Teraz jest 03 wrz 2014, 02:59


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 01 kwi 2012, 03:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 02:58
Posty: 5
Na początku serdecznie witam wszystkich, jako iż jest to 1 mój post i temat na tym forum.

Moje pytanie - tak jak w temacie. Z góry mówię że szukałem już rozwiązań i włączenie launchera, następnie konfiguracji i wskazania folderu "save" ME1 nie przynosi skutku. 2 radą jaką wyczytałem było ręczne kopiowanie plików i wklejenie do folderu ME2 w moich dokumentach, jednak to też nie działa.

Tutaj też pytanie. Czy może być to spowodowane moją wersją gry? Otóż ME1 mam z CD-Action w pełnej polskiej wersji językowej. ME 2 z kolei posiadam w angielskiej wersji językowej. Czy z tego powodu nie będę mógł dalej grać moją postacią? Jakąś godzinę temu skończyłem ME1 i już chciałem się zabrać za 2 część, ale wolałbym aby były tam podkreślone wszystkie moje wybory. Czekam na odpowiedź, z góry dziękuję i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 13 kwi 2012, 22:43 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Będziesz mógł.Sam mam "jedynkę" z CD-Action.Wystarczy ,że wkleisz najnowszy save swojej postaci ,którą ukończyłeś ME1 do Dokumenty > BioWare > Mass Effect 2 > Save > ME1.

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Ostatnio edytowano 20 kwi 2012, 21:08 przez Neronix, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 15 kwi 2012, 11:21 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 kwi 2012, 18:54
Posty: 366
Gra w: Trylogia Mass Effect
Pewno czekał prawie 2 tygodnie na import ^^

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 15 kwi 2012, 13:54 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Kto by nie czekał.Ale chociaż mu udzieliłem pomocy :P

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 18 kwi 2012, 11:48 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 02:58
Posty: 5
Hmm nie wiem co się podziało ale chyba reinstal pomógł. Dziękuje mimo wszystko za wszystkie odpowiedzi ;> Można zamknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 02 maja 2012, 10:47 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2012, 15:47
Posty: 24
Gra w: ME1,ME2,ME3+ multi
U mnie to nie działa.
Mam wkleić Autosave najnowszy czy jak?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 02 maja 2012, 12:26 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
@up-Musi być to oczywiście save, którym ukończyłeś grę.Ten save na początku nazwy ma:Char_1 itp.

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 10 maja 2012, 22:21 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2011, 18:03
Posty: 893
Lokalizacja: Zabrze
Gra w: DA, Mass Effect, Wiedźmin 2, Skyrim
A czy ten save wystarczy wkleić do folderu Save w folderze Mass Efect 2 czy trzeba coś jeszcze zmienić? Bo wkleiłam, ale gra nadal nie widzi, że jest tam jakikolwiek zapis...

_________________
"My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano." - J.R.R. Tolkien, "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 10 maja 2012, 23:37 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 09:54
Posty: 570
W tym folderze "Save" trzeba utworzyć folder o nazwie ME1 i to do niego wkleić zapis.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME2
PostNapisane: 11 maja 2012, 09:09 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2011, 18:03
Posty: 893
Lokalizacja: Zabrze
Gra w: DA, Mass Effect, Wiedźmin 2, Skyrim
Dziękuję, w sumie poradziłam sobie jakoś przed odpowiedzią, nie wiem jak, ale pokombinowałam coś w konfiguracji i się samo naprawiło :)

_________________
"My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano." - J.R.R. Tolkien, "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules