To chyba ja mogę na pare odpowiedzieć;).
Ursegorak napisał(a):
Oto moje pytani:
Co przekonało PB aby odejść od klimatów Gothic'a?
Czy pomimo pirackiego klimatu fani Gothic' ów będą mogli zagrać sobie w grę, która ich wciągnie?
I czy zaskoczycie nas czymś w waszej produkcji (Risen 2)?
To tak ogólnie... Na nic innego nie wpadłem

"Co przekonało PB aby odejść od klimatów Gothic'a?"
To, że stworzyli już 5 gier z klimatem Gothika (tak 'Gothika';] "Śmieszny ten język polski"). Liczę tu Noc Kruka. Mówili nawet, że chcą odejść od rpg'ów.
"I czy zaskoczycie nas czymś w waszej produkcji (Risen 2)?". Troche bez sensu pytanie. Kiedy ktokolwiek coś robi to nawet jeśli jest to potwornie wtórne (a w tym przypadku tak nie jest), to nie powie Ci, że nie będzie zaskoczenia.
Cytuj:
Mam kilka nowych pytań:
Czy będą bitwy morskie? Abordaże Statków lub walka z potworem?
Jaką rolę odegra broń krótka (np. sztylety)?
Dlaczego zdecydowaliście się na podział pancerzy na części? Czy będą zestawy dające jakiś bonus?
"Czy będą bitwy morskie? Abordaże Statków lub walka z potworem?"
Bitew morskich nie będzie. Mówili, że nie będzie pokazane jak płyniesz statkiem więc na abordaże też nie liczmy (wyglądałoby to tak, że jak gdyby nigdy nic wchodzisz sobie na statek, czekasz aż się pojawisz na następnej wyspie, aż tu nagle cut scenka i po niej walka)... Poza tym pytanie o abordaż już pisałem i nawet nie było zadane w wywiadzie.
"Dlaczego zdecydowaliście się na podział pancerzy na części? Czy będą zestawy dające jakiś bonus?"
Odpowiedź prosta - tak jest lepiej. Nie będzie tak łatwo zdobyć pancerza, będzie pewnie droższy. Sami fani nalegali.