaciami, wsiowymi głupkami, strażą, arystokracją, Talarem =p Ten świat gry.. czuje się tą biedę, podłość ludzi. Różne zadania, większość i tak nadal polega na znajdź i zabij, ale podczas tego można przetestować nowe combo, którego się nauczyliśmy, więc to sama przyjemność. Co jeszcze.. możliwość podejmowania decyzji i ponoszenia konsekwencji tych decyzji. Gra w kości. Zlecenia. Mimo, że Geralt nie mógł skakać przez płotek, ani pływać, to gra jest świetna.
| Góra |
|
 |
waber
|
Tytuł: Re: Wrażenia Napisane: 14 maja 2010, 14:56 |
|
| Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 12 maja 2010, 13:04 Posty: 1259 Lokalizacja: Kraków
Gra w: Wiedźmin, DA, Risen
|
|
Co tu dużo gadać - Wiedźmin jest rewelacyjny - nie jestem w stanie doliczyć się teraz ile razy przeszłam tę grę.
1. niesamowita grafika - świat flory i fauny zachwycał mnie tak bardzo, że potrafiłam biegać po krzakach tylko po to, żeby wypłoszyć siedzące w nich ptaki, a rodzina miała ze mnie ubaw kiedy siedziałam nieruchomo wpatrzona w monitor i na pytanie "co robisz?" odpowiadałam: "czekam na deszcz"
2. doskonała, klimatyczna muzyka - z takim mistrzostwem nie spotkałam się jak dotąd w żadnej ze znanych mi gier, a trochę ich było. Tego po prostu trzeba posłuchać.
3. rozbudowana i spójna fabuła, doskonałe odwzorowanie charakterów postaci z książek Sapkowskiego, a do tego blyskotliwe i dowcipne dialogi nie odbiegające klimatem od tekstów z sagi o Wiedźminie. Ten kto czytał opowiadania o Geralcie i sagę, golym okiem widzi, że Sapkowski naprawdę zaangażował się w projekt gry.
Oby druga część gry była tak dobra jak pierwsza, czego sobie i wszystkim fanom Geralta życzę.
_________________ "Graj, muzyko..."
|
|
| Góra |
|
 |