|
Autor |
Wiadomość |
Crow
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 06 maja 2012, 20:10 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
IKSWID napisał(a): Chodzi ci o slang IMO to jest w mojej opinii  To nie tyle slang co skrót. IMO = In My Opinion (moim zdaniem) IMHO = In My Honest Opinion (mówiąc szczerze) lub In My Humble Opinion (moim skromnym zdaniem). Avlli - Z DLC masz rację, ale od czego są kody?  . Uruchom konsolę, wpisz goto cryh i pogadaj z odpowiednim kolesiem. Uruchom DLC i już możesz grać  . Wcale nie musisz go kupować.
|
|
Góra |
|
 |
|
Crow
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 06 maja 2012, 20:20 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
IKSWID napisał(a): Chodzi ci o slang IMO to jest w mojej opinii  To nie tyle slang co skrót. IMO = In My Opinion (moim zdaniem) IMHO = In My Honest Opinion (mówiąc szczerze) lub In My Humble Opinion (moim skromnym zdaniem). Avlli - Z DLC masz rację, ale od czego są kody?  . Uruchom konsolę, wpisz goto cryh i pogadaj z odpowiednim kolesiem. Uruchom DLC i już możesz grać  . Wcale nie musisz go kupować.
|
|
Góra |
|
 |
IKSWID
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 06 maja 2012, 21:10 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
tak tak w Polsce, ale angole często używają takich skrótowców jako slang 
|
|
Góra |
|
 |
Kieresz
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 07 maja 2012, 08:49 |
|
Casual |
 |
|
drogie dziecko grafika w risen 2 na ultra miazdzy suty skyrima....dla mnie gra swietna....sto razy bardziej mi sie podobala niz szajsowaty mega nudny skyrim...
|
|
Góra |
|
 |
Cypek
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 08 maja 2012, 14:41 |
|
Casual |
 |
|
Kieresz napisał(a): drogie dziecko grafika w risen 2 na ultra miazdzy suty skyrima....dla mnie gra swietna....sto razy bardziej mi sie podobala niz szajsowaty mega nudny skyrim... Nie ma co porównywać grafiki w tych grach, bo nie wiesz jakby wyglądały góry w Risenie albo tropikalne wyspy w Skyrimie itd.
|
|
Góra |
|
 |
Pacior21
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 10 maja 2012, 14:14 |
|
Casual |
 |
|
Crow napisał(a): IKSWID napisał(a): Chodzi ci o slang IMO to jest w mojej opinii  To nie tyle slang co skrót. IMO = In My Opinion (moim zdaniem) IMHO = In My Honest Opinion (mówiąc szczerze) lub In My Humble Opinion (moim skromnym zdaniem). Avlli - Z DLC masz rację, ale od czego są kody?  . Uruchom konsolę, wpisz goto cryh i pogadaj z odpowiednim kolesiem. Uruchom DLC i już możesz grać  . Wcale nie musisz go kupować. Czy mogl by mi ktos pomoc bo jak wpisuje goto cryh to przenosze sie ale w pokoju nikogo nie ma
|
|
Góra |
|
 |
Pacior21
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 10 maja 2012, 14:14 |
|
Casual |
 |
|
Crow napisał(a): IKSWID napisał(a): Chodzi ci o slang IMO to jest w mojej opinii  To nie tyle slang co skrót. IMO = In My Opinion (moim zdaniem) IMHO = In My Honest Opinion (mówiąc szczerze) lub In My Humble Opinion (moim skromnym zdaniem). Avlli - Z DLC masz rację, ale od czego są kody?  . Uruchom konsolę, wpisz goto cryh i pogadaj z odpowiednim kolesiem. Uruchom DLC i już możesz grać  . Wcale nie musisz go kupować. Czy mogl by mi ktos pomoc bo jak wpisuje goto cryh to przenosze sie ale w pokoju nikogo nie ma
|
|
Góra |
|
 |
Xavenir
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 10 maja 2012, 14:34 |
|
Adept analogów |
 |
|
Ponieważ jeżeli grasz na oryginalnej wersji gry to powinieneś wiedzieć, iż niedawno wszedł automatyczny patch, który usuwa DLC helperów i innych w miejscu, do którego przenosi komenda goto cryh.
|
|
Góra |
|
 |
rolpa120
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 10 maja 2012, 15:32 |
|
Casual |
 |
|
super gra. pirackie klimaty fajnie pasuja, grafika fajna bynajmniej jak sie na krajobraz patrzy bo w budynkych i jaskiniach to to juz troszke slabiej wyglada. +wyglad bezimiennego (wyglada lepiej niz w risen 1 i ta opaska na oko pasuje) + ladna grafika +pirackie klimaty +bron palna +duzo zadan +rozwuj postaci +skarby(mapy z skarbami) +filmiki (chociarz malo ich) +fajne powiazania w niekturych dialogach o tym co sie dzialo w risen 1 i jeszcze cos mozna by wymienic teraz nie przypominam sobie  -slaby system walki (duzo lepszy jest ten z risen 1) -ladowanie broni palnej przecierz sama sie nie naladuje a sie jednak sama laduje *__* -voodo (beznadziejne to i niszczy mi smaczek tej gry) -smieszne dziecinne dialogi (zeby zrobili takie jak w wiesku 2 to by bylo cos ) -tubylcy i ich jezyk tak samo gnomy -malo ubran bron biala i strzelecka jeszcze ujdzie -slaba walka koncowa (i brzydka ta mara mogli z niej zrobic bynajmniej fajna laseczke.  hehe -troszek malo potworow mogli dac wiecej( czytalem w recenzji ze mielismy spotkac rozne potwory noca i dniem a tu obojetnie jaka pora ciagle te same sa) -brak lukow i kuszy jednak boli (mogli chociarz tubylcom dac jakis luk a nie tylko beznadziejna wlocznie) -bugi troche ich jest wcale nie malo (mogli sie postarac tak jak w risen 1 gdzie bug to rzadkosc) no i jeszcze cos by mozna wymienic chyba, teraz sobie nie przypominam nic wiecej  ogulnie gre oceniam 7/10 
|
|
Góra |
|
 |
Arturek4000
|
Tytuł: Re: Wrażenia koncowe. Napisane: 10 maja 2012, 16:14 |
|
Casual |
 |
Gra w: ME, DA, Gothic, Fifa, GTA, NFS
|
Pierwsze przejście gry zajeło mi około 35 godzin. Grało mi się bardzo pozytywnie. Na początku przeklinałem na system walki ale gdy poznałem pare umiejętności np. kopniaka, parowanie i ripostę to zaczeło mi się grać bardzo przyjemnie i nawet polubilem walkę. Według mnie Risen 2 jest grą o wiele lepszą i ciekawszą od swojej poprzedniczki. Bardzo podobały mi się krajobrazy występujące w tej części. W końcu poczułem klimat, który występował w dwóch pierwszych części Gothica. W grze znalazłem wiele minusów, ale plusów jest dla mnie o wiele więcej.
Plusy: - piracki klimat, - ciekawa grafika, - rozwój postaci (nowy i całkiem ciekawy), - legendarne przedmioty (zawsze mi brakowało szukania legendarnych przedmiotów), - posiadanie własnego statku, - filmiki występujące podczas gry, - fabula, - możliwość podróżownia między wyspami w wybranej przez nas kolejności, - wulgaryzmy (pasują do pirackiego klimatu i różnych sytuacji), - podróżowanie razem z towarzyszem, - brak dużych ilości złota podczas gry (trzeba poważnie pomyśleć na co chcemy je wydać by później nam go nie brakowało), - brudne sztuczki podczas walki (szczególnie podobalo mi sie używanie pistoletu podczas walki bronią białą), - kradzież kieszonkowa podczas rozmowy, - walka z ludzmi, - umiejętności złotousty/zastraszenie (moim zdanie genialne, bardzo wpasowało się do tej gry), - voodoo (ciekawe zastąpienie magii), - szukanie części mieczy, - i wiele innych, których tu nie wymienilem.
Minusy: - mało nawiązań do Risen 1 (co stalo się z bandytami z Farangi np. z Donem Estebanem), - brak magów w grze (zostali wygnani przez inkwizycję ale gdzie ??), - DLC (szczególnie Wyspa skarbów - chyba jedyny z wątków z pierwszego Risena, który jest kontynułowany w Risen 2), - słabo wytłumaczony brak okulara na oku bezimiennego (co z nim zrobili jak mu go odebrali ??), - malo znajomych postaci z pierwszej części gry, - strasznie mało ubrań w grze, - wszystkie statki są takie same, - towarzysze nie wnoszą prawie nic do gry (poza Patty z którą podróżujemy bardzo często, mogli by zrobic soś takiego jak w Dragon Age Początek, że rozmawiamy z towarzyszami i z biegiem czasu oni otwierają się przed nami i opowiadaja o sobie), - mało broni białej, - muszkiety zabierają strasznie dużo hp (prawie zawsze padalem po dwóch strzałach), - ataki niektórych potworów, których nie możemy zatrzymać/zablokować np. aligatora, - brak ograbienia pobitych wrogów, - słabi bosowie (Mara mogla by być taka słaba ale za to wcześniej powinni być jacyś silejsi bosowie i ciekawsze walki z nimi, przy Krakenie się nie popisali a szkoda bo mogła to być fajna walka), - brak samotników mieszkających gdzieś w górach czy w w jaskini (coś jak Gilbert w Gothic 1), więcej minusów nie znalazlem.
Moja opinia 8,5/10
|
|
Góra |
|
 |