|

Autor |
Wiadomość |
Dog0Lord
|
Tytuł: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 26 cze 2011, 21:48 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Różne
|
Jak w temacie
Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 19:03 przez Dog0Lord, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Petronko
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 27 cze 2011, 16:48 |
|
Adept analogów |
 |
 |
Dołączył(a): 24 kwi 2011, 15:52 Posty: 297 Lokalizacja: Opole Lubelskie
Gra w: Dragon Age I-II , Wiedzmin 1-2 , Mass Effect 1-2 , W40K Dawn of War I + DLC , Gothic 1-4 ,
|
Dla mnie najtrudniejszym wyborem było : pomóc w zabiciu Przerazy lub iść z Triss do laboratorium.
Poszedłem z Triss do laboratorium. Stanołem po stronie Abigail. Pomogłem w napadzie elfom. Pomogłem ludziom w Konflikcie ludzi i vodyanoi . Wybrałem strone Scoia'tael . Odczarowałem Wilkołaka i Strzygę . Nie oddałem duszy Wielkiego Mistrza Zakonu Płonącej Róży.
Ostatnio edytowano 28 cze 2011, 20:45 przez Petronko, łącznie edytowano 2 razy
|
|
Góra |
|
 |
waber
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 27 cze 2011, 18:58 |
|
Wiedźma z Głuszy |
 |
Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04 Posty: 4289 Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
|
[Można by dorzucić do ankiety opcję - zabicie czy ocalenie wilkołaka i strzygi  ] W sumie najtrudniejszą decyzją dla mnie było pozostanie postacią neutralną. Najczęstsze moje wybory to: - udanie się z Triss do laboratorium - ocalenie Abigail - w banku pomagam elfom - konflikt między ludźmi i vodyanoi rozwiązuję pokojowo dzięki konszachtom z najlepszym tyłkiem w Temerii  - walczę po stronie Scoia'tael - nie oddaję duszy Wielkiego Mistrza
_________________ "Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."
|
|
Góra |
|
 |
ToTylkoOn
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 01 lip 2011, 21:27 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Gra w: Wiedźmin, Battlefield bad comapny 2, Wiedźmin 2 : Zabójcy królów.
|
Ja najbardziej zastanawiałem się nad kwestia strzygi... za pierwszym razem ją odczarowałem, tym razem ją zabije z satysfakcją. Mam pytanie czy to jakos wpłynie na fabułe w wiedzminie 2?( bo chce z importowac seva)
|
|
Góra |
|
 |
Rafard de Vriess
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 02 lip 2011, 08:24 |
|
Casual |
 |
|
Wpływa, ale bardzo mało widocznie. Jeśli ją odczarujesz Foltest w Prologu mówi, że dzięki Geraltowi jego córka Adda, żyje i jest żoną Radowida. W późniejszej grze także sam Radowid wspomina, że jego żoną jest Adda, i że mogła by wychować Bękarty Foltesta. Dla mnie najtrudniejszą decyzją była... Komu oddać Alvina, Strzyga i wybór strony. Wybrałem Triss, gdyż jako czarodziejka mogła zapewnić mu względne bezpieczeństwo przy jego zdolnościach. Do tego już zajmowała się takim przypadkiem (Lwiątko z Cintry). No i też... jest o wiele ładniejsza od Shani ... Odczarowałem strzygę bo grając w wiedźmina kierowałem się "kodeksem", zawsze staram się odczarować potwory, zawsze wysłuchuje racji ludzi, nieludzi czy nawet potworów. Tak samo było z Vincentem i jego Likantropią. Wybór strony ? Zastanawiałem się nad dwoma, do zakonu nigdy bym nie dołączył, mimo, że pomogłem mu w banku. Wiewióry dopuściły się przestępstwa i były zdolne zabijać niewinnych urzędników nie mogłem patrzeć jak bezkarnie łamią prawa i terroryzują Wyzime. Mimo to zastanawiała się nad dołączeniem do Toruviel... Ale gdy zobaczyłem, że wykorzystują nawet dzieci i nie chcą wypuścić Alvina zwątpiłem w ich słuszną sprawę, w prawdziwych wolnych i uznałem, że nie są wcale lepsi niż Zakonnicy.. pozostałem Neutralny. Wiedźmin musi pozostać Neutralny.
|
|
Góra |
|
 |
gráinne
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 14 sie 2011, 07:31 |
|
|
Po kolei, najczęstsze wybory: -laboratorium -ocalenie Abigail -z napadem na bank to różnie, bo nie polubiłam Zygfryda ani Yaevinna, mimo wszystko częściej jednak pomagałam Wiewiórkom uciec -w konflikcie ludzi i vodyanoi neutralnie, wykonuję zlecenie Pani Jeziora -wybór strony: podobnie jak z napadem na bank -odczarowanie Addy -nie oddaję duszy Wielkiego Mistrza
_________________ last.fm II tumblr II Aedd Gynvael - Fechtmistrzyni
candy is dandy, but liquor is quicker, every kiss you give me makes me sicker
|
|
Góra |
|
 |
Dog0Lord
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 14 sie 2011, 10:20 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Różne
|
Ekhm. Temat to "najtrudniejsza decyzja", a nie "Wasze decyzje" 
|
|
Góra |
|
 |
Filavandrel
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 14 sie 2011, 10:27 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Dołączył(a): 26 maja 2011, 12:31 Posty: 36 Lokalizacja: Dol Blathanna
Gra w: Wiedźmin 2
|
Jak dla mnie wybór strony podczas rozmowy z Jaskrem na koniec IV aktu. Pozostałe wybory wydają się dosyć oczywiste, chociaż jeśli chodzi o stronę to książkowy Geralt byłby zapewne neutralny:)
|
|
Góra |
|
 |
Drick
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 14 sie 2011, 10:32 |
|
Aedd Gynvael |
 |
Dołączył(a): 11 paź 2010, 14:28 Posty: 3038 Lokalizacja: Stavanger
Gra w: WoW, Trylogia Mass Effect, DA:Początek, Przebudzenie, DA II, Wiedźmin 1 i 2, Fable II.
|
Muszę przyznać, że w jedynce nie było takich epicko trudnych wyborów. Jedyne, nad czym się dłużej zastanawiałem, to chyba wybór strony v IV akcie. Zawsze własciwie wybieram zakon, ale czasami zdarza mi się dłużej przypadkiem neutralności nie wybrać.
_________________ last.fm
 Fire and Blood!
|
|
Góra |
|
 |
Haze
|
Tytuł: Re: Najtrudniejsza decyzja Napisane: 14 sie 2011, 11:17 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
|
Dla mnie najtrdnieszym wyborem było oddanie Alvina Triss lub Shani. Nawet już nie pamiętam której z kobiet go oddałem  będę musiał sprawdzić jak wróce na swój komputer 
|
|
Góra |
|
 |