| Autor |
Wiadomość |
Gawith
|
Tytuł: Fabuła - domysły Napisane: 08 mar 2010, 22:14 |
|
| Darth Metal |
 |
Gra w: Wiedźmin; Assassin's Creed II
|
Jak myślicie, o czym będzie wiedźmin 2 ;>? Na czym będzie się opierał główny wątek? W outrze pierwszej części [spoiler]Geralt walczy z zamaskowanym, niedoszłym mordercą króla[/spoiler]. Natomiast w nieoficjalnym filmiku, z drugiej odsłony gry pokazana jest również [spoiler]walka z asasyem[/spoiler]. Cóż, na pewno więc będzie jakieś spójne połączenie tych obu faktów. Ale jakie jest wasze zdanie ;>? Nabijcie sobie posta  PS: Nie zapominajmy, że na filmiku jest również smok.
|
 |
|
karnoks
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 10 mar 2010, 17:22 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
|
|
Gdzieś czytałem że nowy wiedźmin ma mieć tytuł ''zabójcy królów''.Więc mam pewne domysły że może w następnej części istnieć taka gildia,i będziemy musieli z nimi walczyć,albo też działać po jej stronie.Może być też tak że król wynajmnie Geralta,żeby znalazł tą gildie,i zrobił z nią pożądek.Ale to oczywiście tylko domysły.A co do smoka to może to być jakieś zlecenie lub coś w tym stylu.
|
|
| Góra |
|
 |
Gawith
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 10 mar 2010, 18:44 |
|
| Darth Metal |
 |
|
|
Niby tak, ale zauważ, że w opowiadaniu "Granica Mozliwości" Geralt mówi, że nie przyjmuje zleceń na smoki. Jeśli pamietasz outro z gry, Geralt walczył z asasynem. Bardziej niż "być może" uważam, że jest to niejakie przejście między częścią pierwszą, a drugą wiedźmina. Niemałym problemem jest to, że niedawno od CDProjektu odszedł scenarzysta, odpowiedzialny za fabułę W1. Teraz trochę poważniej martwię się o grę.
|
 |
|
karnoks
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 10 mar 2010, 18:50 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
|
|
Ja to się nie zbyt martwie o losy wiedźmina(chociaż odejście scenarzysty z W1,jest troche nie pokojące) .1 część była dobra i 2 napewno też będzie,pod względem graficznym jak i np. fabułą. A co do smoka,to w 1części Jakskier podczas nasiadówki u Shani, nam mówi że mieliśmy przyjaciela smoka.Może to będzie właśnie ten przyjaciel? A jeśli chodzi o tego asasyna to nie wiem czemu przypomina mi on Jakuba De Aldersberga.
|
|
| Góra |
|
 |
Gawith
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 10 mar 2010, 20:13 |
|
| Darth Metal |
 |
|
Niee... Przyjaciel smok, to Trzy Kawki, również z opowiadania "Granica Możliwości". Tyle, że złoty (który ponadto może zmieniać wygląd), a nie jak na filmiku, czerwony  .
|
 |
Electric Dragon
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 11 mar 2010, 22:14 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
Gra w: Życie
|
|
Miałem właśnie pisać o postaci Trzech Kawek. Wiadome, że przy pierwszej części szeroko czerpali z twórczości Sapkowskiego Andrzeja. Jaskier po prostu opowiadał historię przedstawioną w jednym z tomów sagi o Wiedźminie. Podtytuł 'Zabójcy królów' jak na razie nie kojarzy mi się z niczym przedstawionym w książkach Sapka. Jeśli fabuła będzie świeża (nie na podstawie jakiś wydarzeń z książki) to na pewno u mnie na plusa zarobi gra. Pomysł z wykorzystaniem innego smoka trochę dla mnie nieciekawie wygląda. Boję się sytuacji, że autorzy chcą ominąć barierę nie zabijania smoków przez Geralta.

Gwardia Honorowa Bleachsoul.pl | Junior Admin G.Up | Redaktor Risen.info
|
|
| Góra |
|
 |
|
dark rider
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 11 mar 2010, 23:08 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
|
|
Ten smok, który jest na filmiku atakuje miasto. Być może zagraża jakiemuś królestwu. Może jakiś czarodziej kieruje smokiem. Ten smok, którego bronił Geralt i Trzy Kawki był raczej bezbronny i na niego urządzano sobie polowanko, tylko dla skóry i skarbów.
| Góra |
|
 |
Gawith
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 11 mar 2010, 23:14 |
|
| Darth Metal |
 |
|
dark rider napisał(a): Ten smok, który jest na filmiku atakuje miasto. Być może zagraża jakiemuś królestwu. Może jakiś czarodziej kieruje smokiem. Ten smok, którego bronił Geralt i Trzy Kawki był raczej bezbronny i na niego urządzano sobie polowanko, tylko dla skóry i skarbów. Dobra uwaga. Ale, jak Geralt sam mówi, nie interesuje go polityka. Potwory były, są i będą, a smoków nie zabijał ;) Ale nie zapominajmy, że w grach tego typu gracz ma wolną rękę. Być może "Wejście Smoka" jest alternatywnym rozwiązaniem zadania, bądź częścią jednego z wielu wyborów.
|
 |
Electric Dragon
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 12 mar 2010, 00:04 |
|
| Pierwszy gamepad |
 |
 |
Gra w: Życie
|
|
Będzie ktoś z Was na tyle uprzejmy i da linka do tego nagrania w tym temacie? Bo szczerze mówiąc, nie śledziłem do tej pory wzmianek o W2. Za oczywistą oczywistość uznaję kupno tej gry

Gwardia Honorowa Bleachsoul.pl | Junior Admin G.Up | Redaktor Risen.info
|
|
| Góra |
|
 |
|
karnoks
|
Tytuł: Re: Fabuła - domysły Napisane: 12 mar 2010, 15:41 |
|
| Pierwszy gamepad |