|
Autor |
Wiadomość |
Macrentofeth
|
Tytuł: Lokacje Napisane: 04 gru 2010, 07:55 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32 Posty: 549 Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
|
W R2 świat ma być większy. W końcu każdy sequel zgodnie z tradycją musi być większy. Taki też ma być Risen 2. Większy, lepszy. Jedną z najważniejszych cech tej gry, a teraz serii, są lokacje. Klimatyczne, dopracowane. Jednak nikt nie wie tak dobrze jak wszystko powinno wyglądać - oprócz fanów, bo to dla nich jest gra  . Jeśli macie pomysły na nowe lokacje do R2 - walcie śmiało. Nie ograniczajcie się - istnieje kontynent, pewnie Faranga nie jest jedyną z wysp.
|
 |
|
GuideLucke
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 04 gru 2010, 10:03 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
Gra w: The best game ever - Gothic.
|
Zastanawia mnie, czy będą różne strefy klimatyczne... Ja na pewno chciałbym zobaczyć coś w stylu obozu na bagnie, mam jakieś umiłowanie do tego miejsca.  Co do nowych lokacji to myślę, że powinno znaleźć się trochę miejsca na jakieś małe wioski, farmy (one mogłyby być już w tych wioskach). Powiedzmy, że jedna wioska byłaby położona niedaleko morza czy jeziora, rybacy chodziliby łowić ryby, farmerzy pracowaliby na polach, myśliwi chodziliby do lasu polować na zwierzynę, w młynie wypiekany byłby chleb - i zapasy te mogłyby być transportowane do większych miast, oczywiście taka wieś z pewnością miałaby masę problemów, które główny bohater mógłby rozwiązać. Niedaleko takiej wioski mogłaby mieszkać, w swojej drewnianej chatce jakaś wiedźma, która świetnie zna się na ziołach i alchemii. Druga wioska mogłaby znajdować się gdzieś w górach, gdzie pasłyby się kozy, oo tak, a kozie mleko mogłoby mieć jakieś właściwości lecznicze.  Mógłby się tam znajdować jakiś obóz drwali czy coś w tym stylu, może jakiś kamieniołom? Hihi, to byłoby nawet ciekawe.  Takie małe, zaludnione i tętniące życiem wioski są straaaaasznie klimatyczne.  ...ale się rozmarzyłem! Ja chce Risen 2! Szybko!
|
|
Góra |
|
 |
GothArc
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 05 gru 2010, 16:06 |
|
Casual |
 |
|
Mnie by bardzo zadowoliło gdyby pojawiło się jakieś miasto, ale żeby to nie była jakaś mini pierdółka jak w pierwszej części tylko gigantyczne miasto w którym łatwo się zgubić, tysiące mieszkańców (no może przesadziłem xD), wysokie budowle, pełno karczm, mogłoby być portowe, grunt żeby było duże  , no sądzę że trochę przesadzam ale żeby było co najmniej 10 razy większe niż Vengard w Gothic 3.
|
|
Góra |
|
 |
GothArc
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 05 gru 2010, 16:20 |
|
Casual |
 |
|
a i jeszcze jakieś miejsce które przypomina Jarkendar (egzotyczne zwierzęta, lasy, kanion, plaża, jakieś świątynie należące do starożytnej kultury)
|
|
Góra |
|
 |
Chivilaric ;>
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 07 gru 2010, 18:16 |
|
Casual |
 |
 |
|
GuideLucke napisał(a): Co do nowych lokacji to myślę, że powinno znaleźć się trochę miejsca na jakieś małe wioski, farmy (one mogłyby być już w tych wioskach). Powiedzmy, że jedna wioska byłaby położona niedaleko morza czy jeziora, rybacy chodziliby łowić ryby, farmerzy pracowaliby na polach, myśliwi chodziliby do lasu polować na zwierzynę, w młynie wypiekany byłby chleb - i zapasy te mogłyby być transportowane do większych miast, oczywiście taka wieś z pewnością miałaby masę problemów, które główny bohater mógłby rozwiązać. Niedaleko takiej wioski mogłaby mieszkać, w swojej drewnianej chatce jakaś wiedźma, która świetnie zna się na ziołach i alchemii. Druga wioska mogłaby znajdować się gdzieś w górach, gdzie pasłyby się kozy, oo tak, a kozie mleko mogłoby mieć jakieś właściwości lecznicze.  Mógłby się tam znajdować jakiś obóz drwali czy coś w tym stylu, może jakiś kamieniołom? Hihi, to byłoby nawet ciekawe.  Takie małe, zaludnione i tętniące życiem wioski są straaaaasznie klimatyczne. Oooo Tak! Zdecydowanie to co napisałeś mi odpowiada  ) Ja osobiscie mam zamiłowanie do Gór, dlatego bardzo chętnie chciałbym zobaczyć jakąś lokacje własnie związaną z górami. Wiadomo.. klimat surowy. Zimno, niebezpiecznie, wszędzie jakies bestie.. A gdzieś pomiędzy tymi szczytami.. Wioska  Nie byle jaka.. Tętniąca życiem, wielkosciowo podobna do Starego Obozu z Gothica I, otoczona wielką palisadą, posiadająca wielu dobrych nauczycieli, świetnych myśliwych. Taaak.. to jest to co lubie  Dlatego liczę na coś chociaż podobnego do tego co napisałem ja oraz to co napisal GuideLucke 
|
 |
mikrofalowka
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 23 gru 2010, 18:12 |
|
Casual |
 |
|
Po pierwsze i najważniejsze nie chce aby lokacje były od siebie oddzielone jakimiś wysokimi górami (tak jak. np. w Arcanii czy Fable 1) Chcę aby świat był od 1 minuty gry był cały dostępny a nie z czasem odblokowywany. Faranga bardzo mi się podobała i zadowoliłbym się podobną scenerią. Jedyne co było denerwujące to MALUTKA ilość mieszkańców głównego miasta. Boże! To już w moim bloku mieszka więcej osób. Myślę że 1 duże miasto i 3-4 wioski w zupełności wystarcz.
|
|
Góra |
|
 |
Chivilaric ;>
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 08 sty 2011, 19:31 |
|
Casual |
 |
 |
|
mikrofalowka napisał(a): Jedyne co było denerwujące to MALUTKA ilość mieszkańców głównego miasta. Boże! To już w moim bloku mieszka więcej osób. Myślę że 1 duże miasto i 3-4 wioski w zupełności wystarcz. Ja uważam własnie, że cos takiego to w ogóle nie powinno miec miejsca. I nie zgadzam sie też z tym, że mieszkanców powinno być duuuużo wiecej niż w jedynce. Wolałbym zobaczyć ze 3 Miasta podobne do tego z jedynki z nie wygórowaną liczbą mieszkanców.
|
 |
Petrixx
|
Tytuł: Re: Lokacje Napisane: 13 lut 2011, 16:42 |
|
Casual |
 |
|
GothArc napisał(a): Mnie by bardzo zadowoliło gdyby pojawiło się jakieś miasto, ale żeby to nie była jakaś mini pierdółka jak w pierwszej części tylko gigantyczne miasto w którym łatwo się zgubić, tysiące mieszkańców (no może przesadziłem xD), wysokie budowle, pełno karczm, mogłoby być portowe, grunt żeby było duże  , no sądzę że trochę przesadzam ale żeby było co najmniej 10 razy większe niż Vengard w Gothic 3. I po co takie miasto, wytłumacz mi? To nie jest jakieś MMO, żeby trzeba było robić takie gigantyczne miasta. Vengard w trzecim Gothicu był wg mnie idealny, nawet ciut za duży. Khorinis z drugiego Gothica było bardzo dobrze zaprojektowane, z masą zakątków i w taki sposób, że najpierw się gubiliśmy, ale po dziesięciu minutach znaliśmy już miasto, ale nadal znajdowaliśmy jakieś ciekawe zakątki i miejsca w których nas nie było. I coś takiego by się w Risen 2 przydało. Bo to Harbor Town to była rzeczywiście niegodna popierdółka. Również chętnie zobaczyłbym góry. Zimne mroźne. Ale przede wszystkim takie miejsca, które gracz zawsze odwiedza z niepewnością, których każda wizyta to pewien skok adrenaliny, i tłoczące się do głowy myśli typu "cholera, jak zaraz nie spotkam tu przyjaznego NPC'a to będzie ciężko". Jak choćby Górnicza Dolina w Gothicu 2, czy las w pierwszym Gothicu. Zwłaszcza to drugie, dłuuuugo miałem opory, żeby tam pójść, a na luzie wchodziłem tam chyba tylko przed końcem gry, gdy dzierżyłem Uriziela i zbroję z magicznej rudy. Coś takiego chciałby zobaczyć w Risen 2. ;] Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |