Wczytywanie
Teraz jest 24 sty 2021, 05:12


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kłopot z lokalizacją
PostNapisane: 08 kwi 2011, 20:56 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 kwi 2011, 20:49
Posty: 2
Witam wszystkich. Otóż niedawno zakupiłem edycję Majesty 2 z pomarańczowej kolekcji klasyki. Na pudełku znajduje sie napis sugerujący, że gra posiada 2 wersje językowe do wyboru, czyli polską i angielską. Z takim oto przeswiadczeniem gre kupiłem. Od razu zaznaczam, że po zagraniu w "jedynkę" dubbing polski razi niesamowicie i bardzo przeszkadza w graniu. Przechodząc do sedna sprawy jednak; przy instalacji nie ma ŻADNEJ możliwości wyboru mimo informacji zamieszczonych na pudełku z grą. Dlatego pytam: WTF ? I czy istnieje jakiś sposób by uzyskać angielską wersje ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z lokalizacją
PostNapisane: 10 kwi 2011, 23:58 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2010, 19:39
Posty: 19
Lokalizacja: Bydgoszcz / Grudziądz / Toruń
Gra w: StarCraft 2
Nie mam akurat Majesty 2 z PKK, a premierowe wydanie i to nie przy sobie, więc mogę tylko domniemywać. Poszukaj może w zawartości płyty czy nie ma drugiego katalogu z instalacją gry. Jak będę w domu to edytuję post i dam znać jak to u mnie wyglądało. Zawsze można też napisać do Cenegi - powinni dać odpowiedź.
BTW Mi się akurat polskie dialogi podobają, zwłaszcza w Maj1, więc to kwesta gustu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z lokalizacją
PostNapisane: 11 kwi 2011, 09:59 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 kwi 2011, 20:49
Posty: 2
Istnieje wersja Maj1 z nagrana polska sciezka dzwiekowa ? ;p

W pierwszej chwili zastanawialem sie , czy po prostu nie zwrocic gry w sklepie, ale doszedlem do wniosku, ze sens ma to ograniczony. Zdecydowalem, ze najlepiej bedzie skontaktowac sie z wydawca; obecnie czekam na odpowiedz Cenegi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z lokalizacją
PostNapisane: 12 kwi 2011, 21:07 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2010, 19:39
Posty: 19
Lokalizacja: Bydgoszcz / Grudziądz / Toruń
Gra w: StarCraft 2
Sprawdziłem i w wersji premierowej jest możliwość wyboru wersji językowej na początku instalacji. Jak dowiesz się czegoś od Cenegi to daj znać, bo sam jestem ciekawy.

norq napisał(a):
Istnieje wersja Maj1 z nagrana polska sciezka dzwiekowa ? ;p

Pierwsze wydanie Majesty od CD Projekt było pełnym, ale nie była to niestety wersja Gold, wiec chcąc pograć w dodatek trzeba było pożegnać się z polskimi dialogami, a były bardzo fajne.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules