|

Autor |
Wiadomość |
Mooras
|
Tytuł: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 10 lut 2013, 12:14 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 05 kwi 2012, 14:05 Posty: 5095 Lokalizacja: Zgubiłem się w lesie, posty piszę ze smartfona, którego nie mam
Gra w: Gry Fallout (te dobre), Dark Souls 2, Żywot Ludzki: The Game- serwer: Polska full PVP
|
Czy myślicie, że dziadek, spotkany w drugim akcie na bagnach może być Leśnym Dziadkiem, którego Ciri spotkała i ukatrupiła w książce? Jak dla mnie argumenty za :
-też był kanibalem -Ciri przenosiła się w czasie, mogła spotkać Dziadka później niż Geralt
Argumenty przeciw :
-Geralt mógł zabić Dziadka, co by raczej utrudniło późniejsze spotkanie go przez Ciri
_________________ *Tu wklej swój podpis*
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Vizeron
|
Tytuł: Re: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 10 lut 2013, 14:37 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
Gdy drugi raz czytałem sagę juz po przejściu 1 to odrazu pomyślałem że ten dziadek to gościu z sagi . Ale akurat nie sądzę by twórcy zrobili ten motyw tak żeby myśleć że to ten sam dziadek tylko poprostu wykorzystali scenę z książki:) Takie moje zdanie.
_________________ "Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy"
Aedd Gynvael-Przybysz
|
|
Góra |
|
 |
Mooras
|
Tytuł: Re: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 10 lut 2013, 16:46 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 05 kwi 2012, 14:05 Posty: 5095 Lokalizacja: Zgubiłem się w lesie, posty piszę ze smartfona, którego nie mam
Gra w: Gry Fallout (te dobre), Dark Souls 2, Żywot Ludzki: The Game- serwer: Polska full PVP
|
Być może, wiele motywów, a nawet tekstów zostało zerżnięte z sagi. Np. tekst o mieczu przeznaczenia, cytat kapłana podczas próby spalenia Abigail i wiele, wiele innych.
|
|
Góra |
|
 |
Vizeron
|
Tytuł: Re: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 10 lut 2013, 19:08 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
Gra czerpie z sagi więc nie ma się co dziwić że są podobne sytuację.
_________________ "Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy"
Aedd Gynvael-Przybysz
|
|
Góra |
|
 |
Rosomaq
|
Tytuł: Re: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 11 lut 2013, 19:55 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Zawal przed czterdziestką
|
Kanibal na bagnach nie zjadał dzieci, a jeśli dobrze pamiętam, to ten leśny tak.
_________________ .
 AG - BÓG IMPERATOR CLICK
|
|
Góra |
|
 |
Mooras
|
Tytuł: Re: Leśny Dziadek, a kanibal na bagnach Napisane: 11 lut 2013, 20:17 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
No tak, zapomniałem o tym zupełnie  Dziadek miał zasadę - nie jadł dzieci, a tamten miał w piwnicy resztki dziecka... Co prawda, ludzie przez lata się zmieniają, ale to raczej nie ta postać. Ogółem mnóstwo rzeczy w grze jest wręcz perfidnie zerżniętych z książki, więc myślałem, że to nie był przypadek.
|
|
Góra |
|
 |