|
Autor |
Wiadomość |
zaopatrzeniowiec
|
Tytuł: The Price of Tranquility Napisane: 16 sie 2011, 13:14 |
|
Casual |
 |
|
Druga misja z dodatku Kingmaker. Między 9 a 13 dniem wpada do mnie stado stworków od północnego wschodu oraz smoków z południowego wschodu i w żaden sposób nie mogę się obronić.
|
|
Góra |
|
 |
|
Juventin
|
Tytuł: Re: The Price of Tranquility Napisane: 22 sie 2011, 15:38 |
|
Casual |
 |
 |
Dołączył(a): 21 sie 2010, 19:39 Posty: 19 Lokalizacja: Bydgoszcz / Grudziądz / Toruń
Gra w: StarCraft 2
|
Budowle startowe: wypełnione gildie łotrzyc, łowców, wojowników i nowicjuszek, targ z eliksirami, kuźnia i po ulepszonej wieżyczce w obu stron skąd nadchodzi zagrożenie. Kluczem jest szybkie niszczenie legowisk węży które są blisko miasta. W razie potrzeby flaga obrony na wieże. Z ten sposób nie napotkałem większych problemów. Wesoło robi się dopiero jak nadciągną gobliny i minotaury, ale do tego czasu miałem już krasnoludów.
|
|
Góra |
|
 |
SZKODNIK
|
Tytuł: Re: The Price of Tranquility Napisane: 25 sie 2011, 16:19 |
|
Niedzielny gracz |
 |
|
Ta misja lubi się zawiesić niestety i czasami działa normalnie - wtedy ataki nasilają się stopniowo pozwalając nam na normalny rozwój infrastruktury , wykup wojów itp itd tak że jesteśmy przygotowani kiedy następuje wysyp goblinów , ogrów z portali i smoków - słowem standard i nie ma o czym pisać .
Ale jak się powiesi , to cholera potrafi zasypać nas wszystkim nieomal naraz i to zaraz na samym początku rozwoju , kiedy nie bardzo jeszcze mamy się czym opędzać . Jeszcze 3 smoki naraz jakoś jesteśmy w stanie posłać do piachu bez strat - choć nieco to trwa z niskopoziomowymi obrońcami , ale już wysyp goblinów skutkuje zwykle zgonami i powstaniem cmentarza - a to jest początek końca . Mnie udało się ukończyć tą misję w zbugowanym trybie dopiero , jak sobie w misji poprzedzającej wykupiłem mistrza ostrzy stawiając świątynie Krolma pod koniec gry i bez podbijania jego poziomu - zrobiłem go lordem . Dzięki temu w następnej misji mogłem go szybko i tanio wykupić nieco podlevelować i posłać na gobliny . Widok latających dookoła w powietrzu goblinów po wykonaniu młynka przez naszego lorda - po prostu bezcenne . A i tak nie było łatwo - generalnie pomaga bardzo bardzo szybkie oczyszczenie dolnej połowy mapy z jak największej ilości gniazd i portali oraz ustawienie posterunków , nawet jeśli nie będziemy ich w stanie potem obronić , wykonanie tego jest jednak trudne bo mamy ekstremalnie mało czasu - potem zaczynają się ataki i wszyscy bohaterowie będą potrzebni pod zamkiem .
|
|
Góra |
|
 |