Autor |
Wiadomość |
Rodeel
|
Tytuł: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 20 lip 2013, 17:05 |
|
Casual |
 |
|
W Wiedźminie mogliśmy się uraczyć dużą ilością karczm. Może dla przypomnienia przedstawię wszystkie.
-Zajazd na Podgrodziu. Otoczony palisadą. W zasadzie, wchodzimy do niego już na początku I aktu. Możemy tam pobić się na pięści, spotkać nieprzyjaznego karczmarza i próbować uwieść panią Vesnę Hood.
- ''Miś Kudłacz'' czyli tawerna którą możemy odwiedzać w akcie II i III. Wejście znajduje się w Dzielnicy Biedoty, czyli tam gdzie jest również dom herszta Baraniny, czy zamtuz Carmen.
- ''Nowy Narakort'' luksusowa karczma stojąca na wysokim poziomie. Stołuje się tam śmietanka towarzyska Wyzimy, na górnym piętrze znajduje się sala bankietowa. Zaczynając akt III mamy okazję zapoznać się tam z samym grododzierżcą Veleradem czy księżniczką Addą. To chyba wystarczający powód by stwierdzić, że jest to karczma z ogromna renomą.
- Oberża w Odmętach. Jest nieco oddalona od wioski. Obok znajduje się dom guślarki. W akcie IV ma tam się odbyć wesele. W tej karczmie panuje chyba najbardziej sielankowy nastrój ze wszystkich. Grają tam muzycy, personel jest wesoły i wszystko to niedaleko pięknych pól. Kto tam wejdzie może zapomnieć, że musi żyć.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Note
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 21 lip 2013, 13:13 |
|
Adept analogów |
 |
 |
Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38 Posty: 209 Lokalizacja: Tarnobrzeg
|
Ostatecznie zagłosuje na karczmę na podgrodziu. Ja jestem fanem takich urokliwych miejscówek przez co strasznie lubię takie klimatyczne, biedne i niezbyt luksusowe karczmy jak właśnie ta na podgrodziu. Karczma pod miśkiem jakoś nie przypadła mi do gustu, a karczma w Wyzimie Handlowej totalnie mnie nie pociągała. Właśnie ze względu na ten luksusowy wydźwięk. Natomiast karczma na odmętach jest na drugim miejscu moją ulubioną, gdyż tam też panował taki sielankowy, iście wiejski nastrój lecz coś jej według mnie brakowało. Dlatego właśnie moje serce zdobyła lokacja podgrodzie i tamtejsza karczma  .
|
|
Góra |
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 22 lip 2013, 00:25 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Miś Kudłacz. Jest takie jakie powinno być. Ze zblazowanymi kelnerkami, hazardem, nielegalnymi interesami i różnymi ludźmi odwiedzającymi ją.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Uva
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 22 lip 2013, 15:02 |
|
Kultysta Slaanesha |
 |
Gra w: Wiedźmin, Dragon Age
|
|
Góra |
|
 |
Vovin
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 29 lip 2013, 19:22 |
|
Nałogowiec |
 |
Gra w: Gothic, Wiedźmin, DA, Skyrim
|
"Miś Kudłacz" - szara eminencja Wyzimy Klasztornej. Jest tam wszystko, od lekko zwichrowanej kelnerki po mordobicie i handel drugami 
_________________ "Zmierzam do Samotni dołączyć do Legionu. Zjednoczone Cesarstwo będzie lepsze dla wszystkich"
|
|
Góra |
|
 |
Vadi
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 29 lip 2013, 23:09 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Wiedźmin, Dragon Age
|
Miś Kudłacz. Za Baraninę i Colemana 
|
Góra |
|
 |
waber
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 03 sie 2013, 09:55 |
|
Wiedźma z Głuszy |
 |
Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04 Posty: 4289 Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
|
Moim faworytem jest Zajazd na Podgrodziu, charakteryzujący się fantastycznym, wiejskim klimatem. Tam od razu czuć, że to okolica, w której psy dupami szczekają, wrony zawracają, a miejscowi na księdza wołają "Zorro". Poza tym bardzo lubię słuchać opowieści oberżysty Olafa (który za 5 orenów to i króla Foltesta zna  ), na temat miejscowych metod radzenia sobie z zarazą.
_________________ "Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."
|
|
Góra |
|
 |
Michau
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 03 sie 2013, 10:51 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
 |
Gra w: RPGi, obecnie Risen
|
A ja lubię Misia Kudłacza i karczmarza, który znów przegrał w zakładach. ;P
|
|
Góra |
|
 |
Bogus
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 04 sie 2013, 15:39 |
|
Casual |
 |
|
Miś kudłacz jest najlepszy. Mało miejsca, dużo ludzi, większość pijaków. Brzydki karczmarz i jego zadziorna żonka  Tak właśnie sobie wyobrażam karczmę.
_________________ http://mayernolsen.com/ to najlepsze rozwiązanie dla osób prowadzących własną firmę. Księgowość nigdy nie będzie już twoim problemem.
|
|
Góra |
|
 |
Lord Quest
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 05 sie 2013, 19:33 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
Ten karczmarz nie miał w grze żony. Jeżeli miałeś na myśli kelnerkę, to się myliłeś absolutnie.
|
|
Góra |
|
 |