Teraz jest 28 maja 2020, 01:13


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęcie
PostNapisane: 28 kwi 2012, 18:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 kwi 2012, 18:00
Posty: 4
Cześć. Czy ktoś mi powie czy mogę opłacalnie w miarę odsprzedać klucz cyfrowy? Mam Laptop z procesorem i7, kartą 540m z 1gb, oraz 8gb ram, niestety gra tnie mi się na najniższych ustawieniach i nie jestem w stanie zagrać. Jestem zawiedziony bo kochałem serię gothic i bardzo podobał mi się risen 1....ale cóż zrobić, narazie na nowy komputer mnie nie stać. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to proszę o to gorąco.

Na steam założyłem konto specjalnie do tej gry. Wcześniej nie kupowałem oryginałów ze steam.

Pozdrawiam
Paweł


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 28 kwi 2012, 18:55 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 30 maja 2011, 15:13
Posty: 43
Sprawdziłeś nowe sterowniki od karty graficznej, dx'a ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 28 kwi 2012, 22:50 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 19 maja 2011, 21:30
Posty: 57
GF Gt 540M powinien dać rade na low z grą... chyba że jesteś jednym z tych magicznych graczy dla których płynność = 60 FPS. A jakie taktowanie ma ta I7mka? możliwe że optymalizacja gry jest skopana i to, że to jest I7mka nic nie daje, bo gra wykorzystuje np tylko dwa rdzenie albo coś...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 29 kwi 2012, 06:20 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Więcej rdzeni niż 2 nie wpływa znacząco na rozgrywkę. Tutaj jest napisane jak wygląda optymalizacja gry http://risen.info.pl/component/content/ ... -pcgh.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 29 kwi 2012, 08:24 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 19 maja 2011, 21:30
Posty: 57
No to tak jak mówie, możliwe że za niskie taktowanie.... wiele osób ma takie problemy też z betą diablo3, że niby I7, a za niskie taktowanie... czesto w tych laptopach robią takie chwyty że wciskają i7, a o wiele lepiej wziąć z prockiem i5 bo będzie po prostu wydajniejszy od tego i7...

A co do tej recenzji technicznej... u mnie co prawda odpalanie risena 2 było pod znakiem zapytania bo mam geforce GT 120M, ale gra nie wygląda w połowie tak ładnie jak risen1. Z optymalizować gre, żeby ładnie wyglądała na GF 560 to nie sztuka...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 29 kwi 2012, 13:58 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 kwi 2012, 18:00
Posty: 4
Mam i7 z bodajże 2.2ghz, w trybie turbo 3.1ghz czy jakoś tak. Gry z ładną moim zdaniem grafiką, jak: Reconing, diablo 3, alan wake itd chodzą bez zarzutu nawet na wysokich ustawieniach. Ale sterowniki raczej mam najnowsze więc nadziei nie widzę.

Dokładnie ten model :
http://allegro.pl/asus-x53sv-k53sv-i7-2 ... 51994.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 29 kwi 2012, 17:57 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 19 maja 2011, 21:30
Posty: 57
sprawdź czy nie grasz na grafie zintegrowanej z procesorem... kojarze że mają intel jakiegoś.... Ponadto czy aby napewno grasz na kablu? Wszystkie procesy powyłączaj. Na jakiej rozdziałce grasz? I co rozumiesz przez tnie mi sie? Ewentualnie kupiłeś ferelnego laptopa bo planowałem przez pewien czas kupno takiego modelu (tylko z i5tką za 2,4k zł) co prawda potem odnalazłem MSI z i5 i GF 555, ale ostatecznie poszła na mi na lapie z T4200 i Gf Gt 120M (grzeje sie jak diabli i boje sie grać dłużej niż 2h, ale daje rade) więc z takimi ustawieniami na papierze powinno napewno odpalić...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 29 kwi 2012, 22:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 kwi 2012, 18:00
Posty: 4
gra się tnie: czyli jak ruszę myszką to ekran się ciągnie za tym ruchem i to skacząc lekko :P dramat generalnie. Raczej włącza się obsługa karty gforca a rozdzielczość wybieram jedną z dwóch dostępnych dla wide screen, tą ociupinkę niższą. Zaraz odpalę i zobaczę. 1280x720


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 30 kwi 2012, 09:23 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 112
-wgraj patcha od Cenegi
-aktualizuj sterowniki do najnowszej wersji
-wyłącz cienie

Jak nie pomoże to musisz czekać na patcha lub kolejne sterowniki do karty graficznej.


Ostatnio edytowano 30 kwi 2012, 15:15 przez topolas, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odsprzedanie wersji cyfr. Gra nie śmiga mi na db. sprzęc
PostNapisane: 30 kwi 2012, 09:30 
Casual
Casual

Dołączył(a): 28 kwi 2012, 18:00
Posty: 4
topolas, dzięki że się zwierzyłeś ale jak narazie nikt nic nie odpowiedział na temat :P


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules