Teraz jest 06 wrz 2010, 10:49

Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fabuła - domysły
PostNapisane: 08 mar 2010, 22:14 
Darth Metal

Gra w: Wiedźmin; Assassin's Creed II
Jak myślicie, o czym będzie wiedźmin 2 ;>? Na czym będzie się opierał główny wątek?
W outrze pierwszej części [spoiler]Geralt walczy z zamaskowanym, niedoszłym mordercą króla[/spoiler]. Natomiast w nieoficjalnym filmiku, z drugiej odsłony gry pokazana jest również [spoiler]walka z asasyem[/spoiler].
Cóż, na pewno więc będzie jakieś spójne połączenie tych obu faktów.
Ale jakie jest wasze zdanie ;>? Nabijcie sobie posta ^^

PS: Nie zapominajmy, że na filmiku jest również smok.

Tytuł: Re: Fabuła - domysły
PostNapisane: 10 mar 2010, 17:22 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Gdzieś czytałem że nowy wiedźmin ma mieć tytuł ''zabójcy królów''.Więc mam pewne domysły że może w następnej części istnieć taka gildia,i będziemy musieli z nimi walczyć,albo też działać po jej stronie.Może być też tak że król wynajmnie Geralta,żeby znalazł tą gildie,i zrobił z nią pożądek.Ale to oczywiście tylko domysły.A co do smoka to może to być jakieś zlecenie lub coś w tym stylu.

PostNapisane: 10 mar 2010, 18:44 
Darth Metal

Niby tak, ale zauważ, że w opowiadaniu "Granica Mozliwości" Geralt mówi, że nie przyjmuje zleceń na smoki.
Jeśli pamietasz outro z gry, Geralt walczył z asasynem. Bardziej niż "być może" uważam, że jest to niejakie przejście między częścią pierwszą, a drugą wiedźmina.
Niemałym problemem jest to, że niedawno od CDProjektu odszedł scenarzysta, odpowiedzialny za fabułę W1. Teraz trochę poważniej martwię się o grę.

PostNapisane: 10 mar 2010, 18:50 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Ja to się nie zbyt martwie o losy wiedźmina(chociaż odejście scenarzysty z W1,jest troche nie pokojące) .1 część była dobra i 2 napewno też będzie,pod względem graficznym jak i np. fabułą. A co do smoka,to w 1części Jakskier podczas nasiadówki u Shani, nam mówi że mieliśmy przyjaciela smoka.Może to będzie właśnie ten przyjaciel? A jeśli chodzi o tego asasyna to nie wiem czemu przypomina mi on Jakuba De Aldersberga.

PostNapisane: 10 mar 2010, 20:13 
Darth Metal

Niee... Przyjaciel smok, to Trzy Kawki, również z opowiadania "Granica Możliwości". Tyle, że złoty (który ponadto może zmieniać wygląd), a nie jak na filmiku, czerwony ^^.

PostNapisane: 11 mar 2010, 22:14 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Gra w: Życie
Miałem właśnie pisać o postaci Trzech Kawek. Wiadome, że przy pierwszej części szeroko czerpali z twórczości Sapkowskiego Andrzeja. Jaskier po prostu opowiadał historię przedstawioną w jednym z tomów sagi o Wiedźminie. Podtytuł 'Zabójcy królów' jak na razie nie kojarzy mi się z niczym przedstawionym w książkach Sapka. Jeśli fabuła będzie świeża (nie na podstawie jakiś wydarzeń z książki) to na pewno u mnie na plusa zarobi gra.
Pomysł z wykorzystaniem innego smoka trochę dla mnie nieciekawie wygląda. Boję się sytuacji, że autorzy chcą ominąć barierę nie zabijania smoków przez Geralta.

Gwardia Honorowa Bleachsoul.pl | Junior Admin G.Up | Redaktor Risen.info

PostNapisane: 11 mar 2010, 23:08 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Ten smok, który jest na filmiku atakuje miasto. Być może zagraża jakiemuś królestwu. Może jakiś czarodziej kieruje smokiem. Ten smok, którego bronił Geralt i Trzy Kawki był raczej bezbronny i na niego urządzano sobie polowanko, tylko dla skóry i skarbów.

PostNapisane: 11 mar 2010, 23:14 
Darth Metal

dark rider napisał(a):
Ten smok, który jest na filmiku atakuje miasto. Być może zagraża jakiemuś królestwu. Może jakiś czarodziej kieruje smokiem. Ten smok, którego bronił Geralt i Trzy Kawki był raczej bezbronny i na niego urządzano sobie polowanko, tylko dla skóry i skarbów.

Dobra uwaga. Ale, jak Geralt sam mówi, nie interesuje go polityka. Potwory były, są i będą, a smoków nie zabijał ;) Ale nie zapominajmy, że w grach tego typu gracz ma wolną rękę. Być może "Wejście Smoka" jest alternatywnym rozwiązaniem zadania, bądź częścią jednego z wielu wyborów.

PostNapisane: 12 mar 2010, 00:04 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Gra w: Życie
Będzie ktoś z Was na tyle uprzejmy i da linka do tego nagrania w tym temacie? Bo szczerze mówiąc, nie śledziłem do tej pory wzmianek o W2. Za oczywistą oczywistość uznaję kupno tej gry

Gwardia Honorowa Bleachsoul.pl | Junior Admin G.Up | Redaktor Risen.info

PostNapisane: 12 mar 2010, 15:41 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Prosze oto link,na którym wyraźnie widać smoka http://www.youtube.com/watch?v=0kp9_9wq9E8

Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona