|

Autor |
Wiadomość |
Julexking96
|
Tytuł: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 14 sie 2011, 21:36 |
|
Niedzielny gracz |
 |
|
Witam. Chciałbym się Was zapytać, czy znacie jakiś sposób na szybkie zarobienie kasy w Wiedźminie? Chciałbym kupić sobie Wyśmienitą Skórzaną Kurtkę (która kosztuje 5.000 orenów), ale jak dostane kasę z misji to zaraz idę kupować bazy alchemiczne (co jest niezmiernie potrzebne), książki o potworach, roślinach i o eliksirach itd. Wtedy zostaje mi bardzo mało kasy. Próbowałem grać w kości, ale jakoś mi nie idzie, a nie chce używać Edytora Save'ów. Może jest jakiś bug który umożliwia łatwe zarabianie pieniędzy? Z góry dzięki za odpowiedź 
_________________ Moje GG w Profilu.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Damix22
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 14 sie 2011, 21:51 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: DA,ME,LiS,TWD,OW,CS
|
|
Góra |
|
 |
Julexking96
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 14 sie 2011, 22:28 |
|
Niedzielny gracz |
 |
|
Próbowałem i nie działa, ale dzięki za dobre chęci  Może ktoś ma jeszcze jakiś inny bug?
|
|
Góra |
|
 |
Filavandrel
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 14 sie 2011, 22:39 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Dołączył(a): 26 maja 2011, 12:31 Posty: 36 Lokalizacja: Dol Blathanna
Gra w: Wiedźmin 2
|
A ja Ci powiem tak: rób sobie questy poboczne, zrób wszystkie zlecenia, łącznie te z bossami. Jeżeli jesteś w II akcie, zabij tego wielkiego echinopsa wspomagając się Dekoktem Raffarda Białego i jakimś ulepszeniem na miecz - za to dostaniesz trochę szmalu. Sprzedaż niektórych składników alchemicznych także jest bardzo opłacalna, z Bloedzuigerów można "wydobyć" Kryształki Alkbara, których sprzedaż uzupełni Twoje braki w gotówce. Możesz spróbować walki na pięści, obrabiania skrzynek i kuferków. Warto także napić się z Talarem a następnie pogadać z Pucybutem - jest to postać z książki.
Wg. mnie nie warto bawić się w żadne bugi, to zabija radość z gry oraz satysfakcję, ale jak kto woli.
|
|
Góra |
|
 |
Ventrue
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 00:14 |
|
Aedd Gynvael |
 |
Gra w: Wiedźmina
|
Wykonuj jak najwięcej zadań. Leuvaarden dobrze płaci - za pochowanie jego przyjaciela w I rozdziale, za wybicie utopców koło przystani na bagnach, wreszcie za przyniesienie mu trzech znaków Salamandry. Walcz z pięściarzami i wybieraj gotówkę - Dhunda dołoży do twojej stawki 150 orenów, Hugo Berronta aż 300. Gdy już będziesz miał ze dwa - trzy tysiące, graj w kości. Zapisuj przed każdą partią i połóż najpierw czterech nowicjuszy (ogrodnik ze szpitala Lebiody, Carmen, Vaska, ktośtam jeszcze), a później zacznij grać z zawodowcami - w 2. akcie są to Talar i Munro Bruys z karczmy, w 3. m.in. Velerad i de Wett. W Edycji Rozszerzonej AI komputera w pokerze zostało mocno poprawione, ale za to stawki są solidne - maksymalna wejściowa przy grze z Talarem wynosi aż 110! Jeśli będziesz zapisywał i dopisze ci szczęście, szybko zarobisz 5000. Ja na początku II aktu, po wyjściu z więzienia, miałem 3k - a i to nie wszystko, co można wycisnąć.
_________________ Aedd Gynvael - Włóczykij
|
|
Góra |
|
 |
Julexking96
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 02:03 |
|
Niedzielny gracz |
 |
|
Jakiego wielkiego echinopsa?
|
|
Góra |
|
 |
Szymon
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 09:42 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Zbieraj jedzenie po chałupach i zanoś do ogrodnika. U niego wymieniaj jedzenie na róże,a potem je sprzedawaj z trzykrotnym zyskiem. Metoda skuteczna,ale dosyć męcząca.
|
|
Góra |
|
 |
Filavandrel
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 09:50 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Dołączył(a): 26 maja 2011, 12:31 Posty: 36 Lokalizacja: Dol Blathanna
Gra w: Wiedźmin 2
|
@Julexking96 Na bagnach w II akcie jest boss echinops, nazwa się Kokacydium. Spotkasz go na drodze od przystani do kapliczki Melitele. Najprościej jak pomożesz w dojściu do tej kapliczki Dziadkowi (zadanie "Pielgrzymka"), wtedy to właśnie droga prowadzi obok niego.
|
|
Góra |
|
 |
Ventrue
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 11:52 |
|
Aedd Gynvael |
 |
Gra w: Wiedźmina
|
Swoją drogą Kokacydium najłatwiej pokonać, mając rozwinięte dwa pierwsze poziomy Igni. Pijemy Puszczyk, prowokujemy roślinę do wyjścia spod ziemi i odbiegamy na odległość, z której ją widać, ale z której nie może nas trafić. Wówczas wybieramy Igni i - przytrzymując PPM - naparzamy w roślinę kulami ognia. 3-4 kule i kwiat leży, a obrażeń nie ponosimy żadnych. Pamiętaj, żeby wziąć z niego trofeum : P
_________________ Aedd Gynvael - Włóczykij
|
|
Góra |
|
 |
Adorianu
|
Tytuł: Re: Zarabianie kasy w Wiedźminie Napisane: 15 sie 2011, 16:43 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Ja też potrzebowałem forsy na zbroje,poszedłem do karczmy i zarabiałem na walce na pięści ;P,dlugo to trwało ale forse zdobyłem, 2tys czy coś takiego,za każdą walke jest 70 orenów,oblicz ile musisz stoczyć walk by uzbierać na to co chcesz,kończysz walke,wchodzisz w tryb medydtacji,wciskasz esc,podchdozisz i dalej walczysz  .
|
|
Góra |
|
 |