Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

IMG_40403354256935.jpeg
Hana
Bretoni · Kobieta · Klasyczny Mag · Łuk · Przywołanie
Profilowe grax.jpg
G'rax
Khajiici · Mężczyzna · Wojownik · Miecz jednoręczny · Przywracanie
Raksha profilowe.png
Raksha
Cesarscy · Kobieta · Skrytobójca · Sztylet · Iluzja

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 23 paź 2014, 03:51


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 5   [ Posty: 46 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra się wyłącza/crash do pulpitu.
PostNapisane: 16 lis 2011, 15:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lis 2011, 15:20
Posty: 7
Mam mały problem z grą. Otóż mój komputer nie jest jakiejś najlepszej jakości, ma 3 lata, więc TES'a muszę odpalać za pomocą gameboostera. Mimo tego, gra chodzi dość płynnie na medium detalach. Jednak co jakieś pół godziny gra zawiesza się, ale staje tylko obraz - gra dalej chodzi. Skąd wiem? Bo słyszę głosy kroków lub rzucanych czarów, pomimo tego, że obraz stoi.

Nie pomaga nic, żadne komendy wyłączające aplikację. Jedynie co mogę zrobić to zresetować komputer. Potem znowu to samo, po około pół godziny.

Na forum tes'a znalazłem wiadomość, że coś takiego zdarza się tylko na pirackiej kopii gry (A ja mam oryginalna), później podali, ze taki problem może wystąpić tylko na windows vista, gdy sterowniki nie są aktualne. (Mam windows XP z aktualnymi sterownikami).

Ktoś może mi pomóc?
Z góry dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 16 lis 2011, 18:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lis 2011, 15:20
Posty: 7
Tak tylko się przypomnieć próbuję...


// Staraj się nie pisać posta pod postem. Brak odpowiedzi może oznaczać, że po prostu nikt nie zna rozwiązania. Kilka sposobów na poprawienie stabilności gry jest podane w innych wątkach.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 16 lis 2011, 19:12 
Casual
Casual

Dołączył(a): 12 lis 2011, 02:24
Posty: 2
Miałem dokładnie ten sam problem. Pomogło odpalanie gry w oknie. Cały czas tym sposobem gra chodziła, teraz tylko po prostu wywala do pulpitu w niektórych momentach...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 16 lis 2011, 22:53 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2011, 09:16
Posty: 14
Lokalizacja: Rabka - Zdrój
Gra w: Skyrim
Nie dobrze. Jest to ewidentnie wina karty grafiki. Jeżeli zaktualizowałeś sterowniki karty graficznej etc. twoja karta graficzna niestety może nie działać jak należy. Sprawdź stan swojej karty grafiki tym na przykład programem GPU-Z. Zobacz równiez programem Everest lub Aida32, czy rzeczywiście posiadasz najnowsze sterowniki.
Poza tym warto podczas napisania takiego postu przedstawić parametry sprzętowe swojej maszyny ;).
Pozdrawiam.
T.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 17 lis 2011, 18:23 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 lis 2011, 15:20
Posty: 7
Problem z kartą graficzną występował wcześniej, teraz kartę mam wymienioną - ma dosłownie 3 miesiące. Parametry:

Windows XP SP3
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 @ 1.80GHz
GeForce GTS 250 512MB
1023.5 MB RAM (Dzięki wykorzystaniu wirtualnego ramu i game boostera mam 2gb)
DirectX 10

Sprawdziłem twoim sposobem. Mam aktualne sterowniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 15 sty 2012, 13:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 sty 2012, 15:44
Posty: 3
wciskasz wtedy F5 i gra sie wyłancza tylko nie mozesz byc na menu albo w eq itp


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 16 sty 2012, 18:53 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
noth92 napisał(a):
Problem z kartą graficzną występował wcześniej, teraz kartę mam wymienioną - ma dosłownie 3 miesiące. Parametry:

Windows XP SP3
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 @ 1.80GHz
GeForce GTS 250 512MB
1023.5 MB RAM (Dzięki wykorzystaniu wirtualnego ramu i game boostera mam 2gb)
DirectX 10

Sprawdziłem twoim sposobem. Mam aktualne sterowniki.


Potrzebny jest DirectX 11. Spróbuj zaktualizować .

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra automatycznie się wyłącza.
PostNapisane: 16 sty 2012, 22:59 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 gru 2011, 18:13
Posty: 125
ja obstawiam brak RAMu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Crash do pulpitu
PostNapisane: 19 sty 2012, 13:07 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 sie 2011, 20:42
Posty: 3
Od jakiegoś czasu (miesiąc)Skyrim co jakiś czas lubi wywalić mnie do pulpitu bez żadnego raportu błędu. Zazwyczaj w trakcie ekranu ładowania/podróży ale czasem tez tak po prostu z bliżej nie wyjaśnionych przyczyn.
Komputer
Widnows XP SP3
Karta graficzna NVIDIA GeForce 9600 GT
Płyta główna: GIGABYTE o ID 07/10/2008-P31-ICH7-6A79OG0WC-00
Procesor: Intel Pentium III Xeon, 3166 MHz (4.5 x 704)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Wywalenie do pulpitu przy wejściu do pomieszczenia.
PostNapisane: 23 sty 2012, 15:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 23 sty 2012, 14:54
Posty: 2
Witam.

Nie wiem czy ten problem był już poruszony, więc przepraszam jeśli dubluje.

Mam problem z gildią towarzyszy. Chcąc do niej dołączyc, jestem zmuszony wejść do kwater mieszkalnych Yorrvaskr by porozmawiać z Kodlakiem. I tu zaczyna się mój problem, gdyż podczas wczytywania tej lokacji, gra wywala mnie na pulpit. Czy ktoś tak już miał? Jakieś pomysły?

Mam oryginalna grę na koncie steam, sprawdziłem spójność plików i przeinstalowałem grę, nadal nie pomaga.

Czekam na podpowiedzi. :)

Edit: Chciałem dodać, że próbowałem rozwiązać problem kodem a mianowicie player.placeatme [kod Kodlaka). Równiez wtedy dostaje crash. Nie dzieje się tak z każdą inną postacią. Czy to oznacza, że ta postać została usunieta z gry przez coś? :ninja:


Ostatnio edytowano 23 sty 2012, 20:30 przez Outofbody, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 5   [ Posty: 46 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules