Teraz jest 20 paź 2021, 04:46


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 17 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dwa problemy : zbroja ze smoczych łusek i zadanie Athrasa
PostNapisane: 23 maja 2013, 15:49 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Witam. Mam jakiś zbiór kłopotów z tym Dragon Age dosłownie... Wisi mi ciągle zadanie o nazwie "pancerz ze smoczych łusek" mimo iż wszystkie łuski, które zdobyłem dałem Wade'owi na zrobienie najpierw zbroi ze smoczych łusek a następnie na zrobienie pancerza ze smoczej łuski i to drugie zadanie zniknęło do seksji zadań zaliczony a to o pancerzu ze smoczych łusek nadal wisi i jest treść, że gdy zdobędę więcej smoczych łusek to Wade zrobi kolejny pancerz. Znowu jakiś bug?

Drugi problem jest z zadaniem w obozie Dalijczyków. Rozmawiałem ze wszystkim w obozie przed wyruszeniem do lasu i po rozmowie z Athrasem dostałem zadanie z jego żoną wilkołakiem i w lesie spotkałem ją, ona dała mi szal i gdy wróciłem do obozu to Athras zniknął. Obszukałem cały obóz i nigdzie go nie ma. Już mam dość tych bugów z zadaniami po prostu...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 16:14 
N7 Slayer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 paź 2010, 14:36
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Dragon Age, Mass Efect, SWTOR,
Możesz zrobić trzy zbroje.
1. Dajesz kowalowi 3 smocze łuski i dostajesz "Zbroja ze Skóry Smoczego Jaszczura"
2. Dajesz kowalowi 3 kolejne smocze łuski i dostajesz"Ulepszona Zbroja ze Skóry Smoczego Jaszczura"
3. Dajesz kowalowi 1 łuskę smoka i dostajesz "Zbroja ze Smoczych Łusek"
Punkty 2 i 3 możesz zrobić na przemian, ale nie ważne którą wybierzesz Haren zamknie sklep (do końca gry już nic nie kupisz). Rozumem że nie możesz zrobić punktu 2 z powodu braku łusek. Tu niestety może być błąd - otóż jak zdobyłeś trzy łuski przy smokach, to mogło się tak zdarzyć że kolejne trzy nie wypadną dopóki nie zrobisz pierwszej zbroi.
W grze na pewno jest więcej niż 6 łusek gdyż pamiętam że zawsze mi jakieś zostawały, spróbuj więc grać dalej może jakaś wypadnie.

_________________
"Samo stwierdzenie, że istnieją rzeczy, których nie można opisać, wstrząsa światem w którym, słowa i systemy ich przekazywania są najwyższym bóstwem" - Frank Herbert, "Heretycy Diuny"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 16:23 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Nie spodziewałem się, że w tej grze pół zadań ma aż tyle bugów uniemożliwiających dokończenie jakiegoś zadania. Aż strach podejmować się zadań, bo człowiek nie jest pewny czy przez jakąś drobnostkę zadanie się zaliczy. Pierwszy raz z aż takim nagminnym bugowanie questów się spotykam. Ale ja tych łusek w innych miejsach nie zdobędę, bo wybiłem każdego smoka i kilkakrotnie kombinowałem z tworzeniem pancerzy to ciągle wisiał ten quest, więc na pewno ponownie się bug do tego zadania zdał. Zgaduje, że nie istnieje kod na dodanie łusek, by mi znikło zadanie, które powinno zniknąć dawno temu? Może jakiś edytor gry w postaci moda czy cokolwiek?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 18:44 
N7 Slayer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 paź 2010, 14:36
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Dragon Age, Mass Efect, SWTOR,
Otwórz konsolę i wpisz:
runscript additem gen_im_misc_drakescale.uti 3

Jaką masz wersję gry cyfrową czy pudełkową? Masz zainstalowanego patacha 1.04? Pytam ponieważ grałem w DA:O sześć razy i nie miałem ani jednego zgłoszonego przez Ciebie błędu. Tak jak ty przechodziłem cały quest Urny Świętych Prochów (tylko nie zabijałem od razu wielkiego smoka) i zawsze miałem 6 łusek. Co do pozostałych misji to jednak misję główną robiłem zawsze na końcu. Rozumiem że Ty wróciłeś do obozu elfów tylko raz po zakończeniu wątku głównego?

_________________
"Samo stwierdzenie, że istnieją rzeczy, których nie można opisać, wstrząsa światem w którym, słowa i systemy ich przekazywania są najwyższym bóstwem" - Frank Herbert, "Heretycy Diuny"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 20:03 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Pudełkowa. Do obozu wróciłem zaraz po tym, gdy w dzienniku zaktualizowało mi się, żeby wrócić do Athrasa i tak zrobiłem po czym go nie zastałem. Wypełniłem wątek z chorym kłem i ponownie wróciłem do obozu i ponownie go nie zastałem. Podróżowałem po Fereldernie i potem znów wróciłem do obozu i ponownie go nie było, więc już kompletnie nie wiem.

Ja też od razu nie zabiłem wielkiego smoka dopiero na sam koniec questy z urną.

Tylko jak uruchomić konsole poprawnie, by móc wpisać ten kod na łuski? Masz pod ręką jakiś dobry poradnik?

PS: W ogóle dziękuję za zainteresowanie moim problemem i okazywaniem pomocy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 21:56 
N7 Slayer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 paź 2010, 14:36
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa
Gra w: Dragon Age, Mass Efect, SWTOR,
Konsola
http://playa.pl/dodatki-zobacz/content, ... oczatek-pc

Co do Athras to chyba znalazłem, jeżeli po akceptacji zadania powiedziałeś elfowi że nie zamierasz szukać jego żony to on znika i nie ma szansy na skończenie questa i tu jednym wyjściem jest użycie toolseta.

_________________
"Samo stwierdzenie, że istnieją rzeczy, których nie można opisać, wstrząsa światem w którym, słowa i systemy ich przekazywania są najwyższym bóstwem" - Frank Herbert, "Heretycy Diuny"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 22:44 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
To dziwne bardzo, bo po akceptacji zadania ponownie do niego zagadałem w celu sprawdzenia czy nie ma mi czegoś nowego do powiedzenia, ale on od razu zapytał o żonę i jedyną opcją na zakończenie dialogu było wybranie opcji dialogowe "Nie, nie szukałem". Dziwnie skonturowane to jest skoro on odchodzi. Co to jest ten toolset? Co on daje?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 23 maja 2013, 23:06 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Na mnie chyba coś się uwzięło. Zrobiłem tak jak jest opisane i jak przypisałem klawisz zwanym tyldą to nagle się zacina klawiatura, tak, że postać nie reaguje na ruch. A jak zamiast tyldy, która miała otwierać konsole dałem klawisz "Z" to żadna konsola nie wyskakuje. Na pauzie też nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 25 maja 2013, 15:35 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 29 mar 2013, 23:10
Posty: 38
Gra w: DA, W2, GTA SA
Jeśli "zacina się klawiatura" i postać nie reaguje na klawiszologię to znaczy, że konsola jest włączona.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dwa problemy z dwoma zadaniami
PostNapisane: 25 maja 2013, 16:10 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2011, 17:38
Posty: 209
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Ale nie widać takich napisów u góry ekranu, które są charakterystyczne dla włączonej konsoli. Mam po tym, jak zatnie się klawiatura wpisać kod i zadziała?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 17 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules