Wczytywanie
Teraz jest 21 lis 2019, 09:33


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 17:00 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
To czyli miałeś za wysokie ustawienia, które wykańczały Twoją kartę.

Możliwe choc watpie bo gosci na gtx 970 wywalało też ale to możliwe Ale miałem wyłonczone Hair works ale miałem wlonczona synchronizacje pionowa chyba a reszte na uber zmniejszyłem pare rzeczy z uber na wysokie i ustawilem limity na 60 klatek i gra śmiga i mało co wywala 1 raz i potem spokój oby nie wystampił mi ten bład ponownie teraz patach sciagam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 17:04 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Wiesz, goście z Titanami mają problem z grą, więc starsze wersje kart też mogą nie wyrabiać. Warto zmniejszyć rozdzielczość i zmniejszyć ustawienia z uber na wysokie. Wielkiej różnicy wizualnej nie będzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 17:07 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Wiesz, goście z Titanami mają problem z grą, więc starsze wersje kart też mogą nie wyrabiać. Warto zmniejszyć rozdzielczość i zmniejszyć ustawienia z uber na wysokie. Wielkiej różnicy wizualnej nie będzie.

zrobiłem tak na uber to chyba mam jakos tekstur i wode a reszte to na wysokich ale masz racje praktycznie nie ma róznicy miendzy Uber a wysokim nawet minimalnymi z optymalizacja Redzi sie nie popisali na naszych kartach 700 gra powina smigac ąz miło a co dopiero na kartach z seri 900 ale ciekawi mnie czemu mi za 1 razem wywala a potem nie xd


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 17:12 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
To nie Redzi, tylko zieloni skopali sprawę ze sterownikami. Woda na uber bardzo mocno działa na wydajność, więc to też radzę zmienić na "wysokie" i cieniowanie na SSAO.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 17:16 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
To nie Redzi, tylko zieloni skopali sprawę ze sterownikami. Woda na uber bardzo mocno działa na wydajność, więc to też radzę zmienić na "wysokie" i cieniowanie na SSAO.

ale mi chodzi o optymalizacje ;) xD redzi owszem nie sterowniki ale optymalizacja jakosc cieni mam na wysokie mam zmienic na srednie ? bo w postprocesach mam Z HBOO na SSAO ustawione xD


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 30 maja 2015, 19:25 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
Optymalizacja jest dość dobra, bo gra sama w sobie jest wymagająca, a jednak na starszych kartach graficznych działa w miarę dobrze. Do tego przy 25 fps, gra się płynnie. Dużo zależy od sterownika, tak jak to było w przy[adku GTA 5.

Co do ustawień, to już sam musisz przetestować na jakich Ci gra nie craschuje. Lepiej zmniejszać niż użerać się z problemami.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 31 maja 2015, 06:36 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
Optymalizacja jest dość dobra, bo gra sama w sobie jest wymagająca, a jednak na starszych kartach graficznych działa w miarę dobrze. Do tego przy 25 fps, gra się płynnie. Dużo zależy od sterownika, tak jak to było w przy[adku GTA 5.

Co do ustawień, to już sam musisz przetestować na jakich Ci gra nie craschuje. Lepiej zmniejszać niż użerać się z problemami.

pewnie ale grafika szału nie robi i znwou mnie wywaliło ;/ ze 2 razy przy dialogach


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 31 maja 2015, 11:17 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
znowu problem podczas dialogów ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 31 maja 2015, 12:34 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2014, 20:08
Posty: 224
To jeszcze spróbuj tak. Pobierz te sterowniki i zainstaluj je na czysto. Mi poprawiły nieco wydajność.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sterownik przestał działac ale odzyskał sprawnosć
PostNapisane: 31 maja 2015, 17:48 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 26 maja 2015, 17:29
Posty: 140
Lokalizacja: Temeria
Gra w: Wiedzmin3 !!!
daniel_reds napisał(a):
To jeszcze spróbuj tak. Pobierz te sterowniki i zainstaluj je na czysto. Mi poprawiły nieco wydajność.

te do wiedzmina3 358.12 gre mi spieprzy ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 8   [ Posty: 72 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules