Autor |
Wiadomość |
Bogus
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 08 sie 2013, 23:20 |
|
Casual |
 |
|
Lord Quest napisał(a): Ten karczmarz nie miał w grze żony. Jeżeli miałeś na myśli kelnerkę, to się myliłeś absolutnie. To ta kelnerka, która podpuszczała Geralta żeby z nią poszedł na zaplecze, to nie była żona karczmarza? Widać źle ją zrozumiałem. W sumie nie mówiła kto jest jej mężem, tylko że dałby jej popalić gdyby się dowiedział. A ja z góry przyjąłem że jest żoną karczmarza. Mój świat się zawalił :/
_________________ http://mayernolsen.com/ to najlepsze rozwiązanie dla osób prowadzących własną firmę. Księgowość nigdy nie będzie już twoim problemem.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dikajos
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 18 sie 2013, 23:07 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME, Wiedźmin, KOTOR
|
|
Góra |
|
 |
Lord Quest
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 19 sie 2013, 08:23 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
W żadnej karczmie żaden bard tego nie śpiewa. Jaskier wykonuje tę balladę, ale tylko w domu Shani (zadanie "Przyjaciółka z dawnych lat"). Jeżeli miałeś na myśli zajazd, w którym zapłaciwszy bardowi słuchamy trzech przebojów ("Nie dziwota, że są harde", "Patrzajta, tam pod borem" oraz "Szła magiczka przez porębę"), to on śpiewa tylko te trzy piosenki.
|
|
Góra |
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 19 sie 2013, 08:31 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
@up - chyba nie zrozumiałeś wypowiedzi dikajosa. On zwyczajnie nie podał najbardziej klimatycznej karczmy.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Lord Quest
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 19 sie 2013, 08:41 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
Dla mnie żadna karczma nie jest specjalnie klimatyczna, chociaż zajazd przypadł mi do gustu imponującym wyglądem zewnętrznym oraz palisadą z najemnikami, obecnością obeznanego z sztuką barda, filuternej Vesny Hood, karczmarza Olafa z zabójczym akcentem czy miejscowego mistrza Grubego Anzelma. Goście w zajeździe są najciekawszymi towarzyszami rozmowy w całym wiedźminie 1.
Nie podoba mi się w Nowym Narakorcie wydzielenie pola dla pięściarzy, przecież takie w takim luksusowym miejscu w bogatym mieście nie powinno się pozwalac na takie prymitywne zabawy. Hugon Berronta powinien powędrowac do Misia Kudłacza i tam gracz mógłby rozwijac questa "Walka na pięści".
|
|
Góra |
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 19 sie 2013, 15:49 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Wiesz, może bogaci też chcą się bawić gapiąc na walkę.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Lord Quest
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 19 sie 2013, 16:46 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
Bogaci wola dom nocy  .
|
|
Góra |
|
 |
Wulfrik
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 07 wrz 2013, 16:26 |
|
Adept analogów |
 |
 |
|
Miś Kudłacz - dzielnica biedoty, w środku pijacy, przestępcy i inne typy spod ciemnej gwiazdy. Hazard, bijatyki, mroczny klimat... często tam wracałem.
|
|
Góra |
|
 |
Lord Quest
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 30 wrz 2013, 14:06 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
Po długim namyśle sądzę, że największy klimat trzyma karczma w Odmętach. Zajazd przegrywa z powodu palisady i najemników. Miś Kudłacz - z powodu tych całej masy zabijaków i ponuraków w środku. Nowy Narakort - za dużo luksusów. A tawerna odmęciana jest w porzo - mili ludzie, życzliwi karczmarze i ciekawe opowieści, tańce, przywzwoite hulanki. To wszystko pasuje do klimatu wiejskiej karczmy, tylko obecnośc pięściarzy i hazardzistki wydaje się byc naciągana, ale oni pewnie przyjezdni są...
|
|
Góra |
|
 |
Mihtein I
|
Tytuł: Re: Najbardziej klimatyczna karczma. Napisane: 30 wrz 2013, 15:47 |
|
Stand User |
 |
Dołączył(a): 08 kwi 2013, 16:53 Posty: 4482 Lokalizacja: Sprawdź w szafie
Gra w: wojny psychologiczne
|
Taa... podróżują na swoim magicznym jednorożca po bezdrożach Drogi Mlecznej, gdzie małe Umpa-lumpy biją im pokłony jak Indianie konkwistadorom. W swych podróżach przenoszą niezmierzone Idee, których tak namiętnie poszukiwał Platon i w swej mądrości dzielą się z wybranymi osobami w karczmach właśnie podczas gry w kości 
_________________ Remember to just have 1 waifu. Getting more waifu will destroy your laifu

|
|
Góra |
|
 |